USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95
Світ вражає: Хто подбає про волинські дороги?
Протягом останнього часу всю Волинь поставила на вуха митниця, а точніше її керівник. І суперечки навколо неї й досі не стихають. Поява керівника не з Волині для когось стала дуже гарною новиною, а всіх інших обурила не на жарт. Хочу висловити і свою думку з цього приводу, адже маю чимало знайомих, які змушені доволі часто перетинати кордон.

Отож, митниця понад три роки офіційного керівника як такого не мала. Проте й значних проблем не було: люди туди-сюди по кордону не бігали, зброю чи наркотики фурами не перевозили.

І все б нічого, але дуже актуальною на Волині стає проблема незаконного видобутку бурштину. І то щоб пішов собі вночі лопаткою покопирсав. Ні, ситуація наразі є просто парадоксальною : всі знають, що бурштин крадуть, фото і відео є всюди, наслідки цього грабежу жахають, але на державному рівні виглядає як: «Бурштин? Нє, не бачили…». А бурштин, зараза, дорогий. Особливо з мушками та жучками всякими. Недарма ж бурштинові картини прикрашають стіни багатьох відомих можновладців, бо ж так зараз круто. І можна б було взяти, легалізувати все те діло, дати людям робочі місця, подбати про природу, експортувати його в далекі країни і давати державі чималий прибуток, ще й собі мати. Але ні, не цікаво!

Простіше його красти і перевозити тишком. Бо ж мусить бути накал, адреналін… ну і прибуток в рази більший. А перевозити потрібно куди? Правильно в ті ж далекі краї. А як то робити, щоб безболісно й без наслідків. Правильно, через кордон. А щоб на кордоні дрина не встучили, що треба7 знову правильно, мати блати на митниці. А ще краще взяти її під своє так сказати крило. Але то так, невеликий ліричний відступ. Легкі роздуми з приводу того навіщо нам так раптово потрібен став хтось звідти, де бурштину власне немає…

Ново присланий митник Олександр Шавлак заявляє, що в нас на митниці все погано, все дуже погано. Корупція, бардак і навіть чаю з печенюшками не дають. Що ж, з висоти людини, яка до Волині має таке відношення, як осел до орігамі, мають складається таке враження, або ж він має бажання щоб в інших склалося таке враження.. а я скажу як проста людина, що десь три місяці тому одні бувалі дядечки жалілися, що «надто вже порядошні всі стали, перевезти нічого не можна…». Проте, зізнавались, що на деяких постах і черг великих немає, тому можна спокійно їздити. Я бачимо бардак ще той!...))) І хай навіть є хтось на тій митниці хто проштрафився і кого треба покарати. Нехай. Такі є всюди. Але ж є чимало дійсно хороших і досвідчених працівників, яким не лише не забезпечують кар’єрного росту, а й взагалі женуть в шию, бо ж треба прилаштувати «своїх». Чому ж не можна призначити керувати Волинською митницею волинянина. Людину, яка знає область, знає її жителів, знає специфіку саме цього регіону? Тим паче, що працівники проти «чужого» керівника. Чи сприятиме сутичка між керівництвом та підлеглими злагодженій та продуктивній роботі? Ні, не думаю. Та й ну не буде дядечко з волинської області дбати про волинські дороги чи інші потреби Волині. У нього будуть свої інтереси, які жодним чином не стосуватимуться якихось благодійних внесків у розвиток чужого йому краю.

Гадаю, що для забезпечення нормальної роботи митниці (бо оці страйки та палатки аж ніяк не йдуть на користь роботі прикордонників) можна і потрібно досягати якоїсь згоди. І якщо люди вимагають обрання керівника прозоро та максимально чесно, то це вже добре, тому варто прислухатись, мабуть.

Якщо обрання керівника здійснюватиметься за правилами і без втручання «кришуючих» сил, то й працівники погодяться працювати під керівництвом цієї людини. І ця співпраця приноситиме значно більше користі, ніж коли керівнику в спину плюватимуть і ставитимуть палки в колеса.
Коментарів: 5
123 Показати IP 25 Квітня 2016 10:37
Всьому проблема бурштин...
волинянин Показати IP 25 Квітня 2016 10:50
Чернігівські "братки" хочуть очолити волинський бурштин
вона Показати IP 25 Квітня 2016 10:51
Де ви таке бачили, щоб людина з іншої області відстоювала інтереси Волині
Петро Показати IP 25 Квітня 2016 12:13
Якщо шавлак постійно бігає від людей, то як він думає працювати?
юля Показати IP 25 Квітня 2016 12:14
На Волині розгорнулася справжня війна, хто ж очолить клондайк волинського бурштину

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus