USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Депутати Луцькради усе ж не розпочали позачергову сесію

24 Лютого 2017 16:06
Після тривалих запеклих дискусій протягом кількох годин та декількох перерв, у роботі 19-ї позачергової сесії міськради оголосили перерву.

Декілька годин депутати міськради вирішували: яка сесія повноважна - позачергова 19 чи чергова 20-та. До з’ясування вирішили долучити фахівців-юристів.

Нагадаємо, чергова сесія міськради мала відбутися 22 лютого. Проте, її перенесли на 24 лютого аж на 13 годину. Приводом для цього став День жалоби за загиблим бійцем. Щоправда, чому був обраний саме такий час – ніхто не пояснив.

А 23 лютого Юлія Вусенко вирішила скликати на 24 лютого ще й позачергову сесію на 12.00. На позачерговій сесії депутати мали взяти до відома дострокове припинення повноважень Луцького міського голови і передачу повноважень виконувача обов’язків Юлії Вусенко. Згадане рішення міська рада мала направити у Верховну Раду України разом із копією свідоцтва про смерть Миколи Романюка та проханням призначити позачергові вибори.

Але це мало відбутися у 15-денний термін з дня смерті градоначальника, тобто до 18 лютого. Натомість Юлія Вусенко призначила сесію на 24 лютого. Але на неї зареєструвалося лише 21 депутат. А ось на чергову – зареєструвалося 28 депутатів.

Юлія Вусенко повідомила, що відповідно до пункту 3 статті 32 регламенту міськради в разі потреби може проводитися перереєстрація депутатів електронною системою або іншим способом. Так, вона пропонувала засвідчити свою присутність підняттям рук, або в інший спосіб, і таким чином розпочати розгляд питання 19-ї позачергової сесії.

Член фракції «УКРОП» Микита Рабан зауважив, що у пункті 2 цієї самої статті йдеться, що за відсутності необхідної кількості депутатів, головуючий може перенести засідання на інший день - не пізніше двох тижнів. Він запитав, чому секретар міськради не використала цей спосіб. Юлія Вусенко відповіла, що не варто переносити розгляд питання про визнання смерті Миколи Романюка, тож закликає проголосувати за це питання та якомога швидше звернутися до Верховної Ради щодо призначення позачергових виборів.

Член фракції «УКРОП» Олександр Кравченко зазначив, що деякі особи вже використовують трибуну для передвиборчої агітації, так, найбільше сьогодні встигла сказати з трибуни Юлія Вусенко. Він повідомив, що не отримував повідомлень про запрошення на позачергову 19 сесію міськради, натомість його запрошували на засідання чергової сесії на 13.00.

Депутат Андрій Козюра зауважив, що секретар міськради «крутить регламентом, як дишлом», а перерву в засіданні оголошували для того, щоб юридичний відділ дав висновок. У підсумку, на прохання фракції «Солідарність» оголосили ще одну перерву на 15 хвилин

У підсумку, депутати усе ж не розпочали засідання сесії. Юлія Вусенко оголосила перерву в роботі 19-ї позачергової сесії. Про час нового засідання повідомлять пізніше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
123 Показати IP 24 Лютого 2017 16:11
Да на фига вообще та сессия? Давайте в кабак и накидаемся текилы!!!
Вася Показати IP 24 Лютого 2017 16:23
Гра престолів.
Петро Показати IP 24 Лютого 2017 16:36
Не можуть працювати - на дострокові вибори!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus