USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Чому двоє луцьких депутатів і парткерівник побували в Адміністрації Президента

17 Лютого 2017 12:51
Візит до Адміністрації Президента представників Луцької міської ради та обласного осередку партії «Солідарність» навіть після офіційної відповіді породжує чимало запитань. Адже згідно з Законом України «Про місцеве самоврядування» органи виконавчої влади, їх посадові особи не мають права втручатися в законну діяльність органів та посадових осіб місцевого самоврядування.

Депутати Луцької міськради 15 лютого цього року перебували з робочим візитом у Адміністрації Президента. Так, до Києва поїхали член фракції «Солідарність» Петро Нестерук, позапартійний та позафракційний Микола Яручик, обраний за списком «Солідарності», та голова обласного осередку партії «Солідарність», очільник обласного центру зайнятості Роман Романюк.

Фото під стінами АП депутат Микола Яручик запостив на своїй сторінці у Фейсбук.
А згодом обласний осередок партії «Солідарність» через прес-службу повідомив про подію.

У повідомленні йдеться, що депутати прибули на запрошення Адміністрації Президента України з робочим візитом, аби поспілкуватись про майбутнє Луцька. В АП їх запевнили, що проблеми обласного центру знають та будуть надавати підтримку, особливо в умовах, коли відсутнє управління. В Адміністрації Президента переконують, що Луцьк – одне з ключових міст в Україні, тож подальший розвиток міста важливий для держави в цілому. в повідомленні також йдеться, що на зустрічі обговорювалися майбутні вибори міського голови.

Прокоментувати візит до Києва журналісти попросили депутата міськради Миколу Яручика. Зокрема, на чиє запрошення він прибув до Києва, та чому саме цих людей запросили на зустріч. У відповідь на повідомлення обранець громади переконував, що вичерпні відповіді уже надав голова обласного осередку партії «Солідарність», хоча у той же час наголошував, що сам він – позапартійний.

«А які коментарі може дати позапартійний та позафракційний ((( вичерпну інформацію надав голова партії», - написав він у соцмережах.

На запитання, який стосунок він має до цієї партії, депутат відповів наступне: «Гарно товаришую з ними, як і з усіма партіями в місті. У мене дуже хороші відносини з усіма абсолютно. А деталі - ось тут: http://www.volynpost.com/news/84130-rozpovily-scho-lucki-deputaty-robyly-v-administracii-prezydenta».

За чиїм запрошенням депутат перебував у АП, і чи запрошували усіх депутатів міської ради, Микола Яручик так і не відповів. Згодом він зателефонував до журналістів і зі словами «Нащо вам та політика» намагався припинити розмову. Діалог подаємо без змін:

Ж: Пане Миколо, всім депутатам надсилали запрошення, чи ні?

М.Я.: Хто його знає, я не знаю.

Ж: Не знаєте хто покликав?

М.Я.: Може і знаю, а не скажу. Тому коментарів давати не буду. Є заява голови партії.

Ж: А який ви маєте стосунок до партії, якщо ви наголошуєте, що позапартійні?

М.Я.: Дуже дружні, як і до всіх партій.

Ж: А ви з усіма партіями їздите до Києва?

М.Я.: Хто запрошує, то їжджу, а чому ні, іноді я ходжу і на каву з представниками партій.

Ж.: То вас запросили представники «Солідарності»?

У відповідь депутат поклав слухавку.

Зауважимо, згідно п. 3 Положення «Про адміністрацію Президента», основними завданнями Адміністрації є організаційне, правове, консультативне, інформаційне, експертно-аналітичне та інше забезпечення здійснення Президентом України визначених Конституцією України повноважень. Це ось основні завдання АП, а нагляд за порядком в містах серед них не передбачений, як і планування майбутніх виборів.

Ст. 20 Закону України «Про місцеве самоврядування» гласить: державний контроль за діяльністю органів і посадових осіб місцевого самоврядування може здійснюватися лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України, і не повинен призводити до втручання органів державної влади чи їх посадових осіб у здійснення органами місцевого самоврядування наданих їм власних повноважень.

Крім того, ч.2 ст. 71 Закону України «Про місцеве самоврядування» свідчить: органи виконавчої влади, їх посадові особи не мають права втручатися в законну діяльність органів та посадових осіб місцевого самоврядування, а також вирішувати питання, віднесені Конституцією України, цим та іншими законами до повноважень органів та посадових осіб місцевого самоврядування, крім випадків виконання делегованих їм радами повноважень, та в інших випадках, передбачених законом.

Згідно з п.2 ч.4 ст. 4 Закону України «Про місцеві вибори» рівність прав і можливостей участі у виборчому процесі забезпечується забороною втручання органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим і органів місцевого самоврядування у виборчий процес, за винятком випадків, передбачених цим Законом.

Відтак, постає закономірне питання: чому саме ці троє осіб перебували з візитом у Адміністрації Президента, і чому саме з ними обговорювали питання життєдіяльності міста, якщо наразі у місті є виконувач обов’язків міського голови – секретар міськради. Крім того, органи виконавчої влади, їх посадові особи не мають права втручатися в законну діяльність органів та посадових осіб місцевого самоврядування. З цими питаннями Інформаційне агентство Волинські Новини звернулося з офіційним запитом до Адміністрації Президента України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Микола Показати IP 17 Лютого 2017 14:03
Стрєлка ! Кастінг ! Оглядини ! Заручини ! Мо шлюб на віру ? Чує моє серце - байстрючата появляться !
Теремно Показати IP 17 Лютого 2017 14:30
Як далеко вони від народу!
27 Показати IP 17 Лютого 2017 14:40
З цієї трійки хтось і мітить на посаду міського голови
свідомий Показати IP 17 Лютого 2017 15:09
Цікаво що характерне облисіня візитерів говорить про приналежність до єврейської націїї. Думаю це відповідь за якими критеріями керувались видаючи запрошення.
роман до свідомий Показати IP 17 Лютого 2017 21:35
підтримую думку свідомого,євреями потянуло.
народ Показати IP 17 Лютого 2017 15:30
Як набридли всі партії людям і її члени... Політика в Україні-руїні така : чим побільше накрасти з бюджету чи села чи міста, коли до корита дістається горе-політик.
Україна Показати IP 17 Лютого 2017 15:38
Партії, політика, голови партій , члени партій... ДІСТАЛИ БРЕХНЕЮ І АФЕРАМИ ГОРЕ-ПОЛІТИКИ І ГОРЕ-ПРЕЗИДЕНТИ ... (Секрет партій : в цих горе-партіях всіх в УКРАЇНІ - брехуни і злодії,ледарі, п'яниці, аферисти, а одиниці -ФАНАТИ . )
Лучанка Показати IP 17 Лютого 2017 22:09
Маю достовірну інформацію,що Романа Романюка попередньо погодили!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus