USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Проти кандидата в президенти Франції відкрили судове слідство

26 Лютого 2017 10:59
Фінансова прокуратура Франції (PNF) ввечері у п'ятницю, 24 лютого, відкрила судове слідство у справі про фіктивне працевлаштування дружини кандидата в президенти Франції Франсуа Фійона.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на Le Parisien.

Слідство відкрили за підозрою у розкраданні державних коштів, зловживанні соціальними благами, співучасті і приховуванні цих дій.

Між іншим, проведення слідства поклали на трьох паризьких слідчих.

Додамо, що судове слідство відкрили після проведення попереднього розслідування, в ході якого Фійон і його дружина дали свідчення. Слідчі згодом можуть закрити справу або передати її в суд.

Французькі ЗМІ припускають, що за будь-якого результату справа не завершиться до президентських виборів, перший тур яких відбудеться 23 квітня.


Нагадаємо, на початку лютого працівники поліції, перевіряючи звинувачення про розкрадання Фійоном держкоштів, обшукали його парламентський офіс та архіви. Французькі ЗМІ повідомили, що двом із його дітей було перераховано по 84 тисячі євро, як "парламентським помічникам", а дружина Фійона Пенелопа отримала з держбюджету 900 тисяч євро зарплатні як його помічниця, хоча вона й не працювала.

Згодом Фійон вибачився за те, що працевлаштував свою дружину, але заявив, що та "чесно працювала" помічником парламентаря 15 років. Відтак повертати гроші до бюджету Фійон відмовився.

Відомо, що екс-прем'єр, кандидат від Республіканської партії Франсуа Фійон симпатизує нинішньому керівництву Росії. Зазначимо, що він виступає за зняття з Росії європейських санкцій, та проведення із Росією переговорів щодо Криму. Окрім того кандидат у президенти Франції раніше заявляв про відповідальність Києва за розпалювання конфлікту на сході України і підкреслив, що готовий до співпраці з РФ щодо Сирії. Також Фійон висловлювався за співпрацю з президентом Сирії Башаром Асадом з тим, щоб подолати «Ісламську державу».

Як повідомлялося, ще одного кандидата у президенти Франції Марін Ле Пен звинувачують у тому, що вона заплатила третину мільйона євро фіктивним помічникам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 26 Лютого 2017 15:17
А ви хочете щось в Україні змінити без втручання США? Всюди влізуть, якщо щось йде по так як вони хочуть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus