USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Фірми, пов'язані з народними депутатами з Волині, спекулюють на молоці

19 Квітня 2014 17:20
Щодо ПАТ «Ковельмолоко», яке закуповує молоко в 9 районах Волині, встановлюючи для цього різні ціни, які є не обґрунтовано економічно, триває розслідування. Зауважимо, ПАТ «Ковельмолоко» та ПАТ «Дубномолоко» належать до групи компаній «Континіум», власниками якої є нардепи Степан Івахів та Ігор Єремеєв.

Так, антимонопольники кажуть: усі підприємства, які зараз працюють на Волині, встановлюють заниженні ціни на закупівлю молока. У певних населених пунктах вони є монополістами.

Наприклад, із найбільших заготівельників й переробників молока на Волині, - ПАТ «Ковельмолоко» займає монопольне становище в окремих населених пунктах таких районів: Іваничівський, Камінь-Каширський, Ківерцівський, Ковельський, Любешівський, Любомльський, Маневицький, Ратнівський, Рожищенський, Старовижівський, Турійський, Шацький. Про це розповів Інформаційному агентству Волинські Новини виконувач обов’язків голови Волинського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Сергій Луговий.

Ще одним крупним підприємством, яке займає монопольне становище в окремих населених пунктах Волині, - є ПАТ «Дубномолоко». Обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України виявило порушення їх «господарювання» без конкурентів у 8 районах: Іваничівський, Ківерцівський, Ковельський, Маневицький, Рожищенський, Старовижівський, Турійський, Луцький.

Сергій Луговий додав, що в Україні діє постанова Кабміну від 22.08.2012-го року про мінімальну ціну при закупівлі молока другого ґатунку - 2.2 гривні. Наразі ця ціна не відповідає затратам населення, запевняють експерти. Втім, з 16-ти районів Волині в 9-х антимонопольники зафіксували занижені ціни.

Торік двох переробників оштрафували - кожного на 34 тисячі гривень: ПрАТ «Галичина» зловживало монопольним становищем в Горохівському районі й занижувало ціни на закупівлю молока, ПАТ «Дубномолоко» встановлювало різні закупівельні ціни на молоко в населених пунктах Волині.

«Ми даємо рекомендації переробникам: якщо вони знижують закупівельні ціни, то повинні знизити й ціну на готову продукцію. Від цього економічний ефект був у 2012-му році, коли покупці не віддали зайвих 27 мільйонів гривень виробникам молока, у 2013-му економічний ефект становив 31 мільйон гривень. А от цього року ціну на молоко не піднімають й не знижують», - говорить Сергій Луговий.

З його слів, наразі у справах щодо ПАТ «Ковельмолоко» триває розслідування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Андрій Показати IP 19 Квітня 2014 18:58
А куплений Єремеевим гупало як завжди на лікарняному?
topa до Андрій Показати IP 19 Квітня 2014 19:39
як завжди)
дідо Показати IP 19 Квітня 2014 19:48
Купляйте маслобійки.Жодного літра молока олігархам. Нормальна маслобійка вартує 1000 грн. Масло можна добго зберігати і дорожче продавати.
Віктор Показати IP 20 Квітня 2014 11:55
А навіщо тоді антимонопольний комітет, якщо він дозволяє існування монополій? Хоча в нас і антитерористична операція не чіпає терористів...
правда Показати IP 20 Квітня 2014 12:33
А ВИ тільки що взнали про можливості гопніків від Волині Івахіва та Єрємєєва... Купилися полішуки за пару гривень, то тепер нехай вас обдеруть як липку. На виборах дурачкам за голоси знову вкраденими у вас грішми заплатять.
БОРИС Показати IP 20 Квітня 2014 14:13
СЕРГІЙ ЛУГОВИЙ ,ДАЙ КРІСЛО ПАШІ ПС І ВІН ШВИДКО ЗРОБИТЬ РЕАЛЬНУ ЦІНУ ЗАКУПКИ МОЛОКА
ДАІ Волині Показати IP 21 Квітня 2014 21:52
Начальникові ВВБ у Волинській області Водьку С.С. Вважаємо своїм обов’язком повідомити Вас про те, що в цей тяжкій час для країни окремі посадові особи з числа теперішнього керівництва УДАІ УМВС України у Волинській області (вихідці з Львівщини) під чіткіми вказівками ГайовогоВ.С створюють своїм підлеглим нестерпні умови, в яких неможливо працювати. Постійно вимагаються гроші за призначення працівників ДАІ на певні посади. При чому професійні якості співробітників взагалі не враховуються, а тільки їх платоспроможність. Виконуючий обов’язки начальника УДАІ УМВС Михайло Ділай та його підлеглий Долінко В.Ф шляхом залякувань та погроз звільнення з посад постійно намагаються здійснювати побори з підлеглих. Ділай поставив вахтером на в’їзді до території УДАІ свого сина, який є працівником офіцерського складу ДАІ ВЗС. Це дає йому можливість не приймати участь у відпрацюваннях та інших заходах та дозволяє йому систематично їздити додому на Львівщину на свята та по інших особистих чи бізнесових справах. Невже це передбачено функціональними обов’язками офіцера ДАІ? Всі паливно-мастильні матеріали, які виділяє держава Ділай ділить зі своїм «львівським колегою» - командиром роти ДПС Пилип’яком С. Цей в.о керівник ДАІ змушує своїх підлеглих та на всіх членів їх сімей купувати квитки на концерти львівських артистів, що виступають у Луцьку, незалежно від уподобань працівників. Ділай та його посіпака Долінко змушують керівників підрозділів РЕВ підписувати звернення до різних державних та громадських органів, у т.ч. МВС України з проханнями призначити близького товариша супер корупціонера Гайового В.М начальником УДАІ Волині Панасюка Ю.Д. Просимо Вас розібратися зі зловживаннями «львівських» керівників ДАІ Волині тому, що у підрозділі служить більшість порядних, чесних та відданих присязі працівників. З повагою, небайдужі працівники ДАІ Волинської області. 21.04.2014

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus