USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Кіборги» отримали допомогу, - Волинські Новини з місця подій*

20 Жовтня 2014 18:06
Кевларові каски, теплі речі, каремати, спальні мішки, окуляри та балаклави, придбані за кошти, що могли бути витрачені на передвиборчу рекламу кандидата у народні депутати Ірини Констанкевич, передали тим, кого називають «кіборгами» - бійцям Добровольчого Українського Корпусу, які обороняють донецький аеропорт.

Допомогу отримали на базі ДУКу на Сході України 19 жовтня. Амуніцію передали добровольцям особисто їхні бойові побратими менше, ніж за добу після того, як її отримали у Луцьку. Журналіст Інформаційного агентства Волинські Новини став безпосереднім свідком передачі, власне, на Сході нашої країни.

«Ми дуже вдячні Ірині Констанкевич за те, що вона підтримує наш батальйон. Це хороша ініціатива, вважаю, що зараз Україна переживає дуже важкі часи і білборди непотрібні. Народ і без того знає, за кого варто голосувати»,- зазначив боєць ДУКу на позивний Каталіна. Попри те, що боєць не з Луцька, він дивується і вдячний такій допомозі.


З його слів, бійці досі невизнаного військового формування не отримують жодної підтримки від представників влади. Водночас, добровольці беруть участь у захисті стратегічних пунктів, як от донецького аеропорту, який намагаються будь-якою ціною зайняти сепаратисти.



«Кіборги – це ми», - визнають бійці, які перебувають у селищі Піски, утримують Донецький аеропорт. Вони зазначають, що Путін не очікував того, що на допомогу воякам підніметься уся країна, тому він приречений на поразку.



Добровольці високо оцінили отриману допомогу – так, з їхніх слів, окуляри можуть захистити не лише від осколків, це потрібна річ під час їзди на БМП, коли у очі може потрапити дим та пил.




Під час передачі допомоги вдалося по телефону поспілкуватися із волинянином на псевдо Бронік, який перебуває у Пісках. З його слів, попри формальне перемир’я, їх обстрілюють з мінометів, «Градів», підходячи дуже близько, обстрілюють зі стрілецької зброї. Перебуває на бойовій позиції доброволець впродовж декількох тижнів і не може пригадати жодного дня, коли ворог дотримувався б умов припинення вогню.

«Буває, що по рації передають «усе, кінець обстрілу, ніхто не стріляє, в нас перемир’я». І через дві хвилини після цього в нас починають летіти міни», - розповів боєць.

Він впевнений, що вистояти перед агресором бійці таки зможуть.



Організатор інформаційного центру ДУКу, яка також займалася створенням першого складу на базі Корпусу Алла Мегель зазначила, що важливо, аби бійці були одягнені якомога якісніше та тепліше. Тож, каски замість білбордів, з її слів – гарна ініціатива.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus