USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93
Світ вражає: Суд стягнув з роботодавця на користь клієнтки значну суму коштів
До Володимир-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у жовтні 2015 року звернулась жителька Нововолинська з метою отримання безоплатної вторинної правової допомоги для встановлення факту перебування у трудових відносинах з роботодавцем та захисту порушених трудових прав.

З липня 2012 року по лютий 2013 року клієнтка працювала в кафе фізичної особи-підприємця, яким були порушені вимоги законодавства про працю, а саме: не укладено трудовий договір, при прийнятті на роботу та звільненні з роботи не було внесено запис у трудову книжку, не виплачено заробітну плату у повному розмірі, затримано розрахунок при звільненні.

У 2013 році клієнтка звернулась до суду з позовом про встановлення факту перебування у трудових відносинах, внесення запису у трудову книжку, стягнення заробітної плати, середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні та відшкодування моральної шкоди.

Факт грубого порушення законодавства про працю фізичною особою-підприємцем було встановлено вироком Нововолинського міського суду Волинської області від 17.07.2013 р.

Володимир-Волинським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги клієнтці було призначено адвоката Олександра Кравчука для представництва інтересів в суді.

Відповідно до ч. 3 ст. 43 Конституції України, ст.ст. 47, 116, 117, 233, 237-1 КЗпП України, Закону України «Про оплату праці», керуючись Постановою Кабінету Міністрів України від 08.02.1995 р. №100 «Про затвердження порядку обчислення середньої заробітної плати», в судовому засіданні за позовом клієнтки до відповідачів про встановлення факту перебування у трудових відносинах, внесення запису у трудову книжку, стягнення заробітної плати, середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні та відшкодування моральної шкоди, адвокат Олександр Кравчук уточнив позовні вимоги та зміг довести кожну обставину недотримання конституційних прав та законних інтересів працівника.

02 грудня 2015 року рішенням Нововолинського міського суду Волинської області позов задоволено повністю. Встановлено факт перебування клієнтки у трудових відносинах з фізичною особою-підприємцем, зобов'язано фізичну особу-підприємця внести записи у трудову книжку клієнтки, стягнути на користь клієнтки заборгованість із заробітної плати в сумі 4259 грн та 38187 грн середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus