USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Ковельский ветсанзавод хочуть модернізувати за іноземні кошти

6 Січня 2017 17:29
Два проекти модерінзації на вісім та мільйон євро розробили для Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод». Один із них передбачає цілковиту модернізацію підприємства за білоруським зразком, інший – встановлення нової переробної лінії, що збільшить потужності вдвічі.

Грантову діяльність планують у рамках Програми транскордонного співробітництва ЄІС Польща – Білорусь – Україна 2014-2020 рр. Зі слів директора Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод» Вадима Сухоноса, є великий шанс, що фінансування погодять, мовляв, поляки хочуть бачити поряд хорошого сусіда.

«Ми подали два проекти щодо модернізації. Перший - розширений, за зразком заводу в Білорусі, де є сучасне, європейське підприємство з утилізації відходів тваринного походження. Вартість робіт складатиме 8 мільйонів євро. Другий варіант модернізації – мільйон євро, що передбачає будівництво нової лінії з утилізації, яку можна встановити на базі нашого існуючого підприємства.

Якщо провести модернізацію, то ми знімемо на Волині питання утилізації відходів тваринного походження. Адже на сьогодні можемо покривати лише 30%-40% від потреб. Провівши інструкцію, зможемо збільшити виробничі потужності та охопити весь попит», - розповідає Сухонос.

Нагадаємо, що Вадим Сухонос – новий керівник із Києва, якого призначили торік, коли підприємство дійшло до занепаду та припинило роботу, лишивши близько мільйона гривень боргів.

«Я прийшов на цю філію півроку тому. До того вона не функціювала, підприємство просто стояло. Завод був у плачевному стані, адже лишилося дуже багато боргів. За час мого керування ми виплатили боргів на суму понад 300 тисяч гривень. З цих грошей приблизно 250 тисяч гривень за електроенергію й останню боргову платіжку закрили перед новим роком. Заборгованість із заробітної плати виплатив вже на відсотків 40. Усі теперішні рахунки сплачую вчасно. Лишилося ще погасити близько 700 тисяч гривень. Але я цього не боюся. Приїхав з Києва, аби працювати, й бачу на цьому державному підприємстві перспективу», - наголошує керівник ветсанзаводу.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЧЕРЕЗ СКАНДАЛ НА КОВЕЛЬСЬКИЙ ВЕТСАНЗАВОД ЇДЕ ПЕРЕВІРКА

Діяльність такого заводу вкрай важлива для області, пояснює головний державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Волинської області Олександр Ткачук. Адже, коли виробництво зупиниться, то можна тільки здогадуватися, де фермери будуть дівати біологічні відходи й до якого лиха це може призвести.

«В області є чимало господарств, де вирощують тварин. Втім, лише у Володимирі-Волинському на птахофабриці закупили обладнання для утилізації. А всім іншим потрібно кудись дівати тушки», - говорить Ткачук.

Зауважимо, що долучитися до грантових проектів у рамках Програми транскордонного співробітництва вирішили й у Камінь-Каширській міській раді.

Проект передбачає реконструкцію головної алеї у міському парку, будівництво амфітеатру і декоративних фонтанів, а також футбольного, волейбольного, баскетбольного майданчиків зі штучним покриттям.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus