USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.85
  • PLN 9.80 9.95
Світ вражає: Українка очолила Школу мистецтв Єльського університету
Вчора деканом найстарішої в США школи мистецтв стала українка Марта Кузьма. Про це оголосив Пітер Салоуей, президент Єльського університету, до складу якого входить школа, пише Platfor.MA.

"Я абсолютно переконаний, що вона буде розвивати унікальне бачення Єльської школи мистецтв. Марта Кузьма здатна надихнути студентів на сміливі рішення, при цьому вона чітко розуміє важливість нових контекстів для художників і мистецтва", - заявив Салоуей.

За плечима Марти Кузьми більше 20 років кураторського стажу в різних країнах світу. В середині дев'яностих знавчиня керувала роботою київського Центру сучасного мистецтва Сороса.

Потім донька українських емігрантів у США очолювала Офіс сучасного мистецтва Норвегії, Центр фотографії Нью-Йорка і Проект з сучасного мистецтва Вашингтона.

Останнім часом українка очолювала Королівський інститут мистецтв у Стокгольмі.


Марта Кузьма стала першою жінкою на посаді голови школи мистецтв Єльського університету за 152-річну історію навчального закладу.

Ця школа була заснована в 1864 році, завдяки чому стала першим навчальним закладом такого типу в США - і до сьогодні вважається однією з кращих у країні. Зараз там готують магістрів образотворчих мистецтв із графічного дизайну, живопису, фотографії та скульптури.

Нагадаємо, український співак Святослав Вакарчук пройшов навчання за всесвітньою стипендіальною програмою Єльського університету Yale World Fellow 2015. Щороку за цією програмою університет обирає групу обдарованих професіоналів із різноманітних царин та країн світу для інтенсивного кількамісячного навчання, аби вони могли розширити свій світогляд та відпрацювати якості лідерів.

 
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus