USD 39.40 39.72
  • USD 39.40 39.72
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88
Акценти

Вчилися писати проєкти та реалізовувати ідеї: у Луцьку – школа проєктного менеджменту для школярів. Фото

Кілька місяців в обласному центрі Волині тривала Школа проєктного менеджменту, під час якої десять команд від закладів загальної середньої освіти області навчалися писати проєкти та дізнавалися, як залучити кошти на їх реалізацію. Тематика проєктів – різноманітна, але переважно вони стосувалися освітніх закладів, у яких навчаються команди. Команда-переможець отримала десять тисяч гривень від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» на реалізацію свого проєкту – створення курсів домедичної підготовки.

Сьогодні 15:15

На Волині попрощалися з Героєм Романом Хрупчиком, який отримав важкі поранення на Донеччині

Доброго, порядного сина втратили батьки. Без рідного старшого братика залишилися сестра і брат. Молода кохана стала вдовою. А маленька донечка ще не знає, що навіки втратила татка.

Сьогодні 09:33

Синоптики попереджають про сильні заморозки на Волині

Цього тижня на Волині прогнозують прохолодну погоду з заморозками та опадами. Температура повітря протягом найближчих п’яти днів не перевищуватиме 13° тепла вдень.

22 Квітня 2024 14:14

«Глядіння пчіл по-баївськи»: волинський пасічник розповів, чим займаються бджолярі навесні

Житель села Баїв Боратинської громади Іван Душак має 14 бджолиних сімей. У квітні волинянин зазвичай розпочинає активну роботу на пасіці. Але цього року весняні роботи затримуються на два тижні, тому бджоли були дуже ослаблені.

22 Квітня 2024 08:09

Що робити з розбитим ртутним термометром: поради волинського рятувальника

Ртуть – це хімічна речовина другого класу небезпеки. Найбільш небезпечні для організму людини – пари ртуті, які вдихаються, коли розіб’ється термометр. Вони накопичуються в організмі та негативно впливають на нервову систему.

21 Квітня 2024 18:41

На Волині BMW врізався в дерево: загинули водій та пасажир. Оновлено

Автопригода трапилася вночі 21 квітня на вулиці Львівській у Горохові. 21-річний житель громади, керуючи автомобілем BMW, ймовірно, не впорався з керуванням, з’їхав з дороги та врізався в дерево.

21 Квітня 2024 08:39

Оваднівська громада попрощалася з десантником Ігорем Боярином

Сьогодні в останній земний шлях провели загиблого жителя Оваднівської громади, десантника Ігоря Боярина на позивний Джафар, якого довго вважали зниклим безвісти.

20 Квітня 2024 21:41

На Камінь-Каширщині попрощалися з Героєм Василем Цапом

Життя бійця трагічно обірвалося під час виконання бойового завдання в Донецькій області 7 вересня 2023 року. А провести його в останній земний шлях змогли лишень сьогодні.

20 Квітня 2024 16:33

Через порив на водогоні в одному з мікрорайонів Луцька тимчасово немає води

Наразі комунальники перекрили водогін, де стався порив, і призупинили роботу підвищувальних насосних станцій на вулицях Конякіна, 7, 8, Захисників України, 10, Кравчука, 19 та Героїв-Добровольців, 2б.

20 Квітня 2024 15:37

Поліція з’ясовує обставини ДТП за участю трьох вантажівок у Луцькому районі

46-річний житель Луцького району, керуючи вантажівкою MAN, ймовірно, не вибрав безпечної швидкості руху, зіткнувся з причіпом попутного автомобіля Volvo, виїхав на смугу зустрічного руху, де допустив зіткнення з лісовозом УРАЛ під керуванням 38-річного жителя Колківської громади.

19 Квітня 2024 11:09

Батьки Героя з Ковельщини Олега Олеся отримали його посмертний орден

Молодший сержант Олег Олесь служив у лавах Національної гвардії України і загинув в районі Кремінної на Луганщині під час виконання бойових завдань.

18 Квітня 2024 22:13

«Я не боялася померти». Військова з Луцька, яка пережила полон, нині працює в ТЦК і мріє шити одяг для захисниць

Алла Сенченко, яка пережила російський полон, нині працює в луцькому ТЦК. Вона мріє забути про взуття, яке мусила носити в російському таборі, й досі, майже через рік після визволення, проходить реабілітацію.

18 Квітня 2024 08:58

Заново вчать ходити і говорити: як у Луцьку допомагають пацієнтам після інсультів

За три тижні роботи у новому реабілітаційному відділенні Луцької міської лікарні пройшли реабілітацію понад 30 пацієнтів із травмами після інсультів. У відділенні є кілька залів і кабінетів для вправ та занять. Реабілітація передбачає щоденне тригодинне заняття з реабілітологом, ерготерапевтом, психологом або терапевтом мови і мовлення.

17 Квітня 2024 19:57

Фільм для своїх і про своїх: режисерка Ірина Цілик завітала до Луцька зі своєю стрічкою «Я і Фелікс»

11 квітня в український прокат вийшла стрічка «Я і Фелікс». А ввечері 16 квітня в Луцьку відбулися спеціальний показ фільму та зустріч із його режисеркою Іриною Цілик. «Я і Фелікс» – це повнометражний ігровий дебют авторки.

17 Квітня 2024 12:17

На Волині попрощалися з загиблим сапером Миколою Ковбою

15 квітня жителі Колківської громади провели в останню земну дорогу українського Захисника – жителя села Грузятин, сапера 100-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ ЗСУ 57-річного Ковбу Миколу Васильовича, який віддав життя, боронячи країну на Донеччині.

16 Квітня 2024 13:38

Щоб побудувати храм, волинський священник продає чорничне варення

Продаючи чорничне варення, хочуть зібрати кошти на будівництво храму у Старій Вижівці. Священник, його дружина та небайдужа громада продають консервацію за символічну суму. Нині, поки зведення храму тільки почалося, богослужіння проводять у капличці.

16 Квітня 2024 12:48

Мер привітав луцьких спортсменів із достойним виступом на Чемпіонаті Європи з ММА

Мер вручив трьом спортсменам грошові сертифікати на 10 тисяч гривень, а золотому медалісту – на 15 тисяч гривень. Загалом волинські спортсмени на Чемпіонаті Європи в різних категоріях вибороли три золоті, три срібні та дві бронзові медалі.

15 Квітня 2024 18:53

Опади та заморозки: якою буде погода цього тижня на Волині

Протягом цього тижня на території Волинської області очікується нестійка погода. Йтимуть короткочасні дощі, подекуди грози. Буде прохолодно, місцями можливі заморозки.

15 Квітня 2024 17:02

Система Orphus