USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94
Запитай юриста
[21 Червня 2016 08:52] mega: Доброго ранку!

Скажіть, будь ласка, чи правомірні дії продавця та що в такому випадку робити. Нещодавно я зайшла до Цитрус (магазин електротехніки) та забажала купити телефон. Коли мені стали його показувати, то сказали, що треба доплатити ще 1000 грн. за налаштування програм, інакше він не буде працювати. Однак я відмовилась від такої послуги, на що мені відповіли, що навіть не увімкнеться. Вибачте, але раніше такої викачки грошей в магазинах не відбувалось і все працювало і люди самі встановлювали собі ігри та інше. Чому я маю тоді купувати річ, яка не відповідає якостям та порушує права споживача? Як бути в такій ситуації та поставити крапку один раз і назавжди? Заздалегідь дякую!
Відповідь юриста:
Доброго дня! Дії продавця однозначно неправомірні, оскільки вони продають річ, яка, на їх переконання, не зможе функціонувати за цільовим призначенням. Це вкрай недобросовісний маркетинговий хід, який викликаний або в цілому політикою власника магазину, або недобросовісними діями конкретного продавця. Раз і назавжди тут крапку поставити важко, однак можливо як мінімум звернутись в інспекцію з прав захисту споживачів, для проведення ними перевірки за цим фактом, та притягнення підприємця, на кому магазин, до відповідальності.

Звичайно можна позиватись до суду до власника магазину, однак це буде затяжна процедура.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus