USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Декомунізація – це початок одужання від «Гомо совєтікус», - глава Ради Церков Волині

24 Серпня 2016 17:05
25 річниця Незалежності України в Луцьку відзначалася під палкі промови. Поряд зі спічами посадовців та чиновників не останню роль у відзначенні державного свята було слово очільника Волинської ради Церков – єпископа Віталія Скомаровського.

Нагадаємо, цьогоріч року його обрали очільником цього об’єднання.

Так, Віталій Скомаровський нагадав: 25 років тому ми отримали незалежність – дар, на думку багатьох, незаслужений, хоч цьому дню передували роки поневірянь українців.

«Це був час великих надій і сподівань. Здавалося, що з даром незалежності прийде як манна небесна і все інше, але так не сталося. Виявилося, що пройде довга і тяжка боротьба до моменту державної зрілості і за незалежність довелося заплатити, її захищати і боронити. Ми схиляємо голови перед тими, хто віддав найбільшу жертву, хто поклав свої життя за Батьківщину. І ми змінюємося. Коли в соборі Святої Софії я спитав тодішнього Президента, коли ж ми нарешті позбавимося ідолів на головних площах, які ще стояли в центрі багатьох міст України, то він відповів щось на зразок «Ми ще не готові, час ще не прийшов». Тепер же час прийшов, час очищення, звільнення від жахіття радянської спадщини. Декомунізація - це лиш знак чогось більшого, що відбувається на духовному рівні, це початок одужання від хвороби під назвою «Гомо совєтікус», - вважає священик.
Єпископ додав: тепер є все більше розуміння, що наша сила - в єдності, а різноманіття України - це наша сила, а не слабкість. Слабкість, нині, на його думку - це відсутність великих суспільних чи профспілкових об’єднань, які б могли захищати інтереси громадян, бо разом ми - сила.


Віталій Скомаровський зауважив: майбутнє України – у людях з чистим сумлінням. Адже людина сумління вміє бачити свої помилки, і вибирати та відстоювати те, що є правильним не лише для себе, а й для інших.
«Нехай українська земля буде благословенна такими синами і дочками», - завершив свою промову глава Волинської Ради Церков.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
дідо Показати IP 24 Серпня 2016 17:15
Десовєтізацію потрібно було проводити ще в 90х,
Я Показати IP 24 Серпня 2016 17:40
Да що цей ще може сказати
Анатоль_ Показати IP 24 Серпня 2016 18:02
В політику чого гратися?
ВОНО Показати IP 24 Серпня 2016 21:21
Волинь завжди була оплотом православя, а тут отаке зявилось і навіщо???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus