USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Луцька десятка» зібрала найкращих «скороходів» країни

26 Червня 2016 15:03
Центральний проспект Луцька в День молоді на годину став спортивною ареною.

XI міжнародні змагання зі спортивної ходьби «Луцька десятка» відбулися сьогодні, 26 червня, у Луцьку.

Традиційні змагання цього року зібрали багатьох найкращих «скороходів» країни – «збірників» національної команди, що виступала нещодавно на командному чемпіонаті світу, та майбутніх учасників Олімпійських Ігор в Ріо-де-Жанейро.

Атлети змагалися на проспекті Волі. Однокілометрове коло влаштували на ділянці проспекту від вулиці Паркової до гімназії №4. Старт та фініш були навпроти головного корпусу Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

Організаторами заходу виступили управління з питань фізичної культури та спорту Луцької міської ради, Федерація легкої атлетики Волинської області, ДЮСШ легкої атлетики «Спартак», обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», Волинське обласне відділення НОК України.

Начальник управління з питань фізичної культури та спорту ЛМР Юрій Волинець розповів, що традиційно на День молоді в місті відбувається низка спортивно-масових заходів з метою популяризації здорового способу життя серед молоді, населення міста, зокрема змагання зі спортивної ходьби «Луцька десятка», які увійшли до спортивного календаря Федерації легкої атлетики України..
«Сьогоднішні змагання відбуваються водинадцяте. Це останні старти, останні випробування наших спортсменів перед Олімпійськими іграми, які відбудуться в Ріо-де-Жанейро. Сьогодні навіть погода така, яка, ймовірно буде для спортсменів на Олімпіаді в Бразилії. Приємно, що наші спортсмени, які увійшли до збірної - Надія Боровська, Іван Банзерук - сьогодні теж взяли участь у змаганнях. Крім того, відбулися й забіги дітей – вихованців комунального закладу «Міський центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» з нагоди Всеукраїнського Олімпійського дня, де діти себе змогли відчути справжніми спортсменами», - повідомив він.
Крім того, він подякував і меценатам, завдяки яким спортсмени отримали призи й заохочення. Спонсорами заходу виступили Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» та благодійний фонд «Рідна Волинь».

Спортсмени змагалися за традиційною програмою: юніори - 10 кілометрів, юніорки - 5 кілометрів, чоловіки - 10 кілометрів, жінки - 10 кілометрів.

Участь у сьогоднішніх змаганнях взяли понад півсотні учасників із 7 областей України.
Окрім того, учасниками змагань стали двоє спортсменів з Республіки Білорусь. Не оминули «Луцьку десятку» й майбутні волинські олімпійці. Приємно, що всі вони показали хороші результати на дистанції.

Приміром, Надія Боровська вкотре підтвердила своє змагання чемпіонки, здобувши перше місце. З її слів, сьогоднішній старт для неї - проміжний. Це чергова робота перед головними змаганнями - Олімпійськими іграми у Ріо-де-Жанейро.
«Сьогодні на старт вийшли сильні спортсмени, приїхали чемпіони України, які здобули це звання під час літнього Чемпіонату України. Була висока конкуренція і було цікаво. Цей старт – як підготовка до Олімпіади. Адже протягом спортивної кар’єри головний старт - це Олімпійські ігри, які відбуваються раз на 4 роки. Це буде моя третя Олімпіада. Я до цього йшла з 2012 року - з Олімпіади в Лондоні. Після народження дитини почала підготовку і не збираюся зупинятися», - каже Надія Боровська.

Звичайно, підтримати її прийшов маленький син. Жінка переконує, що народження дитини не лише не зменшило її потенціал як спортсменки, а й навпаки - збільшило волю до перемоги.
«Звичайно, підтримкою для мене був синочок, він і торік мене підтримував. Саме він був моїм стимулом перед Чемпіонатом України, який я виграла, коли казав: «Мама тільки перемагає». З його появою я - чемпіонка, і цим пишаюся. Як показує практика, спортсменки, які народжують і виходять на стартову доріжку після відновлення, мають немалі успіхи. Ймовірно, організм за цей час відпочиває, накопичує багато сил і резервів», - розповідає спортсменка.

До слова, наразі у волинян – 7 олімпійських ліцензій, чотири з них мають лучани.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Авось Показати IP 26 Червня 2016 17:08
А глазунов, що там робить. СпИртсм*н
Організітор Показати IP 26 Червня 2016 18:45
Хотів би через ваш сайт також подякувати ТМ "Червона калина" продукція якої в цей день спасала учасників змагань
ан Показати IP 26 Червня 2016 21:43
А Новосаду за надувну штуку, де пише фініш хоч би пару рублів дали... А з нетрадиційним Глазуновим вже немає спасу.... хто він? шо він? його діяння має перевірити відповідні органи із тією лікарняною касою.... бо він там нормальні ковтки робить із потоків, що люди інвестують у своє лікування

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus