USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Генпрокуратура вилучила документи «Волиньприродресурсу» щодо бурштину

15 Лютого 2017 15:31
Декілька десятків озброєних автоматами і гвинтівками силовиків в броні приїхали у Волинську облраду для того, аби отримати документи, які є у вільному доступі. Генпрокуратура переконує, що видача дозволів КП «Волиньприродресурс» на видобуток бурштину шкодить інтересам держави, в той час коли воно є єдиним в Україні комунальним підприємством, а не приватним, як то у Рівненській та Житомирській областях, та навпаки - приноситиме гроші в бюджети.

Нагадаємо, близько опівдня до будівлі Волинської облради прибули декількадесят силовиків з автоматами та розпочали обшук. Серед них – бійці КОРДу, працівники Генпрокуратури та місцеві силовики. З власних джерел Інформаційному агентству Волинські Новини стало відомо, що відбувся візит з подачі губернатора Волинської області Володимира Гунчика.

За станом на 12:35 озброєні особи увійшли в кабінет колишнього тимчасового керівника КП «Волиньприродресурс» Веніаміна Туза. При цьому слідчий не впустив до кабінету його адвоката Ігоря Поліщука. Адвокат хотів передати клопотання, проте слідчий заборонив йому це робити.

Своєю чергою, Голова Волинської обласної ради Ігор Палиця прокоментував обшуки у приміщенні облради і присутність представників Генеральної прокуратури у її стінах. З його слів, це вигідно тим, хто покриває нелегальний видобуток бурштину і не лише на Волині.

Як стало відомо згодом, обшук санкціонував Печерський районний суд Києва за клопотанням слідчого Генпрокуратури Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Пахолюка. Обшук санкціонували в рамках кримінального провадження по одному з працівників Держгеонадр, який причетний до видачі дозволів КП «Волиньприродресурс» на видобуток бурштину.
Після закінчення слідчих дій силовики швидко покинули приміщення облради, не прокоментувавши численним представникам ЗМІ жодної своєї дії. Не дозволили поспілкуватись і з понятими – двох дівчат, віком 18-20 років слідчий швидко вивів з приміщення та провів до проспекту Волі.
Керуючий справами виконавчого апарату облради Дмитро Дубняк зазначив, що слідчі хотіли отримати оригінали рішень сесії Волинської обласної ради і рішення профільних комісій облради. Хоча, ці документи є у відкритому доступі і не є конфіденційними.
«В Генпрокуратури немає претензій до Волинської облради або до її рішень – вона працює прозоро, а якби рішення ради були б незаконні, то місцева прокуратура давно б за них «взялась». КП «Волиньприродресурс» працює і надалі в звичному режимі», – зазначив Дмитро Дубняк.

Голова фракції «УКРОП» в обласній раді Вячеслав Рубльов, який на момент візиту перебував в раді, повідомив, що «славнозвісну» ухвалу видавав Печерський суд, склад якого не мінявся за останні 10 років. Зі слів депутата, слідчих цікавили виключно документи, що стосуються бурштину, а не міді чи інших корисних копалин.
Зі слів Вячеслава Рубльова, обвинувачення в тому, що видача дозволів на видобуток для «Волиньприродресурсу» може спричинити «тяжкі наслідки державним інтересам», виглядають безпідставно. Адже «Волиньприродресурс» - єдине в країні комунальне підприємство, яке отримало такий документ. Бо в сусідній Рівненській та Житомирській областях, де триває незаконний видобуток, дозволи дають приватним фірмам.

«Ми пов’язуємо ці дії з тим, що ми – єдина пілотна область, яка наводить лад в цій галузі (законний видобуток, - ВН). Я не розумію, яким чином тут можуть бути завдані збитки державі. Коли КП захищає громаду Волині і належить йому. Це ж не приватне підприємство. Сподіваюсь, що ці дії не зашкодять роботі підприємства, і область отримає так необхідні кошти на розбудову інфраструктури», - резюмував Вячеслав Рубльов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
мда Показати IP 15 Лютого 2017 16:09
За Рубольовим позаду -Товстенюк і Поліщук : також "на момент візиту перебували в раді", чи їх "попросили" під"їхати?
Анонім Показати IP 15 Лютого 2017 17:08
Якій генпрокурор така -ГЕНПРОКУРАТУРА......!!!!!
Народна довіра Показати IP 15 Лютого 2017 17:10
Якій генпрокурор така -ГЕНПРОКУРАТУРА......!!!!!
Анонім Показати IP 15 Лютого 2017 17:41
зверніть увагу який суд рішення виносить, той же суд що позбавляв волі людей з майдану, очкастий кріт разом з своім хазяіном повторюють кроки януковича, так тримати і далі
циркі Показати IP 15 Лютого 2017 19:01
а що то у Ваські (Смірнова) бурштинчика - барижки та ввбшного "асвєдамітєля" оченята такі злякані як на дєло пішов, ручки трясуться, думає і нащо я підписався на цю дєлюгу!
123 до циркі Показати IP 16 Лютого 2017 01:53
а він десь тут на фото? а підкажи будь ласка де саме =)
ГРИВНЯ Показати IP 15 Лютого 2017 21:21
Слава рубль )))))))))
пуріс Показати IP 16 Лютого 2017 09:19
А шо це за ..... з удавкою на шиї?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus