USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Після перенесення тяжкої форми пневмонії лучанка потребує операції на серці

18 Січня 2017 19:00
Лучанка Наталія Омельчук рік тому під час вагітності захворіла на грип, згодом з тяжкою пневмонією їй зробили кесарів розтин. На жаль, дитина не вижила, а жінка ось уже рік лікує хворе від ускладнень серце.

Невдовзі їй може знадобитись пересадка серця вартістю 100 тисяч доларів, повідомляє Волинь24.

Мама молодої жінки Людмила розповідає, що донька ніколи не мала серйозних проблем зі здоров’ям. Жахіття ж розпочалось, коли дівчина на сьомому місяці вагітності захворіла на грип.

Наприкінці січня минулого року їй раптово стало погано – почались приступи удушення. В луцькому пологовому тоді знайшли у Наталі проблеми з серцем і відмовились класти її у стаціонар, мовляв надто складний стан і вона може померти на операційному столі.

Зрештою, жінку не без проблем, але доставили до Києва і поклали в Інститут педіатрії, акушерства та гінекології НАМН України. Там вагітну одразу поклали в реанімацію і згодом зробили їй кесарів розтин.

На цьому проблеми родини не завершились – після операції у 27-річної дівчини знайшли рідину в легенях – відкачали аж 800 мілілітрів. На жаль, погіршився стан й недоношеного малюка. Хлопчик більше місяця пробув у реанімації, йому робили операцію, та це не допомогло – через 40 днів після народження дитини не стало.
Після похорону у квітні минулого року знесилену горем та хворобою жінку поклали в стаціонар Національного інституту серцево-судинної хірургії імені Миколи Амосова. Лікування дещо полегшило стан Наталі, тому «на таблетках» літо вона змогла пережити.

А в листопаді їй знову стало гірше. Наразі вона перебуває в реанімації і невідомо, скільки це ще триватиме, адже стан нестабільний.

Лікарі кажуть, що може знадобитись пересадка серця, вартість якої – близько 100 тисяч гривень. В кращому випадку все обійдеться пластикою серця (вартість – мінімум 65 тисяч гривень), однак як поведе себе далі організм невідомо.
Людмила Омельчук планує звернутись до Міністерства охорони здоров’я, аби кошти на пересадку виділили з бюджету, втім шанси на це невеликі. До того ж після операції жінці знадобиться дороговартісна терапія.

А поки лише за грудень-січень мати Наталі витратила на лікування більше 15 тисяч гривень – гроші збирали рідні та близькі. Тож жінка просить усіх небайдужих допомогти врятувати доньку.

Реквізити Приватбанку для допомоги:

5168 7572 6707 7248 (Омельчук Людмила Павлівна)

4149 4978 7152 2928 (Омельчук Наталія Сергіївна).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вася Показати IP 18 Січня 2017 19:09
Боже допоможи цій молодій жінці! Прошу Бога і вірю що все у вас буде добре! І ще й така гарна шкода дуже але надіюсь одужає і будуть ще діти у вас

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus