USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Чи вдасться лучанам захиститися від «кришованого» бізнесу

28 Липня 2014 19:00
Понад півроку лучани «воюють» з тим, аби під їхніми вікнами вночі не працювала «пивнушка», що заважає нормальному відпочинку. Втім, постійно отримують відписки. Як кажуть люди – прикриває усе мер. Однак лучани не втрачають надію й нещодавно отримали письмове підтвердження, що їх права порушують.

Нагадаємо, в січні 2014-го року у редакцію Інформаційного агентства Волинські Новини звернувся житель будинку № 25 на вулиці Винниченка Петро Пінчук. Він нарікав на те, що під вікнами людей працює броварня «Карабас Барабас», де до ранку розважаються молодики на підпитку.

У журналістському розслідуванні редакція розповіла, що історія цих перепитій сягає 90-х років. Так, 21.02.1996-го року була створена й зареєстрована юридична особа - товариство з обмеженою відповідальністю ВТП «Буратіно» ЛТД, в якому і знаходиться «пивнушка». Його засновниками стали: Володимир Романюк, який є сином чинного мера, та його друзі - тато депутата Луцької міськради Андрія Козюри та Ірина Стецюк – дружина бізнесмена Сергія Були.
Мешканці будинків № 23, 25 на вулиці Винниченка зверталися у різні інстанції, аби броварня «Карабас-Барабас», яка знаходиться навпроти їхніх домівок, не працювала вночі. На що отримували листи від Луцької міської ради, що порушень немає, «пивнушка» працює належно.

Щоб продемонструвати усім, який безлад і балаган робиться під вікнами людей, лучани вночі зняли відео.


Так, люди вирішити відстояти своє право на нормальний відпочинок у своїх квартирах, тому звернулися ще в червні до голови облдержадміністрації із колективним проханням вплинути на безправ'я, яке діється в місті.

«Мешканці будинків № 23,25 на вулиці Винниченка потерпають від загазованості та вуличного шуму насиченої транспортної вулиці, до цього додають незручностей кафе та бари, які працюють після 23-ї. Зокрема 17-го листопада 2013-го року відкрили броварню «Карабас-Барабас», в п’ятницю і суботу вони працюють до 3.00 ночі, в будні до 24.00. Це при тому, що заклад знаходиться 25 метрів від житлових будинків. Десятки відвідувачів броварні постійно виходять на перекур на вулицю, голосно розмовляють, лаються. Під вікнами стоять таксисти й гучно слухають музику. До 4 ночі чути верески й крики відвідувачів та їхні співи. Зверталися до адміністратора закладу – безрезультатно. Але це не дивно, бо співвласник «Буратіно», де знаходиться пивнушка, - Володимир Романюк – син Луцького міського голови Миколи Романюка. Ми зверталися в різні інстанції, поки без толку. Неодноразово й викликали міліцію через крики відвідувачів. Просимо Вас обмежити роботу закладу до 22.00 години».
Втім, розповідає лучанин Петро Пінчук, звернення перенаправили в Луцьку міську раду, де й «прикривають» цей бізнес, тому цього місяця отримали чергову відписку.

«Підстави щодо зміни режиму роботи вказаного у зверненні об’єкту ресторанного господарства на даний час відсутні. Водночас з підприємцями Григоровським А.С., Будчуком І.А провели співбесіду та взяли пояснення щодо викладених у зверненні фактів».
На звернення до голови ОДА, прийшов лист і від правоохоронців, які сказали, що із шумом там усе в порядку, однак патрульні будуть спрямовані в той район.

«Згідно з протоколами № 29 та № 30 від 09.01.2014-го року Луцьким міськрайонним відділом лабораторних досліджень ДУ «Волинська ОЛЦ ДСЕСУ» рівні шуму в ТОВ ВТП «Буратіно» відповідають вимогам СН №3077-84. Також інформуємо, що в подальшому в даний район буде орієнтовано патрульні наряди міліції для попередження та припинення правопорушень поряд із будинками № 23 та № 25 по вулиці Винниченка в місті Луцьк».
Однак, про те, що шум перевищує допустимі норми у зв’язку з роботою броварні «Карабас-Барабас», підтверджують нещодавні дослідження санепідемслужби.
«Спеціалістами Луцького міськрайонного відділу лабораторних досліджень о 3-й годині ночі проведені дослідження показників рівнів шуму. Результати досліджень показників рівнів шуму на прибудинковій території і в житловому приміщенні в нічний час перевищують допустимі рівні на 8-12дБА», - йдеться у висновках.
Так, Луцькому міському голові направили лист про становлення режиму роботи закладу на вулиці Виннниченка, 4 до 22.00 години.

Тепер мешканці очікують, якою буде цього разу відповідь із Луцької міської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 38
дідо Показати IP 28 Липня 2014 19:10
Це порушення громадського порядка,який повинна котролювати міліція. Де участковіий ?
Олесь до дідо Показати IP 28 Липня 2014 20:13
Участковий- там де і мер-коля- НЕ ВТРУЧАЄТЬСЯ!! Діти жиж, солідних людей, депутати - дегенерати,,,( за народ!!!)- в цьому контексті пригадується репліка з "Джентельменів удачі"_-...." Хто ж його посадить? - Він же пам"ятник!!". Син мера - це круче посади. Депутат,(навіть такий занюханий , як козюра), у Луцьку ціле цабе..АЛЕ_ СКОРО ВИБОРИ!!! Пакуйте валізи, За***ранці!
Анонім до дідо Показати IP 29 Липня 2014 06:57
Романюку все по коліна, зупинку від адмін суду теж переніс не для людей, він взагалі на інтерес громади не зважає
Українець Показати IP 28 Липня 2014 19:16
Довбана міська влада! Коли вже настане кінець цьому беззаконню? (((
дідо до Українець Показати IP 28 Липня 2014 19:22
Це не функція міськвлади, а обовязок міліції навести порядок на вулиці.
Лучанин Показати IP 28 Липня 2014 19:30
Люди співають на вулиці а карабас не причому. Це ж біля цуму треба на цум таку пачку документів зібрати. А й справді де міліція? Чи може карабас має всіх гостей додому проводити , щоб не співали , бо завтра напишуть на караба на 33-му і що. ??? Ні ну реально це відео повна туфта там навіть видно що вони співають вище по вулиці. Люди йшли по вулиці і просто почали співати тому не прив'язуйте карабас. Бо виходить що люди просто хочуть завалити комусь бізнес , а це вже бандитизм і з цим в Європі нас не чекають.
Олесь до Лучанин Показати IP 28 Липня 2014 20:14
Козюро, негідник- Не виправдовуйся!!!.( прикрившись чужим ніком...)
.. до Олесь Показати IP 28 Липня 2014 21:54
он еще тот "маслюк"
анонім до Лучанин Показати IP 29 Липня 2014 08:30
Всякі забігайлівки і пивнушки(не важливо якого рівня) потрібно повиносити за межі міста, а то зробили шинок із міста і споюють людей.
Українець до анонім Показати IP 29 Липня 2014 09:33
100%
Всезнайко Показати IP 28 Липня 2014 19:30
коментар було видалено
Буратіна Показати IP 28 Липня 2014 19:46
коментар було видалено
Anonymous Показати IP 28 Липня 2014 19:47
не нравится жить в центре пиз*те жить в другой район или в село .. !! если что то открывается всем всё не нравится всегда эти жалкие людишки жалуются на всё .. то им шумно то им сильно фонарь в окна светит ... то ещё какая то фигня .. до им Шоу Базилик сильно шумный .... Заткнитесь жалкие людишки !!!!!!!!!!! Вы ещё во Львове не жили на проспекте там где трамваи езтят !!! так что заткнитесь и мочите !!!
Це я Показати IP 28 Липня 2014 20:47
Кухня та все інше г*вно тількі людей травите цім карабасом
Ага Показати IP 28 Липня 2014 20:55
Цей Хорзов весь луцьк скоро отруїть
Анонім до Ага Показати IP 28 Липня 2014 22:18
Застаріла інформація. Хорзов там вже не при дєлах. Не витерпів, мабуть, того проізволу)))
Анонім Показати IP 28 Липня 2014 21:03
Не покривай негідників. Люди там жили, не треба на плювати, пане " Козюрко і Ко" на них . Ненаказуваність , вседозволеність мажорів, корупційна складова - все це складова того, що зараз триває. Терпіння скоро лопне і тоді..... Вас попередили.....
Анонім до Анонім Показати IP 29 Липня 2014 12:52
Козюра Х..й..О!!! лала ла.ла.ла... ла..ла..ла....
Всезнайко Показати IP 28 Липня 2014 21:06
коментар було видалено
Міхельсон Показати IP 28 Липня 2014 21:42
поки містом рулить М.Я. Раманюк - цей притон не заглохне, нажаль. А ситуацію поправить - коктейль молота, а краще декілька
Ігор до Міхельсон Показати IP 29 Липня 2014 08:19
Люди, перестаньте обливати брудом людей. що це методи - приватне майно нищити? ви ще приміщення УМВС не відремонтували! нормальне кафе - оригінальне, достойний рівень обслуговування! зрозуміло, кому вигідно накручувати ситуацію - передвиборча кампанія ж стартувала! але треба мати порядність, аби не висмоктувати з пальця піар-історії, який мер поганий!
петро Показати IP 28 Липня 2014 22:02
Ви дивіться як весь Луцьк поганять при Романюку.Було кафе був скверик, облагородьте його, а Романюк сину розрив свер і гуляй хамидло. Чому не будує на пустирях , сволота?
валя до петро Показати IP 29 Липня 2014 08:25
Люди, ще б попередні мери так робили, як цей! мій двір 12 років не ремонтували, звернулися з жильцями до мера - зробили капітальний ремонт! при попередніх достукатися не можливо було до влади! і такі конкретні результати - всюди! радію з того, що наше місто гарне, чисте та комфортне!
народ до валя Показати IP 29 Липня 2014 09:49
хай Госопдь милує такого мера нам ще!!!
Петро Показати IP 28 Липня 2014 23:31
Звісно,свинство...Але в мене питання:чи виходили мешканці цих будинків ,коли відбувались пікети прокуратури і Умвс,приймали в них хоча б пасивну участь .чи спостерігали тільки з вікон?...А чому б не заблокувати ту ригайлівку? В будинку п,ять під,їздів,людей вистачить...Можливо,пора самоорганізовуватись?..А що,ніхто не знає,де ночує той си*ун Романюк? Влаштувати йому "нічне шоу" з феєрверками,та й татові ранковий настрій покращити перед Міськвиконкомом можна при бажанні...Дійте!
Петро Показати IP 29 Липня 2014 00:07
Романюк загадив місто,його банда остогидла-''банду геть''. А той с*рун,що про Львів протявкав,хай сам дуе у Львів і там живе. Фонтан на Театральному майдані-напівзруйнований,туалет в центрі міста загнувся,вулиці в прибудинковій зоні,як після бомбардування,мости поруйновані. ''Карабас'барабас''-це квіточки,а от ''Шайба'' на кільці біль Північного базару. О,це жах! Коли вся та мерзота о 4 .00 ранку вивалюеться,то й собаки розбігаються,а крику,а гвалту,а бійок,п'яних дівчаток-к*рвищ з вищанням. Шануйтеся.
Перто Показати IP 29 Липня 2014 08:29
Бий своїх, щоб чужі боялися. В нас так багато зовні ворогів, а ми гриземося без причини у власному домі. А те що місто у нас брудне не правда. А якщо хтось і нагадив на околиці, то вже явно не Романюк.
Лучанка Показати IP 29 Липня 2014 08:38
При Романюку місто покращало.... Траву косять у дворах. Побудували садочок, ремонтуюють прибудинкові території і взагалі багато позитивного у його роботі. А чому бізнес сина усім поперек горла? Діти інших хай мають бізнес, а дітям Романюка не можна. Видно, що матеріал "заказуха".
Лучани до Лучанка Показати IP 29 Липня 2014 09:51
так званій "лучанці"))) при КАМУНЯЦІ ще НІКОЛИ КРАЩЕ НЕ БУЛО ТА НЕ БУДЕ!
Лучанці до Лучанка Показати IP 29 Липня 2014 21:20
А де ваш бізнес? Здох?
маМа Показати IP 29 Липня 2014 08:42
Чого Ви причепилися до того мера? Та придушіть ту "українську жабу" і живіть спокійно. В державі війна, а ви можете загризти один одного
Неля Показати IP 29 Липня 2014 08:46
Мені цікаво у "ВН" є інші теми? Чи Романюк ключовий герой їх роману?
О, обізвався якийсь до Неля Показати IP 29 Липня 2014 09:38
Ага, про інших, звісно, хай ВН пишуть про сонечко , квіточки, а дядя Коля й далі крутить свої чорні справи. Неля, проснись, дєтка!!! ЗМІ й для того є, щоб відкривати очі про чинух, які розкрадають усе і плюють на закони!!! ВН - вам респект, що не боїтеся влади і пишете правду!!!
23 до Неля Показати IP 29 Липня 2014 09:55
Волинські новини входять до афілейованих структур відомого бізнесмена І.Палиці, а мер Коля помилково вибрав співпрацю з І.Єрємєєвим, ось і робіть висновки..... Шкода, що прості люди є заручниками іх ігрищ.
Млинець! Показати IP 29 Липня 2014 10:24
От, млинець, все вирішуть бабки(((((((((((((
frenk Показати IP 29 Липня 2014 11:30
на донбас упирів , кому війна а кому бізнес, перемогти їх можна тільки радикальними методами
Лучанин Показати IP 29 Липня 2014 13:11
Так, на дворі війна. Але не можна закривати очі на всі ті безчинства, що робить місцева влада на чолі з романюком і прикриваються благородними лозунгами, піаряться на екранах. Єремеєв обікрав державу на мільярди, а зараз банкротує свої фірмочки, податків не платить. Та хизується, що купляє бронежилети. Це крапля в морі від накраденого. Як би такі бізнесмени сплачували в повному обсязі податки та не лобіювали свої бізнеси у ВР, українська армія мала б за що одягнути, взути, прокормити та озброїти своїх бійців і їхньої грьобаної допомоги було б не потрібно. А можливо, лучани, скинемося і купимо бронежилети для єремеєва, романюка та інших керовніків та пошлемо воювати на схід?
Ірина Показати IP 13 Вересня 2014 02:00
До чого тут війна, вони ще до війни і революції там тули. Мене Бог милував так близько жити, але мимо ходжу постійно, то задовбали ті перекури. Хіба ж то не громадське місце?!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus