USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Ратнівський «екшн»: бунтівники з бензопилою і розірвана сорочка голови райради

29 Липня 2014 15:29
Чергова шарпанина під час акції протесту відбулась учора, 28 липня на Волині. Цього разу «гарячою точкою» та «сценою для конфлікту» стало селище міського типу Ратне.

Про це кореспонденту Інформаційного агенства Волинські Новини повідомив тамтешній підприємець та громадський активіст, який постійно слідкує за розвитком подій у Ратному та перебуває на місці протесту.

Нагадаємо, учора, 28 липня, матері та дружини військових перекрили міжнародну трасу «Брест-Ковель» на в’їзді до Ратного зі сторони Бреста. Жінки страйкували, щоб їхніх дітей, чоловіків не забирали на війну.
Голові райради порвали сорочку

Зі слів пана Анатолія, учора біля стін справді РДА відбувалася шарпанина, під час якої розлючені панянки порвали сорочку голові райради Миколі Макаруку.

Окрім того, очевидці подій розповіли, що протестувальники перекривали трасу протягом ночі. Не пропускають автівки й сьогодні.
Селяни із бензопилами - сюжет фільму жахів чи реальність?

У затор потрапили вантажівки-рефрежиратори із продуктами, що швидко псуються. Тож водії, які не можуть чекати через загрозу псування товару, намагались знайти будь-які шляхи об’їзду. Тож, саме вночі декілька таких рефрижераторів прорвалося через «оборону» протестувальників.

«Зі слів кількох очевидців, місцеві мешканці одразу прибули на місце «прориву», дбайливо захопивши із собою бензопили. Одним словом, фури так і не пропустили. Однак, на мою думку, як не буде, кому воювати, то й не буде України.», - каже громадський активіст.
Варто зазначити, що «каменем спотикання» між владою та місцевим населення став підписаний Президентом Петром Порошенком Указ про третій етап мобілізації, а пізніше прийняття Верховною Радою України закону «Про часткову мобілізацію» 23 липня цього року.

Батькам загиблого у зоні АТО волинянина сказали забирати тіло сина самостійно

Також причиною хвилі протесту зі сторони місцевого населення стала загибель у зоні АТО мешканця села Велимче Ратнівського району Миколи Повха.
Нагадаємо, раніше ІА Волинські Новини повідомляло, що трагедія трапилася 26 липня 2014 року.

Серед місцевих ходять чутки, що батькам загиблого сказали приїздити за тілом сина власним транспортом та із труною. Саме це, на думку багатьох, і стало причиною того, що люди повстали. Мовляв, «що ж це за держава, яка не може забезпечити поховання своїм Героям».

Митники вимагають хабарі з призовників, аби ті мали змогу втекти від мобілізації?

Також один із «бунтівників» запевняє, що іще однією причиною конфлікту стала корупція на місцевій митниці. «Молодих хлопців, які не є призовниками, зобов’язують давати хабарі митникам, аби їх пропустили через кордон. До речі, призовників на Ратнівщині майже не залишилось, бо майже усі, кому вручили повістку, повиїжджали до сусідньої Білорусі», - каже чоловік.

Прокоментувала ситуацію й керівник апарату Ратнівської районної державної адміністрації Світлана Юзепчук. З її слів, серед обурених протестувальників – матері та дружини мобілізованих у зону АТО чоловіків. Вони вимагають, аби районна рада долучилась до їхніх вимог і звернулась до Кабінету Міністрів із проханням «повернути їхніх чоловіків додому».
Військовий комісар опинився у лікарні

«Ми надіслали це звернення до Кабміну, однак поки відповіді немає. Учора, 28 липня, під стінами РДА був мітинг, участь у якому взяли понад тисячу волинян. З учорашнього дня перекрили й трасу. У певний момент спостерігався сплеск емоцій зі сторони окремих жінок. Таким чином голові райради Миколі Макаруку відірвали ґудзики від сорочки, однак він абсолютно не постраждав і сьогодні проводив чергову сесію. Єдиний, хто перебуває у лікарні – це військовий комісар Ратнівсько-Старовижівського об'єднаного районного військового комісаріату Василь Шинкарук, у якого на тлі цих подій піднявся рівень цукру в крові», - запевняє посадовець.

Учасники акції протесту кажуть, мовляв, до бунту їх спонукали священнники із Московського патріархату

До слова, окремі із «бунтарів» запевняють, що до акції протесту безпосереднє відношення мають священики із православної церкви московського патріархату у селищі Ратне, які підбурюють прихожан відмовляти рідних і близьких брати до рук зброю та йти на війну, а матерів та дружин не відпускати дітей та чоловіків захищати країну.

Однак, зі слів очевидця подій підприємця Анатолія Раєнка, щодо такого пікантного питання думки у людей абсолютно різні. Деякі учасники акції протесту кажуть, що саме церковна пропаганда послугувала причиною масових протестів, а інші спростовують таку інформацію, посилаючись на «можливість мислити самостійно».

«Приходив священик з Київського патріархату, люди вислухали його заклики заспокоїтись і припинити протест, однак після закінчення промови попросили служителя храму «повертатись додому» - додав чоловік.
Прокоментувати ситуацію ІА Волинські Новини попросили й благочинного Ратнівської округи Володимир-Волинської єпархії протоієрея Анатолія Гурського.

З його слів, чутки про те, буцімто церковники закликали місцеве населення «не брати до рук зброю та відмовляти чоловіків від мобілізації», - абсолютна нісенітниця.

«Все, що робить церква – це закликає усіх до миру та молиться за мир в країні. Ми пояснюємо про мобілізацію, про те, що мобілізація не є призивом до війська, а підготовкою військовозобов’язаних людей до введення військового стану. І, якщо такий буде введений, то людину попередять, аби вона нікуди не виїжджала та пройшла медкомісію. У храмах ми проповідуємо лише Євангеліє, і нічого більше», - каже протоієрей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 67
Мирянин Показати IP 29 Липня 2014 15:32
Той московський патріархат давно пора гнати в шию з Українських земель, бо це Путінські посіпаки!
геть з України до Мирянин Показати IP 29 Липня 2014 15:39
Правильно, гнати у в'язницю! СБУ - терміново займіться УПЦ МП!!! Це терористична організація в Україні (доведено ще зі Слов'янська).
Юрiй до геть з України Показати IP 22 Жовтня 2014 23:29
коментар було видалено
католик до Мирянин Показати IP 29 Липня 2014 15:42
давай іврит. вашого патріархату зовсім не існує.
католик1 до католик Показати IP 29 Липня 2014 19:50
Сокро вони всі стануть католиками. Європа. Їм все одно за бабло, що мати, що віру поміняти.
Марія до католик1 Показати IP 30 Липня 2014 13:37
НЕ неси всяку єресь, бо матимеш гріх.
католик1 до Марія Показати IP 30 Липня 2014 15:08
а ти вже грішна.. чи ти целомидріе.
Марія до католик1 Показати IP 30 Липня 2014 17:24
Я така грішна, як ти католик.
католик1 до Марія Показати IP 30 Липня 2014 18:26
Я греко-католик.
киянка до Мирянин Показати IP 29 Липня 2014 16:20
ЖІНКИ-МАТЕРІ ОБЇЕДНАЙМОСЬ! ТІЛЬКИ МИ МОЖЕМО ЗУПИНИТИ ЦЮ ВІЙНУ!!ХАЙ НАШІ ДІТИ ЗАХИЩАЮТЬ НАС ВДОМА,, А ДІТИ ПОЛІТИКІВ ЙДУТЬ ВОЮВАТИ. У НИХ МАЙНА БАГАТО , ПО ВСІЙ КРАЇНІ., НАМ ПОТРІБНІ ЖИВІ ДІТИ, А НЕ ГЕРОЇ---ПОСМЕРТНО!
увага до киянка Показати IP 29 Липня 2014 18:01
Не спішіть КИЯНЦІ ставити + , там далі ще таке прочитаєте!!! Це новий тип троля (тут)
киянка до увага Показати IP 29 Липня 2014 18:25
МЕНІ НЕ ПОТРІБНІ ВАШІ ПЛЮСИ, Я ПРОСТО ХОТІЛА ВИСЛОВИТИ ПІДТРИМКУ ЖІНКАМ ЯКІ ЗАХИЩАЮТЬ СВОЇХ ДІТЕЙ., Я ТЕЖ МАТИ І МАЮ ПРАВО НА СВОЮ ДУМКУ НЕЗАЛЕЖНО ВІД ТОГО, ГРАМОТНО, ЧИ НЕ ГРАМОТНО Я ПИШУ, ХОЖУ ЧИ НЕ ХОЖУ ДО ЦЕРКВИ И ЯКОГО ВІРОІСПОВІДАННЯ. Я ВВАЖАЮ, ЩО НЕ МОЖНА ОБРАЖАТИ І ДІЛИТИ ЛЮДЕЙ НА СВОЇХ І БАНДИТІВ,ТІЛЬКИ ТОМУ, ЩО ВОНИ МАЮТЬ СВОЮЄ БАЧЕННЯ І СВОЮ ДУМКУ.
Анонім до увага Показати IP 29 Липня 2014 18:35
Шановна редакція, УЙМІТЬ цю КИЯНКУ. Спеціально пишу попереду неї.
лікар до киянка Показати IP 29 Липня 2014 21:12
ПРАВИЛЬНО, Киянка! Будемо чекати, щоб і до нас прийшли путінці. А вже потім почнемо себе захищати ВДОМА.
Модер до лікар Показати IP 31 Липня 2014 15:32
Нема спасіння від таких "киянок". Якби була можливість заносити в бан, а так залишається лише видаляти 100500 однакових коментів в хвилину(
Анонім до Мирянин Показати IP 29 Липня 2014 18:21
Униатские священники - посипаки польской шляхты. Следовательно, ...
Лучанин до Мирянин Показати IP 29 Липня 2014 21:51
Батькам загиблого сказали приїздити за тілом сина власним транспортом та із труною. Саме це, на думку багатьох, і стало причиною того, що люди повстали. Мовляв, «що ж це за держава, яка не може забезпечити поховання своїм Героям».... от чому районний комысар лыг в лыкарню
Ратне до Мирянин Показати IP 31 Липня 2014 10:44
"кому церковь не мать - тому Бог не отец"
лучани Показати IP 29 Липня 2014 15:32
Московську секту давно пора заборонити в Україні.
киянка до лучани Показати IP 29 Липня 2014 17:45
НЕ ВПЕВНЕНА, ЩО ЦЕ ВРЯТУЄ НАШУ КРАЇНУ, І ЖИТТЯ НАШИМ ДІТЯМ. Я ЗАВЖДІ ВВАЖАЛА, ЩО ЦЕРКВА МАЄ ЗАКЛИКАТИ ЛЮДЕЙ ДО ЛЮБОВІ, ДО МИРУ!!! І БУЛА ДУЖЕ ЗДИВОВАНА, КОЛИ В ЦЕНТРІ КИЇВА КАТОЛИЦЬКІ СВЯЩЕННИКИ ЗІ ЛЬВОВУ ВЛАШТУВАЛИ МОЛЕБЕНЬ З ІКОНАМИ В РУКАХ, ЗАКЛИКАЛИ ОДНИХ ЛЮДЕЙ ВБИВАТИ ІНШИХ ЛЮДЕЙ. Я ВІРУЮЧА, АЛА НЕ НАБОЖНА ЛЮДИНА, , АЛЕ ПІСЛЯ ТАКИХ ЗАКЛИКІВ, НІ ДО ЯКОЇ ЦЕРКВІ НЕ ЗАЙДУ.
уймись до киянка Показати IP 29 Липня 2014 17:50
Оооо! Панахида вже далеко дійшла! Ви ще її послухайте, вона вам і не таке розкаже! От сектантка!!!
лахматий будун до киянка Показати IP 29 Липня 2014 17:54
"віруюча, але не набожна..." - це як? поясніть мені, тупіці , як одночасно можна бути і одним і другим
Олександр до лахматий будун Показати IP 30 Липня 2014 09:36
Давайте я вам поясню. "віруюча, але не набожна..." це коли ти віруєш в Бога, але не скидаєшся на нову іномарку священнику.
ой-ой-ой Показати IP 29 Липня 2014 15:48
Але й дурні БАБИ! Що вони заспівають, як війна прийде на їхнє Полісся? Невже вийдуть так само терористам-кацапам дороги перекривати?!
Анонім Показати IP 29 Липня 2014 15:53
Це дійсно правда, мп закликає чоловіків втікати в ліси і куди завгодно щоб тільки не йшли захищити Украіну, мп вигідна окупація Украіни парашою....
анонім до Анонім Показати IP 29 Липня 2014 15:55
З сусідом, який би він не був, краще домовитись, ніж воювати...
Не анонім до анонім Показати IP 29 Липня 2014 16:07
Зі скаженими псами не домовляються.
Анонім до Не анонім Показати IP 29 Липня 2014 16:20
А людей не шкода?
йопрст до анонім Показати IP 29 Липня 2014 20:11
Ти сусіду готовий ******, коли він хату твою забирає?
гість Показати IP 29 Липня 2014 16:45
оголошено третій етап мобілізації расєйських тролів. А то я думаю чого їх цілий тиждень не було - бо бабла не платили. А тепер путєн продав один із своїх маєтків, щоб платити по 10 рублів (!) за кожний сраний пост. Втаю тролики, у вас гідний заробіток - не треба ні освіти мати, ні розвиватися. Тіко стакан стєкломою щогодини - таких грошей саме на це і вистачить.
Мати Ратнівщини Показати IP 29 Липня 2014 17:38
Я не є прихильником тої чи іншої церкви Київського чи Московського патріархату, відвідую Храми Божі, і не раз була присутньою при проповідях протоієрея Анатолія Гурського, і хочу вас запевнити що ніякої пропаганди я за ці пів року, протягом яких триває безлад у нашій країні я не чула. Просто матері хочуть достукатися до влади району, області, країни. Прошу зрозуміти їх та підтримати, тому що горе сьогодні у них, завтра може бути у вас. Ми усі ходимо під обним Богом!!!
баба вояка до Мати Ратнівщини Показати IP 29 Липня 2014 17:46
А якої секти ви прихильник? Яке конкретно у них горе, якого немає в інших? Ви такі особливі?
д до баба вояка Показати IP 29 Липня 2014 17:52
секта ФСБ
Колік до Мати Ратнівщини Показати IP 29 Липня 2014 18:53
Не лукавте ,ви явно МП. Видно по стилю письма.
Анонім до Колік Показати IP 29 Липня 2014 19:55
Иными словами, ваша светлость утверждает, что наличие мысли в посте это признак принадлежности МП.
1234 Показати IP 29 Липня 2014 18:15
До речі, призовників на Ратнівщині майже не залишилось, бо майже усі, кому вручили повістку, повиїжджали до сусідньої Білорусі» - сидіть там і не вертайтесь, вам тут кримінальна стаття світить, ще на вас податки витрачай в тюрмі. Війна показує хто є хто, і показує всю гниль, непотріб, нечисть нації а також Героїв. Я не бачу різниці між бабкою з граблями перед БТР на Сході (3 місяці назад) і бабами перед фурами на Заході зараз. Тільки на Сході тепер закінчується доволі сумно, а як на Заході закінчиться через 3 місяці???? В кого будете просити захисту? - білорусів, поляків, в синочків які в Білорусію повтікали, попами і хрестами будете кацапню зупиняти? Гидко про таке говорити і думати....
баба до 1234 Показати IP 29 Липня 2014 18:22
ЗОЛОТІ СЛОВА. Задумайтесь, дурні БАБИ!!! Поки не пізно.
Анонім до баба Показати IP 29 Липня 2014 19:05
Вместе и батька легче бить. Или забыла эту пословицу?
Ніка до баба Показати IP 30 Липня 2014 13:05
Вимагайте для своїх синів амуніцію ізброю, не ховайте їх від армії.
киянка до 1234 Показати IP 29 Липня 2014 18:32
ПРО ЩО ВИ ГОВОРИТЕ? ХІБА ЖИТЕЛІ СХОДУ ХОТІЛИ КОЛИСЬ ЗАХОПИТИ ХОЧ ЯКУ ЧАСТИНУ КРАЇНИ? ХІБА ВОНИ ПІІШЛИ ДО ВАС ЗІ ЗБРОЄЮ? ОЧНИТЕСЬ!!! У СТРАХА ГЛАЗА ВЕЛИКИ!!!
1234 до киянка Показати IP 29 Липня 2014 21:32
ЛНР, ДНР, як зявилось, на пустому місці?, без підтримки місц. населення Ратнівська НарРесп зявиться? Це зараз - ай, ой а щож ми наробили - допоможіть, спасіть.
Троль до киянка Показати IP 30 Липня 2014 12:59
ДУРА москальська
ось Показати IP 29 Липня 2014 18:31
Когда узнаете о настоящих потерях, тогда все выйдете. Война обманутых - все обманутые, и на западе, и на востоке.
киянка до ось Показати IP 29 Липня 2014 18:37
ТАКОЕ впечатление, что власть действительно боится окончания АТО, и очень сильно скравыют колличественные потери. С такими темпами скоро и воевать буден некому, одни мажоры останутся.
Анонім до киянка Показати IP 29 Липня 2014 19:07
Начиная с мая 200+300 - 7800 (подтвержденных); дезертиров - 5200.
ЗОМБОЯЩИК до Анонім Показати IP 30 Липня 2014 12:58
АНОНІМмосковськийТРОЛь
ЖАХ Показати IP 29 Липня 2014 19:08
Роблю ВИСНОВОК: боротися з проросійськими пропагандистами - справа дуже складна. Вони як колорадські жуки - вік з ними всі борються, хочуть знищити (зберегти врожай), ненавидять їх, а вони розповзаються все далі і далі. Що ж з ними робити?! Хто знає?
Анонім до ЖАХ Показати IP 29 Липня 2014 21:38
Дустом не пробували? Або просто поговорити.
Анонім до ЖАХ Показати IP 29 Липня 2014 21:46
Прислухатись і не вважати себе самим розумним, а решту тупими тролями. Таке відношення абсолютно не сприяє порозумінню.
ЖУК до ЖАХ Показати IP 29 Липня 2014 21:50
А ви знаэте, що колорадський родом з Америки. Може в корінь проблеми подивись, звідки ногі ростуть. Куда пришли амеркоси всюди жах і розруха. Дивись новини не тількі 5 канал. Подивись евроньюс. Зомбі!!!!!
Троль до ЖУК Показати IP 30 Липня 2014 12:55
ТРОЛЯТИНАмоскальська
ЖУК до Троль Показати IP 30 Липня 2014 14:44
А ти в кущах сидів і дивився коли все позбирають і підуть. Ч*о болотне.
Троль Показати IP 29 Липня 2014 22:52
На даний момент нікого немає. Всі розійшлися, навіть мусор прибрали з обочини.
Бесушка Показати IP 30 Липня 2014 09:55
Как легко манипулировать хохлами-бандерами. Главное их бабам сказать, что мужиков то ихних русский солдат по полю размажет. Ха, и размажет, только по полю вашему, полесскому полю... Не нужно мобилизации, не нужно воевать, а мы, русские мужики - повоюем за них, они нам, евнухами прислуживать будут! Слава затурканным хохлушкам!
Троль до Бесушка Показати IP 30 Липня 2014 12:54
Троль
Олександр Показати IP 30 Липня 2014 10:01
Мова тут не про церкву і не про заклики священників вбивати за "ідею". Давайте не будемо перекручувати і відводити увагу від головної проблеми. Перше , що хотілося б сказати це те, як автор статті подає інформацію, зверніть увагу жінки "розлючені", а не "доведені до відчаю". Він напевнен ще не батько, тому й не розуміє про, що пише. Не розуміє, що нині піти в армію(воювати за країну) це купити практично все спорядження, ви тільки вдумайтесь, солдат іде захищати свою країну зі своїм бронежилетом, це коли вас свої ж залишають на полі бою, а потім генерал каже, що вони зрадили свою Батьківщину, це коли солдат воює, а його кормлять люди за яких він воює, бо держава з тих 65 мільйонів які зібрали на армію ВЖЕ половину вкрала, це коли посеред війни оголошують якесь незрозуміле "перемир'я", це коли хочеш допомогти арміє, то потрібно свою допомогу передати "з рук в руки", бо передавати гроші не має сенсу, вони не дійдуть до сина чи батька на війні з ймовірністю 100%, це коли тобі вручають повістку і називають тебе добровольцем, щоб потім не платити допомогу. Риба гниє з голови, так само як і наша Батьківщина почала гнити з верховної ради практично з 1991 року. Спочатку скоротити раду в два рази, привести нових людей, які досконально розуміють українську мову (на сьогодні це один з найвірніших критеріїв відбору), закупити все необхідне для армії (не картонні бронежилети і "мисливські" тепловізори), зробити повноцінним учасником бойових дій, мобілізувати в кожен атакуючий батальйон хоча б одного "синка" (тоді ставлення до солдат буде не як до м'яса), а вже тільки тоді оголосити мобілізацію. Виконайте умови і від бажаючих захищати Батьківщину не буде відбою...
Волиняка Показати IP 30 Липня 2014 10:01
Бєсушка - тобі кінець. Ми ще побачимо хто тут євнух. А жінкам своїм ми самі мізки вправимо. Вони в нас - ще візьмуть автомати і виб*ють таким виродкам як ти усі мізки.
Марія до Волиняка Показати IP 30 Липня 2014 17:46
Молодець, волиняка! Дуже правильна відповідь бєсу!
ОЛ до ОЛЕКСАНДРА Показати IP 30 Липня 2014 11:15
ОЛЕКСАНДР!!!! Я, звами згідна на 100%.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus