USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93
Новини

Росіяни інтенсивно штурмують шість напрямків фронту, – Генштаб

Протягом минулої доби відбулося 59 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 16 ракетних та 131 авіаційного ударів, здійснив 128 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Уночі російські окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши БПЛА типу Shahed та крилаті ракети різних типів.

Сьогодні 08:44

Населення України може скоротитися до 25 мільйонів: в уряді запропонували рішення

За оцінкою Інституту демографії та проблем якості життя НАН України, вже до 1 січня 2041 року населення України в кордонах 1991 року може скоротитися до 28,9 млн осіб. До 1 січня 2051 року ця кількість може знизитися до 25,2 млн.

Сьогодні 08:27

Уночі російські війська вдарили по енергоструктурі України. Є пошкодження

Росіяни запускали дрони й крилаті ракети. Повітряну тривогу оголошували в усіх областях України. Увечері та протягом ночі вибухи лунали у Дніпрі та області, на Черкащині, Хмельниччині, Івано-Франківщині та Львівщині.

Сьогодні 08:10

Майстерність та неординарний талант: лучанам представили творчий звіт від театральної студії «Бешкетники»

Відбувся творчий звіт зразкової театральної студії «Бешкетники» Палацу культури міста Луцька, керівник - Алла Скрипічук. Глядачам були представлені дві постановки: театральний колаж «Скриня історій» за розповідями, які написали самі ж маленькі актори, та прем’єра вистави «Місто за шпалерами» (автор - Наталія Блок).

Сьогодні 07:42

Повертається на те саме місце: в нацпарк на Волині восьмий рік прилітає червонокнижний лелека

У національному природному парку Цуманська пуща на Волині днями зафіксували повернення рідкісного червонокнижного птаха – лелеки чорного, який прилітає на одне й те саме гніздо з 2017 року.

Сьогодні 07:14

Волинський прикордонний загін запрошує на службу фахівців різних категорій

Триває набір громадян на військову службу за контрактом та по мобілізації в підрозділи Волинського прикордонного загону. Кандидатів запрошують на вакантні посади інспекторів прикордонної служби.

Сьогодні 06:45

Українські дослідники виявили поблизу станції «Академік Вернадський» новий вид рослин

Дослідники зазначають, що поява нового виду може бути черговим підтвердженням потепління в регіоні.

Сьогодні 06:17

Дослідження: Кліматичні зміни уповільнили обертання Землі

Танення льодових шапок уповільнює обертання Землі настільки, що наступна високосна секунда – механізм, який використовується з 1972 року для узгодження офіційного часу за атомним годинником із часом, заснованим на нестабільній швидкості обертання Землі, – затримається на три роки.

Сьогодні 00:29

У варшавському музеї знайшлась картина Ван Гога

У понеділок, 25 березня, експертна комісія довела автентичність картини Вінсента Ван Гога «Сільські хати між дерев». Це єдина картина художника, що перебуває у Польщі. Від 26 квітня її виставлять в Музеї Івана Павла ІІ та Примаса Вишинського.

Сьогодні 00:16

29 березня: свята, події, факти. День народження Coca-Cola та Всесвітній день піаніста

В Індії сьогодні – Свято весни «Холі», в США – День засновників «Лицарів Колумба», День ветеранів війни у В’єтнамі, День власників малого бізнесу, День любові Техасу до дітей, Свято диму і дзеркал, День лимонного шифонового торта, в Тайвані – День молоді, у Чилі – День молодого бійця, в ЦАР – День президента Боганди, на Мадагаскарі – День пам’яті героїв.

Сьогодні 00:00

У смертельній аварії в Німеччині постраждали дві українки, – МЗС

Аварія автобуса Flixbus, який їхав у напрямку Мюнхена, сталась уранці 27 березня. Незадовго до прибуття до Лейпцига автобус із невідомих причин з'їхав з дороги і перекинувся. За даними поліції, в салоні перебували 54 пасажири. Четверо загинули, ще 29 отримали поранення, з них шестеро у важкому стані.

28 Березня 2024 23:55

15-річна студентка, яку розшукували в Луцьку, знайшлася

15-річну студентку фахового коледжу культури і мистецтв, яка два дні тому пішла з гуртожитку в невідомому напрямку, розшукали. З дівчиною все гаразд.

28 Березня 2024 23:45

Україна і Словаччина хочуть запустити новий залізничний маршрут Київ – Кошиці

Новий міжнародний залізничний маршрут Київ – Кошиці (Словаччина) планують запустити цього року. Відповідну пропозицію схвалив уряд Словацької Республіки.

28 Березня 2024 23:27

Збитків на 120 тис. грн: у Шацькому нацпарку спіймали рибалку-браконьєра

28 березня під час проведення рейдових заходів на території Шацького НПП працівники державної служби охорони природно-заповідного фонду встановили факт незаконного добування риби на озері Острів’янське.Житель села Світязь 1977 року народження за допомогою заборонених знарядь лову – сіток – незаконно виловлював рибу, чим заподіяв шкоду природно-заповідному фонду на суму близько 120 000 грн.

28 Березня 2024 23:09

Розвідка Британії: РФ створює нову адміністративну еліту на окупованих територіях України

Розвідка Великої Британії розповіла про політику русифікації на окупованих Росією територіях України для приведення їхньої правової та політичної системи у відповідність до законодавства РФ.

28 Березня 2024 22:51

У музей на Волині передали вироблену у Німеччині глиняну черепицю

У Ковельському історичному музеї з’явився новий експонат – черепиця-дахівка з клеймом німецького заводу «AKTIEN-ZIEGEL EISENACH», який закрився понад 30 років тому.

28 Березня 2024 22:33

Жителі Ківерцівської громади покращували ментальне здоров’я через спорт

В активному парку міста Ківерці відбулася масова руханка в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», що ініційована першою леді Оленою Зеленською. До події долучилися діти, військові, члени їхніх родин, спортсмени та представники влади. Особливо важливою руханка стала для тих, хто має травматичний досвід війни, адже фізична активність – це важливий елемент формування стійкості та відновлення людини.

28 Березня 2024 22:15

«Багато війни, багато любові»: у луцький виш завітала поетеса Тетяна Власова

26 березня відбулася зустріч із поетесою Тетяною Власовою. Локацією заходу став факультет філології та журналістики Волинського національного університету імені Лесі Українки. В аудиторії зібралося чимало студентів і викладачів.

28 Березня 2024 21:57

Система Orphus