USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95
Світ вражає: «Допоможіть нам дарувати вам свято!»

=12pxНаразі в Україні дуже гостро стоїть питання розвитку культури та дозвілля молоді. Більшість гуртків, спрямованих на розвиток творчих здібностей дітей, є платними, а тому часто батьки не в змозі вкладати кошти у розвиток нахилів дітей. Особливо ця проблема вчувається у маленьких містечках та селах України, де таких гуртків майже немає. Тому актуальною є проблема підтримки тих клубів дозвілля молоді, які не мають або мають обмежене фінансування. ГО м. Турійська «Віче» розробило проект «Допоможіть нам дарувати вам свято!», спрямований на організацію ефективного естетичного виховання дітей та покращення культурного дозвілля населення с. Осьмоговичі Турійського району.

В рамках проекту «Волонтерство як засіб відстоювання суспільних інтересів місцевих громад» Житомирський обласний центр молодіжних ініціатив за підтримки Фонду сприяння демократії посольства США в Україні виділив кошти на закупівлю необхідного реманенту для пошиття та вишивання традиційних українських костюмів колективу гуртка вокального співу під керівництвом Калюжної Л.С., який несе благодійницьку місію – безкоштовно дарує свято людям свого села, свого району, плекає молоді дарування та передає творчий досвід своїм наступникам. 

У рамках кампанії 1 та 27 листопада було проведено виїзний обласний семінар-тренінг та майстер-клас учителя музичного мистецтва ЗОШ с. Осьмиговичі Калюжної Л. С. «Плекаємо дитячі обдарування» для молодих педагогів області та батьків, небайдужих жителів Турійського району. На семінарі відбувся святковий концерт за участі учасників вокального гуртка, було обговорено питання формування та розвитку креативного мислення, важливості підтримки дитячих обдарувань тощо. Учасники гуртка також взяли участь у святі села «Моя родина, моя земля» та стали призерами конкурсу на краще українське вбрання. 

Завдяки проекту вдалося активізувати громадян у вирішенні місцевих проблем, однією з яких є пропаганда і покращення роботи гуртків художньо-естетичного циклу у школах району, організації культурного дозвілля жителів району. Активістами було написано лист-звернення до голови Турійської райдержадміністрації з проханням фінансувати роботу гуртків художньо-естетичного спрямування у школах Турійського району, звернено увагу влади на маленькі колективи, які потребують допомоги для організації своїх заходів, для свого розвитку. Влада пообіцяла сприяти у фінансуванні роботи гуртків художньо-естетичного циклу у школах району. Наразі вже профінансовано 2 години тижневого навантаження гуртка вокального співу на базі ЗОШ І - ІІ ступенів с. Осьмиговичі.  

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus