USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Блокада ОРДЛО – шлях до завершення війни: волиняни на перекритих залізницях Донбасу

17 Лютого 2017 16:29
Доброволець батальйону «Донбас» Богдан Пташник – один з перших, хто з Волині поїхав на схід долучитися до блокади торгівлі з окупантами. Він наголошує, що, блокуючи окремі регіони Донецької та Луганської областей, можна досягнути зрушення в замороженому конфлікті війни на сході України. Натомість добровольці, які нині беруть активну участь у блокаді на Донбасі переконані: українська влада зацікавлена у торгівлі з окупантом.

Про це йшлося під час брифінгу волинських активістів учасників Штабу блокади торгівлі з окупантами 17 лютого у Луцьку.

Богдан Пташник розповідає, що за час блокади, а вона триває майже три тижні, добровольці зібрали інформацію про стосунки між державою та окупантами. І - жахнулися, адже торгівля ведеться величезними масштабами. Учасники блокади переконалися у тому, про що раніше говорили експерти - тіньові прибутки наближених до влади олігархів та їхніх покровителів від продажу вугілля Україні величезні. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що коштом простих українців влада утримує ополченців «ЛДНР».

«Ми побачили, що за останні 5 місяців наша влада нічого не робила щодо обміну полонених. Говорять владці, що це все через Росію, мовляв, умовні «народні» республіки цього не вирішують. Насправді ж - це відмовки. Насправді наша влада торгує з нашим ворогом, і для неї це цілком нормально. Тому й почали блокаду, так фізично перекрили кілька потоків контрабанди. Нас було 25 чоловік, поїхали в Лисичанськ, це місто, де ми своїм батальйоном його звільняли. Заскочили на колію і давай: «була не була». Далі почали говорити на нас обмовки: наркомани, алкоголіки, мародери. Але люди вже зрозуміли, що треба війну закінчувати, й почало більшати кількість активістів на блокаді. Також ми зібрали інформацію та побачили, що торік СБУ видала 90 тисяч дозволів для торгівлі з окупантами, тому важко уявити, чого там немає. Так, ми показуємо нашу чітку позицію й бачимо, що це шлях до завершення війни. Влада повинна почати рух до завершення війни, а люди на окупованій території - до повернення під контроль України», - наголосив Пташник.



Богдан Пташник

Голова громадської організації «Спілка Власників Зброї Волині» Ігор Алексєєв зауважив, що ситуація, яка сьогодні в Україні – неприйнятна.

«Коли люди отримують платіжку, вони повинні розуміти, що газ та електроенергію Україна поставляє на окуповану територію безплатно. Далі керівники «ЛНР» та «ДНР» продають на місцях населенню й використовують гроші на свої потреби, фінансують війська «сєпарів». А ми ж платимо за той газ та електрику, якою вони користуються», - зауважив Алексєєв.

Громадські активісти зауважили, що на Волині діє Штаб блокади торгівлі з окупантами, де збирають допомогу та везуть на схід. Координатор Штабу Ольга Тригуб (Матвіїва) закликала долучатися людей.

«Зараз я в Штабі сама, тому не зможу цілодобово бути біля телефону. Прошу людей зголошуватися допомогти мені. Поки ми приймаємо допомогу та відправляємо на місця блокади», - розповіла пані Ольга.
Зауважимо, що учасники блокади вже перекрили три залізничні гілки за напрямками: Луганськ-Лисичанськ у районі станції Світланово, Горлівка-Бахмут, Ясинувата-Костянтинівка. Також взялися й за автошляхи.

Нагадаємо, 2 лютого депутати Волинської обласної ради звернулись до Верховної Ради, Президента України і Кабміну щодо підтримки торговельної блокади з тимчасово окупованими територіями Донецької та Луганської областей. Проект звернення від імені депутатів вніс голова Волинської облради ради, член президії політради УКРОПу Ігор Палиця. Він зауважив, що не йдеться про гуманітарні вантажі, адже на тих територіях знаходяться громадяни України. З лютого в ефірі каналу «Нова Волинь» Ігор Палиця нагошував на тому, що Україна повинна припинити купувати вугілля та електроенергію з тимчасово окупованих територій, «тому що так ми фінансуємо тероризм», - зазначив Ігор Палиця та наголосив на необхідності встановити торговельну блокаду. 6 лютого «Українське об'єднання патріотів – УКРОП» оприлюднило заяву про підтримку торговельної блокади Донбасу. У заяві йдеться про те, що повна блокада обігу товарів між Україною та окупованими районами Донбасу – це один із жорстких і дієвих засобів для зупинки агресора і його поплічників.

Як повідомлялоІнформаційне агентство Волинські Новини, за два роки українська влада кардинально змінила думку щодо блокади ОРДЛО. Так, про те, що потрібно «припинити годувати бойовиків», категорично наголошував у своїх виступах та інтерв'ю у 2015 році тодішній голова фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко. Політик вважав, що блокада - необхідна, мовляв, це допоможе побороти корупцію і контрабанду. Такої ж думки у недалекому 2015 був і глава держави Петро Порошенко.

Натомість зараз уряд ввів надзвичайні заходи в електроенергетиці, і це рішення, як пояснили, прийняли «у зв'язку з блокуванням вантажних перевезень енергетичного вугілля». Експерти вважають, що влада виступає проти енергетичної блокади окупованих територій через те, що боїться втратити мільярдні прибутки від торгівлі з ОРДЛО (окремі райони Донецької та Луганської областей, – ред.). Так, тіньові прибутки наближених до влади олігархів та їхніх покровителів від продажу вугілля Україні за цифровою формулою «Роттердам+» становить 6,3 мільярда гривень щороку. ІНФОГРАФІКА

ЧИТАТИ ЩЕ: ЗМІ ОПУБЛІКУВАЛИ ПРІЗВИЩА ДЕПУТАТІВ, ЯКІ ВИМАГАЮТЬ РОЗІГНАТИ АКТИВІСТІВ БЛОКАДИ ОРДЛО

Після введення надзвичайних заходів в енергетиці РНБО наказала силовикам навести порядок на дорогах Донбасу і взяти під посилену охорону стратегічні об'єкти регіону.

Учора, 16 лютого, штаб блокади заявив про оточення поліцією позицій активістів залізничної блокади на лінії розмежування і підготовку штурму їхніх позицій у Бахмуті Донецької області. У поліції сьогодні, 17 лютого, заперечили оточення і підготовку до штурму позицій активістів блокади.

Сьогодні, 17 лютого, секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олександр Турчинов виступив за повну блокаду Донбасу. Він заявив, що необхідно перекрити весь вантажопотік через лінію розмежування на Донбасі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Лікар Показати IP 17 Лютого 2017 17:26
Правильно! Треба ще перекрити потік запроданців, які під час війни їздять до країни-агресора будувати окупантам палаци і підтирати їм зади! Перекрити Доманово і Дольськ! Крім того - повна заборона на будь-які торгові стосунки з окупантами, а то в нас перше місце за продажами вантажівок в січні зайняв КАМАЗ.
Як так? до Лікар Показати IP 17 Лютого 2017 18:17
« Перекрити Доманово і Дольськ!»-я щось пропустив?,Що, вже білоруси окупанти????
Анатоль_ Показати IP 17 Лютого 2017 17:58
я в шоці!
Лікар Показати IP 17 Лютого 2017 18:22
Не робіть здивованих очей! Через Доманово і Дольськ їздять на заробітки в москву наші манкурти поки москва поливає з градів наших хлопців на фронті.
Як так? до Лікар Показати IP 17 Лютого 2017 20:08
« їздять на заробітки »-я знову щось пропустив? У нас з'явилась безкоштовна медицина,дешеві ліки,лікарі які їздять на тавріях і не беруть плату за операції???
свідомий Показати IP 17 Лютого 2017 18:30
Такі о-то Пташники і їздять, чекають лише таких "подій", щоб Україні гірше було! Де він працює і працював, що корисного зробив для суспільства - одне руйнування!!!
Ната Показати IP 17 Лютого 2017 18:36
Підтримую.
ааа Показати IP 17 Лютого 2017 19:32
з кордону в АТО
Лікар Показати IP 17 Лютого 2017 20:18
Щось заклик не пускати батраків плоскочолих на москву ентузіазму не викликав...а я, наївний, думав буде однозначна підтримка. Також не зрозуміло, чому з окупованим кримом продовжуєм економічні стосунки (маю на увазі українську сировину для Кримського Титану і Кримсоди). Це слід було давно припинити.
Українець до Лікар Показати IP 17 Лютого 2017 23:01
А скажіть одне, що взагалі влада і такі як "Лікар" зробили корисного для України, ну по чесному? Тільки і чуємо скрізь: заборонити, відключити, зруйнувати, не дати, припинити, віджати... ві що з країною зробили варвари???!!!
Дмитро Показати IP 18 Лютого 2017 09:51
Чотири ТЕС на сході прекрасно працюють на нашому вугіллі,чому не купляти його на Волині??
шахтар до Дмитро Показати IP 18 Лютого 2017 16:04
Ви спочатку взнайте що таке антрацит, а що таке вугілля газової групи, як на Волині, а потім таке пишіть! Якби так було, то давно б вже і "10" добудували і все б волинське використовували!
Степан Показати IP 18 Лютого 2017 13:28
На востоке Украины в качестве пыток используется сексуальное насилие. Такой вывод сделали в мониторинговой миссии ООН по правам человека на Украине, пишет РИА Новости. Соответствующий доклад миссии ООН на Украине опубликован 16 февраля. Он содержит 37 страниц. Документ описывает события с 14 марта 2014 года по 31 января 2017 года. По данным ООН, большинство задокументированных случаев происходило при лишении людей свободы правительственными силами или вооруженными группами. В докладе говорится, что жестокое обращение использовалось как вид пыток с целью наказания, унижения или способа добиться признания в преступлениях.
шахтар Показати IP 18 Лютого 2017 16:07
Тих неадекватів Семенченків з Парасюками давно треба відправити у місця віддалені! Бачуть, що влада не дуже сильна і хочуть погеройствувати і якщо вигорить самим до влади добратись!
Олександр до шахтар Показати IP 20 Лютого 2017 15:30
Адеквати вони чи ні, це одне питання, а то, що давно потрібно було закрити всі торговельні стосунки з ворогом - це, як на мене, правильно. Як взагалі можна вести торгівлю з ворогом, з яким ведеться бойові дії... Уявляю, як би у другу світову СРСР, Англія, США та інші торгували з Гітлером... Брєд...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus