USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Луцьк перед вибором: хто має керувати містом

2 Вересня 2015 12:56
Це неприємно визнавати, але сьогодні Луцьк не приваблює туристів та інвесторів. Цьому не сприяють ані ринок в центрі міста, ані самовільна хаотична забудова в історичній частині, ані облуплені фасади і різнобарв’я вивісок.

На жаль, бізнес, який заробляє на міській землі чималі гроші, не долучається до розвитку Луцька і не робить його комфортнішим. Натомість чимало потрібних соціальних ініціатив залишаються без підтримки нинішньої міської влади.

У цьому переконаний засновник Фонду «Новий Луцьк», екс-нардеп від Луцька Ігор Палиця, який дав прес-конференцію для волинських журналістів 1 вересня.

Утім він має бачення, яким може бути місто. Більше того, вже четвертий рік Фондом здійснюється систематична робота, яка реалізовує як його ідеї, так і ініціативи активних лучан. Далі - більше. І красномовний факт, що ініціативи Фонду через політичну конкуренцію лишилися без підтримки міської влади, штовхає до нових рішень.

Так, Ігор Палиця заявив, що вже обрав кандидата на посаду Луцького міського голови. Ним став голова правління Фонду «Новий Луцьк» Олександр Товстенюк.

Зі слів Ігоря Петровича, це був зважений вибір, утім не колегіальний, а особистий. Свій вибір засновник Фонду «Новий Луцьк» пояснив тим, що очолюючи організацію, Олександр Товстенюк зумів пройти так звану «перевірку». І якщо той погодиться, то саме він братиме участь у місцевих виборах в жовтні.

«За 4 роки роботи він (Олександр Товстенюк, - ред.) жодного разу не обманув, не було такого, щоб хоч одна копійка була під сумнівом. Тим часом чимало людей намагалися мене переконати, що Фонд бере «відкати». Натомість я знаю, що жодної зайвої копійки він у мене не взяв, а я навіть не контролюю тендери», - пояснює свою позицію Ігор Палиця.

«Відповідно я переконаний, що так само жодна копійка не зникне з міського бюджету. Тому, той, хто вкрав щось – не голосуйте за нашу команду: домовитися не вийде, - додає засновник Фонду та наголошує на віці свого кандидата, - Більше того, він молодий, бачить і знає, яким має бути європейське місто».

Утім наразі, зі слів Ігоря Петровича, Фонд стикається з опором з боку міської влади. До прикладу, навіть 1 вересня в деяких школах представникам Фонду заборонили привітати першокласників. Та й чимало програм без підтримки міськради реалізувати неможливо, адже часто для цього потрібні ресурси, якими розпоряджається, власне, місто.

На думку Ігоря Палиці, змінювати треба самі підходи до керівництва Луцьком. Так, в історичній частині не повинні з’являтися неавтентичні, різноповерхові забудови, не може бути, щоб в центрі міста на будинках були облуплені фасади, а на перших поверхах тим часом процвітали ювелірні магазини. Бізнес повинен вкладати кошти в своє місто. Забудовники, які беруть землю під багатоповерхівки, повинні, першою чергою, подбати про інфраструктуру (електромережі, каналізація, дороги, садочки), і лише потім будувати і продавати квартири.

Засновник Фонду переконаний: місто може мати багато кольорів, але вони мають бути узгоджені з архітектурою, з художникам, а Театральний майдан мусить приваблювати туристів і жителів, центр Луцька не повинен бути схожим на ринок чи звалище. Тут має їздити лише електротранспорт, а не маршрутки на дизпаливі.

Утім сам в полі - не воїн, і Ігор Палиця додає: без підтримки депутатського корпусу міський голова не зможе втілювати в життя свої починання.

«Місту потрібні молоді люди, які бачать і знають, як працювати. Треба вдихнути в місто молодої крові. Ми формуватимемо команду на вибори – сильних, активних людей», - зауважив він.

Насамкінець він спростував численні закиди, мовляв, усі ці дії - це звичайнісінький «підкуп виборців». Фонд, вкотре наголошує Ігор Палиця, працює в Луцьку вже п’ятий рік, і працюватиме надалі, незалежно від результатів виборів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 25
Воно Показати IP 2 Вересня 2015 13:04
А є вибір?
Що корисного Показати IP 2 Вересня 2015 13:06
Зробив Палиця за рік керування Одеською областю?
панас Показати IP 2 Вересня 2015 13:09
Товстенюк - не буде.
олег Показати IP 2 Вересня 2015 13:32
ХОЧ ЧОРТ З РОГАМИ ; АБИ НЕ РОМАНЮК!!!!!
123 до олег Показати IP 2 Вересня 2015 13:48
Видно тобі на роги романюк і наступив))))
!! до олег Показати IP 2 Вересня 2015 14:10
1000000%
Катя Показати IP 2 Вересня 2015 13:46
Хай краще Романюк буде
Артур Показати IP 2 Вересня 2015 14:52
Влада і вчасності МЕР повинні мінятися , інакше корупція і кумовство буде процвітати відкрито - не приховуючись !
ШЕФ Показати IP 2 Вересня 2015 15:01
чим не свіжа поміркована команда.не мямлять ділові.
знову те саме Показати IP 2 Вересня 2015 15:15
Скільки можна одне і те ж писати і переписувати? Вчора писали те ж саме, сьогодні знову. Це вже явно передоз! Змініть платівку!
Дьодік Показати IP 2 Вересня 2015 15:15
Чому ніхто з них не відповідає на просте і життєво важливе питання для лучан: коли в кранах буде гаряча вода? Романюк конкретної відповіді не дає - і я за його голосувати не буду. Що з цьго приводу скаже пан Товстенюк?
Хлоп Показати IP 2 Вересня 2015 15:26
Треба зараз голосування зробити на сайті, кого лучани хочуть бачити мером. І лучани зроблять свій неупереджений вибір на сайті ВН:)) Ото радості буде в коментарях:)) ВН, не позіхайте, поспішіть! Інакше не буде кому гроші отримувати після 25 жовтня:))
Ну-Ну! Показати IP 2 Вересня 2015 15:47
Ігор Петрович, ви є розумна людина, але інколи дивують ваші рішення. Можливо ви і праві, час покаже, але імідж лудини в місті де вона живе створюється не за останні 4-роки і, ми думаємо,ви це розумієте, і по друге, крім чесності до вас (чи можливо страх) майбутній лідлер повине заслужити повагу у людей (200 тисяч. Луччан) щоб їх очолювати.
Анонім до Ну-Ну! Показати IP 2 Вересня 2015 17:36
Де живе? В Луцьку? Не смішіть
віто Показати IP 2 Вересня 2015 16:05
Я правильно зрозумів із статті, що Ігор Палиця, рушійна сила та надихач фонду Ігоря Палиці "Новий Луцьк", вже обрав Товстенюка мером Луцька?
Хлоп до віто Показати IP 2 Вересня 2015 16:46
Вони разом вже і перемогу відмітили, очікуємо репортажу ВН
Бізон Показати IP 2 Вересня 2015 16:24
Люди вибирайте по-совісті і як Вам підказує серце, але пам'ятайте те, що Палиця "вклав у Луцьк" він забере сторицею!!!
Віталій до Бізон Показати IP 20 Жовтня 2015 22:29
Повністю погоджуюсь з Вами!!!
дід Панас Показати IP 2 Вересня 2015 16:48
коменаторам краще знати як містом "управляти", сидячи у себе на протертому ж*пою дивані. Було б непогано, якби кожен з вас взяв в руки словник української мови і навчився хоча б правильно писати, а тоді критикувати! ЛуЧЧани, лідлери та просто луди.
справедливий Показати IP 2 Вересня 2015 18:08
Романюк себе зганьбив через неефективне використання бюджетних коштів виділених на будівництво (вдвічі завищена ціна при реконструкції проспекту Перемоги, при оплаті послуг з прибирання вулиць міста при оплаті за постачання харчування у дошкільні заклади). Жодного разу мер не вжив жодних заходів реагування з метою зменшення витрат бюджетних коштів шляхом злучення найбільшої кількості учасників при закупівлі послуг без проведення тендерів. Разом з цим, помилка Палиці в тому, що зробив ставку на Товстенюка, оскільки ця особа має низькі людські та моральні якості, що не дозволить йому приймати обєктивні та неупередженні рішення. Необхідно на таку посаду обирати людину порядну, із організаторськими здібностями та ефективним досвідом роботи.
андрій до справедливий Показати IP 2 Вересня 2015 18:59
Можна більше про низькі людські та моральні якості Товстенюка? бажано факти а не емоції і особисті ставлення
О Показати IP 2 Вересня 2015 19:58
Підтримайте БАНДЕРА SQUARE!!! Крута ініціатива для міста та молоді!!!
спелінг до О Показати IP 3 Вересня 2015 23:59
ідея фі*ня!!!!...краще почистити і прибрати територію біля річки
Анон до О Показати IP 4 Вересня 2015 16:56
Задовбали з своїм тупим бандерою
Бувалий Показати IP 2 Вересня 2015 23:03
і молоді, і знають як працювати, і молода кров, і сильни, і активні... - старий лохотрон на новій платівці!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus