USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Блокада ОРДЛО: під Радою збирається кількатисячний мітинг

21 Лютого 2017 10:05
Прихильники блокади торгівлі з окупованими територіями Донбасу вимагають від депутатів Верховної Ради продовження торгової блокади окупованих територій Донбасу, а також прийняття закону, який забороняє торгівлю з окупантами.

Так, вони анонсували кількатисячний мітинг під Верховною Радою, наразі там вже збираються люди, йдеться в сюжеті ТСН.Ранок.

Крім того, "блокадники" повідомили, що отримали офіційне запрошення на перемовини від прем'єр-міністра Володимира Гройсмана. Відтак, вони висунули йому свої вимоги, а саме негайне звільнення полонених та прийняття закону, який забороняє торгівлю з непідконтрольними районами Донбасу.

Вони також озвучили пропозицію Гройсмана. За словами протестувальників, прем'єр запропонував входження представників штабу блокади до комісії з обміну полоненими.

"Кабінет міністрів скасовує дозволи, видані СБУ на переміщення товарів і видає Постанову, що регулює переміщення вантажів у відповідності з Законом про боротьбу з тероризмом", — озвучили вони другу пропозицію Гройсмана.



"Кабінет міністрів скасовує дозволи, видані СБУ на переміщення товарів і видає Постанову, що регулює переміщення вантажів у відповідності з Законом про боротьбу з тероризмом", — озвучили вони другу пропозицію Гройсмана.

"Блокадники" зазначили, що прем'єр їм повідомив про незмогу впливати на більшість БПП і НФ у парламенті, тож прийняття Закону від нього не залежить. Штаб блокади торгівлі з окупантами пообіцяв розглянути пропозиції Гройсмана і після консультацій з експертами та членами штабу дати відповідь.

Так чи інакше, протестувальники не збираються зупиняти блокаду.

Як повідомляє зі столиці кореспондент Інформаційного агентства Волинські Новини, серед протестувальників - люди з різних куточків України, зокрема, й волиняни.

Нагадаємо, як сьогодні повідомляв 112.ua, на в'їзді до Києва зі сторони Житомира поліцейські та Нацгвардія розпочали посилене патрулювання, аби виявити можливі провокації в столиці.

Патрулювання продовжиться до 22 лютого включно.

Поліцейський Дмитро Камалін, який здійснює патрулювання на в'їзді до Києва, заявив, що працівники поліції та нацгвардійці перевіряють автомобілі на предмет небезпечних речей.

"Сьогодні ми працюємо в посиленому режимі разом з Нацгвардією, зупиняємо підозрілі автомобілі на предмет заборонених або небезпечних речей для того, щоб виявити можливі провокації в Києві. Випадки були", - повідомив поліцейський.

Нагадаємо, 19 лютого під АП протестувальники вимагали припинити торгівлю з окупованим Донбасом.

Увечері 19 лютого у Києві на вул. Інститутській розпочалися зіткнення між протестуючими і поліцією. Поліція затримала голову "Організації українських націоналістів" Миколу Коханівського та ще кількох протестувальників. У ході зіткнень постраждали щонайменше 10 осіб.

Пізніше поліція звільнила лідера ОУН Коханівського та інших затриманих у Києві. На шістьох осіб були складені адмінпротоколи.

Вчора, 20 лютого, радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк повідомив, що заходи 20 лютого, присвячені пам'яті героям Небесної сотні, пройшли спокійно, проте поліція вилучила низку небезпечних предметів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анатоль_ Бідзюра Показати IP 21 Лютого 2017 13:06
Підкинули протестувальникам "небезпечні предмети"? Як це по-ментовськи! Вірніше по-оновлено-"чесній" поліції.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus