USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Світ вражає: Ніч у луцькій книгарні. ФОТО
Популярна американська сімейна комедія «Ніч в музеї» продовжує надихати лучан. Після «Ночі у бібліотеці» та «Ночі у Луцькому замку» із успіхом пройшла «Ніч у книгарні», організована Волинською обласною друкарнею, - повідомляє «Слово Волині».

На неповторно-атмосферний захід завітали відомі люди Луцька, які прочитали уривки із улюблених творів літератури. Вустами луцьких знаменитостей на вечорі заговорили Юрій Іздрик, Оксана Пахльовська, Рей Бредбері, Стівен Кінг, Юрій Андрухович, Володимир Бебешко та багато інших.

Своїм «найсокровеннішим» у літературі ділилися ведучий Михайло Кузьмич, рaдіоведучі Вікторія Жуковська (Марія Матіос, «Армагедон відбувся») та Сергій Ткачук (Антін Мухарський, «Жлобологія»), Сергій Мартинюк із «Фіолету»(Стівен Кінг, «Сяйво»), актор театру «Гармидер» Дмитро Безвербний (Мирослав Дочинець, «Цинандалі») , вокаліст гурту «Флайzа» Олександр Іванов (Ліна Костенко, «Руан») та головний редактор «Слова Волині» Наталка Шепель (Оксана Пахльовська, «Жінка осіння»).

Неймовірним видався також виступ молодих поетес Юлії Фінковської та Олени Пащук. Глибоко символічна та по-наївному молода поезія не залишила байдужими гостей «Ночі». Гості, шанувальники літератури та безкоштовного печива, із захопленням спостерігали за заходом. Студентка Юля прийшла із друзями і, на жаль, не залишилася до кінця заходу, але поділилася зі «Словом Волині» враженнями:

«Найбільше сподобалися ці хлопці… міми! Коли ти затомився від чийогось читання, мім сідав і розряджав атмосферу! Також печиво круте! Неймовірна ідея. Великий респект організаторам!»

До слова, смаколики до кави з радістю надала ТМ «Теремно - Хліб Волині».

Організаторка заходу, директор Волинської обласної друкарні Людмила Штогрина розповідає про тонкощі:

«Ідея саме такого заходу, нестандартного, нетипового для міста Луцька і взагалі для книгарні, вона виношена, виплекана протягом останніх років півтора. Нарешті, зорі стали так, як треба і захід відбувся. І доволі успішно. Гостей підбирали за опитуваннями у соцмережах. Збирали серед народу тих, кого б хотілося слухати. Я пробувала рахувати, скільки людей. Дорахувала до 110 і збилася. Десь люди почали виходити, але стільки було.

По фільму ми теж проводили голосування. Було багато варіантів, аж до анімаційної «Енеїди» Котляревського. Врешті, вибрали «Стівен Джобс: Імперія спокуси»».

На питання, де чекати наступну «Ніч» у Луцьку, Людмила знизала плечима:

«Я сьогодні була дуже вражена: ми готувалися, переставляли меблі. Прийшла дівчина, думаю, десь курс другий, студентка. По її вигляду було зрозуміло, що не дуже заможна дівчина. І вона купила книг на більше, ніж 200 гривень. Тут останні копійки з гаманця витрушувала. І мені на це дивитися було … просто неймовірно! Після такого віриш, що молодь читає, і радієш! Саме заради цього ми проводимо такі заходи!»

На вечір прибувало все більше людей, і в ході «Ночі» вони купували книги за спеціальними знижками та отримували подарунки.

Загалом, захід видався дуже атмосферним, і його учасники сподіваються, що, як і у голлівудської стрічки, у нього буде продовження.

Коментарів: 2
11 Показати IP 1 Вересня 2015 14:29
дибілі!!
Заратустра Показати IP 1 Вересня 2015 18:55
Прекрасна ідея, більше б таких. В місті мало місць та подій де можна цікаво та корисно провести свій вільний час. Усе зводиться до бухай та танцюй, те ж саме, що у самому забитому селі, тільки дорожче та пафосу більше.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus