USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95
Акценти

«Я не боялася померти». Військова з Луцька, яка пережила полон, нині працює в ТЦК і мріє шити одяг для захисниць

Алла Сенченко, яка пережила російський полон, нині працює в луцькому ТЦК. Вона мріє забути про взуття, яке мусила носити в російському таборі, й досі, майже через рік після визволення, проходить реабілітацію.

Сьогодні 08:58

Заново вчать ходити і говорити: як у Луцьку допомагають пацієнтам після інсультів

За три тижні роботи у новому реабілітаційному відділенні Луцької міської лікарні пройшли реабілітацію понад 30 пацієнтів із травмами після інсультів. У відділенні є кілька залів і кабінетів для вправ та занять. Реабілітація передбачає щоденне тригодинне заняття з реабілітологом, ерготерапевтом, психологом або терапевтом мови і мовлення.

17 Квітня 2024 19:57

Фільм для своїх і про своїх: режисерка Ірина Цілик завітала до Луцька зі своєю стрічкою «Я і Фелікс»

11 квітня в український прокат вийшла стрічка «Я і Фелікс». А ввечері 16 квітня в Луцьку відбулися спеціальний показ фільму та зустріч із його режисеркою Іриною Цілик. «Я і Фелікс» – це повнометражний ігровий дебют авторки.

17 Квітня 2024 12:17

На Волині попрощалися з загиблим сапером Миколою Ковбою

15 квітня жителі Колківської громади провели в останню земну дорогу українського Захисника – жителя села Грузятин, сапера 100-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ ЗСУ 57-річного Ковбу Миколу Васильовича, який віддав життя, боронячи країну на Донеччині.

16 Квітня 2024 13:38

Щоб побудувати храм, волинський священник продає чорничне варення

Продаючи чорничне варення, хочуть зібрати кошти на будівництво храму у Старій Вижівці. Священник, його дружина та небайдужа громада продають консервацію за символічну суму. Нині, поки зведення храму тільки почалося, богослужіння проводять у капличці.

16 Квітня 2024 12:48

Мер привітав луцьких спортсменів із достойним виступом на Чемпіонаті Європи з ММА

Мер вручив трьом спортсменам грошові сертифікати на 10 тисяч гривень, а золотому медалісту – на 15 тисяч гривень. Загалом волинські спортсмени на Чемпіонаті Європи в різних категоріях вибороли три золоті, три срібні та дві бронзові медалі.

15 Квітня 2024 18:53

Опади та заморозки: якою буде погода цього тижня на Волині

Протягом цього тижня на території Волинської області очікується нестійка погода. Йтимуть короткочасні дощі, подекуди грози. Буде прохолодно, місцями можливі заморозки.

15 Квітня 2024 17:02

«Мріяла зробити весільний букет для його нареченої. Тепер ношу квіти на кладовище», – сестра Героя з Луцька

У Луцьку на вулиці Чорновола відкрили меморіальну дошку загиблому захиснику України Сергію Фокіну. Рідні та близькі поділилися спогадами про бійця окремого спеціального батальйону 214-ї бригади ОПФОР.

14 Квітня 2024 14:25

На Волині померла керівниця районного управління Міграційної служби

14 квітня відійшла у вічність багаторічна керівниця Рожищенського сектору Управління ДМС у Волинській області Валентина Сергіївна Лукашук.

14 Квітня 2024 09:36

Тепер він воїн Небесного Легіону: в Рожищі попрощалися з Героєм Андрієм Грицаєм

13 квітня жителі Рожищенської громади навколішки зустрічали скорботний кортеж із тілом 46-річного рожищанина Андрія Вікторовича Грицая. Старший солдат 65-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України загинув 4 квітня 2024 року в районі населеного пункту Роботине Запорізької області.

13 Квітня 2024 21:16

Аж 17 дітей! Як живе єдина на Волині патронатна сім’я

Унікальна родина мешкає в селі Дігтів Володимирської громади. Надія та Олександр Степанюки виховують 17 дітей. Усіх називають своїми, хоч частина з них усиновлені, а частина – патронатні. На одну лише буденну вечерю, ділиться подружжя, мусять зварити понад пів тисячі пельменів.

13 Квітня 2024 10:03

Мати та донька. Історія бізнесу в умовах війни

Майже рік тому, у квітні 2023 року, у Луцьку відкрився спеціалізований магазин морепродуктів «Є.Рибка», де можна придбати не лише смачні морепродукти, заморожену продукцію, але й копчену рибу власного виробництва за спеціальною рецептурою. Керують підприємством мама та донька, які переселилися з Донецької області ще у 2014 році. Вони створили сімейний бізнес, який, незважаючи на постійні виклики та перешкоди, розвивається та створює нові робочі місця, виступаючи важливою частиною для підтримки економіки країни.

12 Квітня 2024 11:46

Скільки тримається ефект від лазерної корекції зору

Така процедура як лазерна корекція зору в Києві – це популярний спосіб лікування, який дозволяє позбутися проблем із зором. У багатьох, хто цікавиться послугою, виникають певні питання. Одне з них – це скільки тримається ефект від лазерної корекції зору?

11 Квітня 2024 11:57

У Луцьку матерям загиблих Героїв вручили їхні ордени

У Луцькій міській раді відбулася зустріч міського голови Ігоря Поліщука та представниці Луцького об'єднаного міського ТЦК та СП старшого лейтенанта Анастасії Москвич з матерями загиблих захисників України Максима Галайди та Михайла Пугача. Міський голова та військовослужбовиця вручили матерям захисників державні відзнаки.

10 Квітня 2024 16:44

Перерізав собі вени і вдарив ножем працівника ТЦК: на Волині судять переселенця з Херсонщини

Отримав повістку, став різати собі вени і напав з ножем на співробітника терцентру комплектування. Із другої спроби чоловік поранив військовослужбовця. Такий інцидент стався нещодавно у Нововолинську. Виявилося, що нападник – переселенець із Херсонської області. Поки триває розслідування, підозрюваного взяли під варту. Але той хоче домашній арешт.

9 Квітня 2024 13:38

Волинські поліцейські за крадіжку розшукують 54-річного чоловіка. Фото

Волинські правоохоронці розшукують уродженця Житомирської області Антонюка Ігоря Олександровича 3 квітня 1970 року народження. Підозрюваний у крадіжці може проживати на території Волинської, Рівненської, Житомирської областей.

9 Квітня 2024 13:06

Водій заснув за кермом: біля Луцька авто врізалося в блокпост

Сьогодні вранці поблизу Луцька Mercedes Sprinter врізався у блокпост. Унаслідок автопригоди травмувалися дільничний офіцер поліції та доброволець ДФТГ. Також постраждала пасажирка транспортного засобу.

9 Квітня 2024 09:32

Чергова допомога фронту з Луцька: із тилу на фронт поїхали дрони та РЕБи

Сьогодні міський голова Ігор Поліщук передав військовослужбовцям в/ч А4848 30 FPV дронів, п'ять квадрокоптерів DJI MAVIC 3 Fly More Combo, 10 планшетів Lenovo, чотири зарядні станції EcoFlow Delta та два портативних радіоелектронних засоби протидії безпілотним літальним апаратам КВЕРТУС AD COUNTER FPV.

8 Квітня 2024 17:21

Система Orphus