USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

«Правий сектор» відправив у відставку очільника ковельської міліції. ДОПОВНЕНО

27 Квітня 2015 15:43
Відставка головного міліціонера Ковельщини була однією із кількох вимог активістів Правого Сектора Волині. Вони сьогодні прийшли до керівника Ковельського міськрайвідділу УМВС України у Волинській області Івана Туся на конкретну розмову, - повідомляє «ПроКовель».

Автошини люди в камуфляжі поклали при вході до силової структури, але повністю прохід не загороджували і не зупиняли жодного з тих, хто заходив чи виходив з приміщення. Ініціативна група Правого сектора, яку очолив керівник цієї організації в області Сергій Дружинович, рушила до начальника міськрайвідділку на переговори. Під час цієї розмови був також присутній і заступник начальника управління – начальник міліції громадської безпеки УМВС України у Волинській області Анатолій Шумик, який, дізнавшись про те, що коїться в Ковелі, спеціально приїхав сюди.

Пізніше Сергій Дружинович розповість нам про випадок, який стався минулої п’ятниці, і який, так би мовити, був останньою краплею, що переповнив чашу терпіння активістів. Виявляється, що цього дня близько 11 години ночі один із активістів Правого сектора зупинив авто, яке рухалося на великій швидкості. За кермом транспортного засобу сидів дільничний міліції.

Зі слів Сергія Дружиновича, людина в пагонах була в нетверезому стані, розмахувала кулаками, а потім ще й намагалася втекти. Тоді на місце події викликали оперативну групу, яка, зі слів активіста, відпустила нетверезого водія.

Також керівник Правого сектора Волині розповів, що його соратники, громадськість міста і району неодноразово затримували машини з незаконно видобутим і вивезеним піском, лісоматеріалами, з цього приводу зверталися до міськрайвідділу, але особливої підтримки і допомоги від останніх так і не отримали.

Сьогодні Правий Сектор Волині вимагав від керівництва Ковельського міськрайвідділку звільнити затриманого ними напередодні дільничного інспектора, керівника оперативної групи, яка виїжджала на місце події, і, звісно ж, було запропоновано начальнику Івану Тусю написати заяву на звільнення за власним бажанням. Наразі остання вимога вже виконана.

Після нетривалих перемовин Іван Тусь вийшов до людей в камуфляжі і зачитав перед ними свій рапорт на звільнення. Його він передав заступнику начальника управління УМВС України у Волинській області Анатолію Шумику. Своє рішення І. Тусь мотивував наступним: «До нас надходять повідомлення, заяви про скоєння злочинів, правопорушення і міліція має на це реагувати, виїжджати, працівники виконувати оперативні заходи, слідчі дії, тобто вони мають безперешкодно заходити до приміщення. А ви тут положили колеса. Я вважаю, що ви, в якійсь мірі, заблокували роботу Ковельського міськрайвідділу. Я написав рапорт і прошу звільнити мене із займаної посади за власним бажанням. Підпис і сьогоднішнє число».

А щодо дій представників міліції (дільничного інспектора, керівника оперативного групи), то Іван Тусь зазначив, що буде проведено службове розслідування.

Після такого вирішення питання активісти Правого Сектора зібрали всі шини, повантажили їх у транспортні засоби і поїхали звідти.

Прес-служба волинської міліції оприлюднила офіційний коментар Івана Туся стосовно інциденту.

«Я зробив це, аби ситуація не загострювалася. Рішення про задоволення рапорту – за начальником обласного управління міліції та Міністром внутрішніх справ України», – прокоментував свій вчинок полковник міліції.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 63
А Показати IP 27 Квітня 2015 15:51
А які йшли, таке й здибали.
Анатоль_ до А Показати IP 27 Квітня 2015 16:13
Ми з панею Наталкою Семенвною радуємося! Нам миліція взагалі не потрібна, бо любимо необмежену свободу!
Анонім до А Показати IP 29 Квітня 2015 08:41
Розмова терористів ДНР, які намагаються приховати факт тортур 28.04.2015 10:19Печать "Міністру внутрішніх справ ДНР" повідомили, що в морзі Докучаєвська знаходиться тіло зі слідами тортур. Той запропонував не віддавати його дружині
Луцьк Показати IP 27 Квітня 2015 15:58
Не править міліція, правлять покидьки на кшталт дружиновича полішука.
Активіст до Луцьк Показати IP 27 Квітня 2015 22:25
Дружинович, мабуть, як кістка поперед горла у хабарників і бандитів. Скоро подавляться! Слава Україні.
т Показати IP 27 Квітня 2015 16:03
Скажіть, що на Сході закінчилася війна? Поодягали форму і керує державою невідоме стадо. Плакати хочеться, що в цивілізованій країні дозволяють так поводити себе. В яку Європу ще нам іти з таким вихованням. Вже в європейській країні давно б повязали цю невідому нікому шайку, яка прикривається дійсно Людьми з великої літери ,які поклали своє життя за Незалежність України. Дільничного звісно потрібно наказати.
Думка до т Показати IP 27 Квітня 2015 22:30
Стадо - у Верховній Раді. З них би батальон на Схід сформувати. Але з них толку і там мало було б. А найкраще - це на війні винищити патріотів і інтелігенцію, а лишити при владі байдуже б*дло.
свідомит Показати IP 27 Квітня 2015 16:10
У Києві саміт Україна-ЄС, а тут що?:) Ну це взагалі...!!! Дикуни!!!
Анонім до свідомит Показати IP 27 Квітня 2015 16:29
коментар було видалено
34567 до свідомит Показати IP 10 Червня 2015 18:43
Адмінота це ж ватома куди ви дивитеся! дайте мені пост модератора я швидко тут порядок наведу, товстих торолів під шконкар відправлю!!
висновок Показати IP 27 Квітня 2015 16:16
усіх в АТО!!!
відповідь до висновок Показати IP 27 Квітня 2015 22:31
Всі з АТО вже. Тепер тут воюватимуть!!!!!!!!! І правильно.
лучанин Показати IP 27 Квітня 2015 16:20
Заголовок - супер!!!!! Міліцією вже керує " ПС". Хоче- відправляє у відставку, хоче - бере на роботу
Патріот Показати IP 27 Квітня 2015 16:20
Та в нас не міліція а зграя бандитів.А на рахунок Туся,подейкують знаючі люди, що це домовленість Шпиги з ПС,що останні Шпигу не чіпають і згадувати ніде незгадують,а на відкуп дають ковельського начальника. Натомість ПС отримав право на видобуток бурштину в одному з мість Маневич.(кришу Шпиги).На Сході хлопця не вистачає форими взуття,натомість ПС перед міліцією стоїть в спеціормі Айдару(форма+взуття).Та такі собі псевдопатріоти,які під приводом любові до Батьківщини творять що хочуть ще більша загроза для держави ніж Росія.Бо в яку строну направляти гармати незнаєм.ГАНЬБА,ГАНЬБА,ГАНЬБА,Хочете цивілізовано - скаргу в УМВС і звільняйте а не беззаконня творите.
Дійсно ПАТРІОТ до Патріот Показати IP 27 Квітня 2015 22:37
Нарешті шапки полетіли ..... Ура!!!!!!!!!! До Києва хлопці дійдуть і правильно.... Шановні кажуть багато чого ( особливо у ВР) - де підтвердження? Враження, що ви ПАТРІОТ і є працівник міліції, який причетний до чорних справ!!!!!!!!! Без таких хлопців як ПС і на Майдані б революція не відбулась!!!
Не минуло й року Показати IP 27 Квітня 2015 16:31
29 квітня 2014 року в Ковелі відбулися громадські слухання стосовно заміщення посади очільника місцевого міськвідділу міліції. Ось як висвітлювали цей революційний процес інтернет-ресурси: «Зрештою, громада почала активно обговорювати це питання уже давно. Місцевий Автомайдан навіть опитав населення і правоохоронців, аби визначити, хто ж достойний очолити у Ковелі міліцію. Отже, представни­ки Автомайдану, Правого сектору, «Охорони порядку» спільно вирішили, щоб на цій посаді залишився нині виконувач обов’язків начальника полковник міліції Іван Тусь. Таке рішення підтримало традиційне Народне віче на центральній площі міста. 6 квітня на адресу Міністерства внутрішніх справ від ковельського Народного віча надійшло звернення такого змісту: «Зважаючи на ситуацію в країні, а також на необхідність результативних змін на місцях та підвищення рівня довіри до правоохоронних органів зі сторони людей, враховуючи виклики сьогодення та необхідність врахування думки громадськості при призначенні осіб на керівні посади, в тому числі при призначенні керівника Ковельського МРВ УМВС України у Волин­ській області, – громадський сектор Ковеля висловлює свою підтримку полковнику мілі­ції Тусю Івану Гавриловичу та вважає за можливе призначити дану особу начальником Ковель­ського МРВ УМВС України у Волинській області». З огляду на таке головний ковельський міліціонер полковник Іван Тусь є висуванцем того ж Правого сектору. Тому мотивація сьогоднішнього мілітарі-флешмобу "Відставка головного міліціонера Ковельщини була однією із кількох вимог активістів Правого Сектора Волині" є, як мінімум, дивною.
Оптиміст до Не минуло й року Показати IP 27 Квітня 2015 22:40
Не справився - копня під зад. Молодці!!! Громада висловила довіру - не справився - до побачення.... громада і зняла!!! Беріть приклад.
мама Показати IP 27 Квітня 2015 16:37
хлопці, завезіть шини до дитячого садочка №29 м.Луцьк. Батьки зможуть зробити із цих шин багато цікавих "штучок" для дітей
Анонім до мама Показати IP 27 Квітня 2015 22:41
А скільки на Майдані за Україну їх згоріло - не на один майданчик в садочок. Хочете ствердити - даремно?
Дістало Показати IP 27 Квітня 2015 16:42
Зграя полуд*рків, де кожен другий раніше судимий керує. призначає і звільняє міліціонерів. ганьба державі
не пацик Показати IP 27 Квітня 2015 16:56
а шпига -шпига дальше граеться ? а може вже загрався ?
Українка до не пацик Показати IP 27 Квітня 2015 22:43
Заграється і на них шин вистачить.
Всі Показати IP 27 Квітня 2015 17:00
На передову на Схід... Ділові прийти під міськвіввіл з шинами. Потрібно було з шинами їхати відбивати Донецький аеропорт... Це взагалі невистачає слів, щоб якесь незрозуміло якого походження чу..до так себе поводило. Невже в ізоляторі не вистачило б місця для цієї зграйки... Судячи по фото нормальних адекватних людей там немає. Неосвідчене, невиховане шо*ло не вистачає слів.
Справедлива думка до Всі Показати IP 27 Квітня 2015 22:12
Більша частка тих хлопців були на Сході інші туди на днях їдуть. І в тому ж самому аеропорту деякі з них були. І в Пісках і в Широкіно!!!!!!!. Зверніть увагу на шеврони "Кібрг". Ганьба "диванній сотні", яка за комп"ютером тільки те й робить, що критикує. Вас панове, в першу чергу треба на Схід, хоча б на перевиховання.
ВОЇН до Всі Показати IP 27 Квітня 2015 22:46
Правий Сектор воює в Добровольчому Українському корпусі. ГАНЬБА необізнаним!!!!!!!!!!!!!!
Анонім Показати IP 27 Квітня 2015 17:09
коли те бидло перестане кіровати державою куда неглянь скрізь одні гопнікі аде влада і коли гопнікі перестануть кіровати країною чутьшо
Сергій Показати IP 27 Квітня 2015 17:20
Ганьба мєнтам, за те що допустили таке. Бидло прийшло до райвідділу, заблокувало роботу, а начальник замість того щоб дати вказівку розігнати це шобло ще рапорт на звільнення пише. Скоро бомжі прийдуть і будуть ментовку закривати...
Анонім до Сергій Показати IP 27 Квітня 2015 18:56
Ну от в Луцьку бандитів спробували розігнати - тепер їм новий обласний прокурор справу "шиє": http://www.volynnews.com/news/society/volynskykh-militsioneriv-dopytuiut-u-spravi-pro-shturm-mvs/
знайко Показати IP 27 Квітня 2015 17:25
А що з цього приводу каже і думає влада в особі голови РДА і особливо ОДА, чи це вже не влада і самі бояться, щоб з ними так не...?!
жесть Показати IP 27 Квітня 2015 18:21
розхитати ситуацію в регіоні + деморалізувати правоохоронні органи - це шлях в нікуда, загравання з криміналітетом і як наслідок хаос, ріст злочинності, безпрєдєл та махновщина. P.s. мента за керування в нетверезову стані притягнути до встановленої законом відповідальності і наказати по всій строгості закону, щоб іншим неповадно було.
андрій Показати IP 27 Квітня 2015 18:27
Мент пяний за кермом - НОРМА? Дах - пісковозам, браконерам, лісовозам-норма? Мовчати?
Ковеьчанин Показати IP 27 Квітня 2015 18:35
коментар було видалено
Петро Показати IP 27 Квітня 2015 18:36
Як кажуть в сімї не без урода. Якщо ковельска міліція становить біля 200 чоловік, то обовязково найдеться і урод. Однак звільняти начальника за те, що одне бейло напилося після 24 год. і сіло кермо, то це мінімум неадекватно. Він що скоїв ДТП чи збив когось і втік. Так дільничного покарати звісно, може навіть звільнити, однак для чого робити бурю в стакані води...
свідомит до Петро Показати IP 27 Квітня 2015 20:43
З Гунчика починати треба! Він все на відкуп всім віддав, поділив - керуйте, призначайте, тільки мене не чіпайте і не лізьте в мої справи, а там всього - вам і не снилося, а ви дріб'язок по районах ганяйте ...!!! От де початок всьому!!!
Тетяна до Петро Показати IP 27 Квітня 2015 22:48
Це було просто останньою краплею. Після кришування і бездіяльності. Наступний задумається!!!!!!!!!!!!!!!!
міняємо Показати IP 27 Квітня 2015 18:42
Я вам так скажу,все правильно хлопці роблять,просто міліція тільки робить відписки і по вухах їздить,а дій немає думали прикритися звільненням часткового там половина таких,хай маски познімають і перейдуть на сторону людей тоді і довіра до Міліції буде,а так поки ні!!!!!і гнати в шию потрібно тих хабарників!!!
Був там Показати IP 27 Квітня 2015 18:52
Був дзвінок від мешканців с.Дубове котрі повідомили, що п"яний працівник міліції порушує громадський порядок і є в нетверезому стані. Коли Голова Правого Сектору Ковельщини вирушив на місце виклику, працівник міліції зчинив опір і завдав тілесних ушкоджень. Після чого на великій швидкості почав втікати з місця. Керівник Правого Сектора Ковельщини почав слідувати за ним. Після того в с.Вербка п"яний втікач кинув авто і зник в невідомому напрямку. На місце приїхали працівники міліції і аж надто мляво проводили свої дії. Це і було останньою краплею до всіх подій та халатного ставлення до цілого ряду справ. Питання по бракон"єрству, незаконний вивіз піску, а також лісу (34 га в окремому випадку) та ряд іншого лишається відкритим.
Волинський патріот Показати IP 27 Квітня 2015 18:55
Під стінами ковельського відділу міліції помічені представники ГО "Волинські патріоти", Правий сектор, Автомайдан Ковеля та ВО "Комітет громадського спротиву".
234 Показати IP 27 Квітня 2015 18:59
ЩЕ в ЛЮБОМЛИ НАЧАЛЬНИК ГАИ ХАБАРНИК И ПОД**НОК ТОЖЕ ХАБАРИ ЗБИРАЕ И ЖИРУЕ ПС ЧОГО ЙОГО НЕ ПРОГОНИТЕ ...ДЕ ПРАВДА ПОКАЖИТЬ.
Житель Любомля до 234 Показати IP 27 Квітня 2015 22:50
В міліції вже там були ПС. Скоро і туди завітають.
не пацик Показати IP 27 Квітня 2015 19:05
вже ніц незрозуміло де німці а де москалі ? напевне треба лісничого
Андрій Показати IP 27 Квітня 2015 19:11
до 234 А кому це Ви шановний висуваєте "претензію"??? Це ви хочете сказати чия вина? Цих активістів? вони вам чи для вас щось винні.? Вони роблять що можуть.І там де ситуація вже досягла критичної точки.
Патріот Показати IP 27 Квітня 2015 20:16
ОТО Б ПУТІН ПОРАДІВ ЩО НЕРОЗУМНІ ХОХЛИ БЮТЬ СВОЇХ ЩОБ ЧУЖІ БОЯЛИСЬ. А НА ФРОНТІ ВОЮВАТИ СТРАШНО, БЕЗПЕЧНІШЕ ПОПІАРИТИСЬ НА МІЛІЦІЇ, ЯКУ ВЖЕ БЮТЬ КОМУ НЕ ЛІНЬ(БОМЖІ МАЮТЬ БІЛЬШЕ ПРАВ ЧИМ МІЛІЦІЯ). МІЛІЦІЇ НЕ ТРЕБА ВЗАГАЛІ, РОЗКРИВАТИ ЗЛОЧИНИ ПРАВИЙ СЕКТОР БУДЕ ...
ківа Показати IP 27 Квітня 2015 20:38
То чого так слабо і по маленьку? Давайте ОДА в Луцьку в облогу беріть, бо там всі призначення зароджуються!!!
1232 Показати IP 27 Квітня 2015 21:18
Так і треба тому Тусю-упирю!!!
Цікаво Показати IP 27 Квітня 2015 21:20
Як вони ці правосєки вже всіх достали. Як бл* не Данильчук то тепер Дрижанович. Пацани революція довела до війни, а війна не в цьому регіоні.
сп до Цікаво Показати IP 27 Квітня 2015 21:34
цікаво за углом на право...
НОНА Показати IP 27 Квітня 2015 22:38
Кому війна, а кому мати рідна. Повдягали на себе військову форму, а як її носити тями немають. Камуфляж брудний, мятий, взуття нечищене, самі неголені - стидоба. Позбиралися з Любомля, Нововолинська, Вижви знімати начальника міліції в Ковелі, а половина "знімальщиків" судимості має. То що це таке - судимі не судимих знімають. Напевно в правосєків від ледарювання вже дах поїхав. Державу до ручки довели, а все винних шукають. Забувають ті "судді" що рано чи пізно доведеться відповідати за бєспрєдєл, а народ своїх "героїв" в обличчя знає. Закінчимо війну з путіним і з правосєками розберемося.
Для неуважної Нони до НОНА Показати IP 27 Квітня 2015 22:56
Форма не вилизана - так як з війни приїхали. А начищені берци і гарні наряди - в бездіяльників...... Небриті - як справжні воїни, а не гламурчики. " Камуфляж брудний, мятий, взуття нечищене, самі неголені - стидоба." - справжні воїни.
Нону Показати IP 27 Квітня 2015 22:42
Чудо а ти чому не в АТО?Мабуть навіть боїшся двері відкрити аби з військомата випадково не зайшли
Анонім Показати IP 27 Квітня 2015 22:45
Правильно все хлопці роблять,a місцевий троль вже серйозно не сприймається.Середній клас населення вже на вилах готовий виносити цю зрадницьку колишню-теперішню владу.
Кожаний серп Показати IP 27 Квітня 2015 22:50
Що в нас за міліція чи СБУ якщо навіть гомосека Кононовича не можуть посадити.
ВІльна думка Показати IP 27 Квітня 2015 22:59
Всі хто зараз пише коментарі і відправляє хлопців, котрі роблять важливу справу на передову!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ШАНОВНІ, А ХТО З ВАС ВЕЛИКИХ КРИТИКІВ ТАМ БУВ? Чи зробив щось корисне на місці????? Дожилися - тільки кричати і брудом поливати, кожен, що зробив???????
Анонім до ВІльна думка Показати IP 28 Квітня 2015 04:27
діяти треба по закону, а не займатись самоуправством.
таки так Показати IP 27 Квітня 2015 23:01
всім критикам повістки - хто туди хлопців відправляє. Добре чужими руками жар загрібати. Сором панове, сором......
Анонім до таки так Показати IP 28 Квітня 2015 04:29
слабо Порошенка люструвати за те, що він не продав свій бізнес і не закрив заводи в Росії як обіцяв?
НАРОД Показати IP 28 Квітня 2015 10:54
ПС ЗА ГРАТИ ТАМ ЇХНЄ МІСЦЕ ТАКИМ ЧИНОМ МИ НЕПОБУДУЄМО КРАЇНУ
ВІКТОР Показати IP 28 Квітня 2015 10:57
їх би усіх на вулканізацію нехай допомагають людям
підараси Показати IP 28 Квітня 2015 10:59
бурштин кришують а міліція перешкоджає вот і тому такі дії
))) Показати IP 28 Квітня 2015 11:03
Я нечитав вище написанне..незнаю чи це питання піднімалось. Яке право представники правого сектору мають для того щоб зупиняти авто ?..ми прагнем європи ?..да ?.....а якщо представники європейською влади їм несподобаються...то що так само ???....заломляться і заставлять рапорт писати ?????...правий сектор це громадьське угрупування,яке немає жодних прав чинити такі речі!!!...це може робити орган який призначив його...а не цивільні люди На озерах боряться вони з браконєрством...сам бачив...але за 200грн в год в них закриваються очі. Хай в своїх рядах порядок наведуть.
Анонім Показати IP 28 Квітня 2015 16:09
Тусь, що б не говорили, серед останніх керівників ковельської міліції, найбільш адекватний і толковий чоловік. І якщо зграя раніше судимих особин змушує його іти з посади, це означає одне - в країні немає влади. "Керує" збрід типу правосєків, А тепер нехай запропонують на цю посаду дійсно освіченого працівника, який потягне цю роботу. Чи, може, хочуть поставити дільничного, бувшого кандидата на цю посаду, який кожного ранку телефонуватиме Дружиновичу чи 4 рази раніше судимому керівнику правосєків Ковельщини, з чого йому починати робочий день?
Дружиновичу!!!! Показати IP 28 Квітня 2015 23:11
коментар було видалено
Козак до Дружиновичу!!!! Показати IP 30 Квітня 2015 18:21
Дружинович - так тримати - народ з тобою!!!!! А негативні відзиви - це лише ментовські посіпаки та диванна сотня. Слава Україні!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus