USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Фото видобутку бурштину на Волині взимку

27 Січня 2016 18:30
Нелегальному видобутку бурштину на території Волинської та Рівненської областей не завадять ні люті морози, ні відлига.

Про це повідомляє сайт ОГО, який опублікував фото групи «Клондайк» (ВК). На світлинах очевидно, що незаконний видобуток бурштину здійснюється у будь-яку пору року.

Питання видобутку сонячного каменю вже другий рік не сходить зі шпальт обласних видань.

Щомісяця бурштинокопачів ловлять, вилучають контрабандне сонячне каміння. А восени на Волині – чергове загострення бурштинового питання. Звідси виганяли «чужих», аби «свої» могли копати.

Були й випадки, коли міліціонери займалися цією незаконною діяльністю.

Прибрати до рук бурштинові копальні задумали на обласному рівні, створивши комунальне підприємство, яке розроблятиме родовища бурштину. Але зробити цього досі не вдалося.

Та й правоохоронці мали б активізувати свою роботу. Натомість в поліції і прокуратурі розповідають, що питання видобутку бурштину неврегульоване законодавчо, що штрафи за видобуток малі і не лякають копачів, що силовикам для роботи в лісах потрібні квадроцикли і ще багато чого треба…

Питання ускладнюється й тим, що закон про бурштин досі не прийнятий у другому читанні, хоч це питання обіцяла пролобіювати заступник міністра екології Світлана Коломієць під час візиту на Волинь. Тим паче, вона анонсувала, що добувати бурштин дозволять приватним компаніям.

А в області між тим вже доходило до стрілянини між двома громадськими організаціями: Правим Сектором Волині та Самообороною Волині: на місці «бурштинових розбірок» на Волині знайшли автоматні гільзи. Згодом в громадських організаціях домовилися, що активісти Правого сектора стріляли по автівці з самооборонівцями через помилку. А правоохоронці назвали конфлікт «вичерпаним».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Петро Показати IP 27 Січня 2016 18:55
ПРОСТО ЖАХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Люди схаменіться, що ви творите, я не віщун, але ствердно скажу, що завтра, саме нас Земля накаже, адже саме Вона може нагодувати, напоїти, але так складений Всесвіт, що Вона не може сама себе захистити і тоді Земля звертається до Небес, а Вони знову ж пошлють прокляття на ваші меркантильні інтереси. Прошу Вас, задумайтесь і гоніть тих Ліходіїв які ступають на Наші землі, а Бог пошле Вам милість і праведність Ваших дій заради Вашого майбутнього і майбутнього Ваших дітей. Слава Україні!!!!!!!!!!!!!
Анонім до Петро Показати IP 27 Січня 2016 22:40
Тут"Наші землі" на Донбасі "Ваша земля" не боїтесь розчахнутися?
морозюк Показати IP 27 Січня 2016 18:55
Янтарная лихорадка! А за что еще людям жить? Превратили людей в землероек, одни на Донбассе, вторые на Волыни, третьи еще где-то. Это борьба за выживание на фоне продолжающейся деградации общества в Украине. Борьба, но не за развитие. Куда мы идем? Шахты превращены в "копанки", заповедники и леса в экологическую катастрофу, заводы растянуты и лишь кое-где трансформировались в торгово-развлекательные центры. Юристы и менеджеры торгуют на базарах. Страна кроме сырья ничего производит. Население мрет, а власть тупо крадет! Властная пирамида воров и кланов, растягивающая природные богатства народа! Украину превратили в страну дураков, которая мечется во тьме ненависти и безысходности от коррупции!
маскалетроль до морозюк Показати IP 27 Січня 2016 20:59
Що ти верзеш, дурнику? Доля людини у її руках. На владу ніколи не надійся. Кому охота в ямах сидіти той усе життя там і буде.
Просто лучанин до маскалетроль Показати IP 28 Січня 2016 08:09
В ямах сидіти?)) аахахах аби можна було -то там і жити треба, коли кг стоїть 6500-7000$ .
рижков сергій Показати IP 27 Січня 2016 19:56
фото не з Волині.Рівненьщіна
бандеровець Показати IP 27 Січня 2016 20:14
просто з бурштину живе пів верховної ради через те там не можуть навести порядок
первак Показати IP 27 Січня 2016 21:31
воно ще не скоро закінчиться
Олександр Показати IP 27 Січня 2016 21:37
Наївно думати, що влада тут "нє прі чьом"! Кришують!! І наживаються, гниди кабінетні на всіх владних щаблях!!! Але боком це рано, чи пізно (але обов"язково!!) вилазить!!! Тож, хай тішаться.
прокурор Показати IP 27 Січня 2016 21:39
Бляха муха це капець!
не пацик Показати IP 28 Січня 2016 05:21
Вы же поймите так небывает чтобы взашей выгонять корышей.
Лана Показати IP 28 Січня 2016 09:33
Гунчики і їм подібні кришують видобуток бурштину. Потрібне законодавство по видобутку.
Петро до Показати IP 28 Січня 2016 12:12
"Анонім до Петро" - мабудь скоріше ти розчахнеся, бо ти не маєш свого майбутнього, "морозюк" - про все. але ні про що, "маскалетроль до морозюк" - погоджуюся доля людини в багатьох випадках залежить від неї, "Просто лучанин до маскалетроль" - троль який має свої меркантильні інтереси, "рижков сергій" - можливо так, але на Маневиччині також є такі ями, "бандеровець" - саме ТАК, але безпосередньо когорта волинських обранців, а саме Лапін і йому же подібні його кришують, "первак" - століттями, а можливо тисячоліттями творилися ці поклади, але ствердно скажу не нам їх в даний період суспільного прозвитку ДОБУВАТИ, "Олександр" - погоджуюся СТОВІДСОТКОВО, "прокурор" -саме ТАК, буде капець, коли ми цю проблему проковтнемо, "не пацик" - живемо в такий час меркантильних інтересів, "Лана" - щодо законодавства, то як в народі говорять пора пору перегнала.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus