USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94
Запитай юриста
[16 Червня 2016 07:56] Альона: [7 Червня 2016 14:37] Альона: Вибачте доповнення: діти і сестра в домову книгу вписані.

[7 Червня 2016 14:32] Альона: Доброго дня! Порекомендуйте, як правильно по закону вирішити питання виписки: мій чоловік є єдиним власником будинку понад 20 років (договір дарування), в будинку прописані його рідна сестра і її 2-оє неповнолітніх дітей (дітям немає 14-ти років). Дітей прописали без згоди чоловіка, він навіть Домову книгу не надавав, без його підпису в паспортному столі це зробили. Сестра в будинку не проживає вже 14 років, її діти ніколи не проживали, зараз вона народила 3-тю дитину і вимагає від власника будинку домову книгу, щоб вписати дитину. Чоловік не бажає цього робити, хоче виписати її з двома дітьми і не прописувати новонародженого. Стосунки як родичі вони не підтримують і не спілкуються. Чи може вона і її діти, вважатися такою, яка втратила право на проживання і бути виписаною з будинку, і що для цього необхідно? Дякую.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Я вже Вам надав підповідь раніше на це запитання. З доповнення розумію, що для прописки сестри Ваш чоловік надавав будинкову книгу, а на дітей ні, і їх прописали без його відома. Це законно, оскільки реєстрація місця проживання неповнолітніх осіб відбувається за зареєстрованим місцем проживання законного представника таких малолітніх, і при цьому згода власника житла на це не вимагається.

В цьому випадку для вирішення питання слід визнати сестру та дітей через суд такими, що втратили право користуватись житлом, та скасувати реєстрацію їх місця проживання. Це процедура, де юристу, який займатиметься цим питанням, слід буде підготувати докази їх фактично не проживання в будинку, і звернутись з відповідним позовом до суду.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus