USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині селяни бунтують проти фермера

6 Травня 2016 13:33
Громада села Тельчі Маневицького району продовжує боротьбу з фермером, якому свого часу погрожували зруйнувати огорожу, мотивуючи це тим, що господарює він на їхній землі незаконно.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії облради з питань сільського господарства, продовольства, земельних відносин сьогодні, 6 травня.

Нагадаємо, селяни переконують, що фермер незаконно зайняв землі запасу, які раніше вони могли використовувати як громадське пасовище. Тож вони просять перевірити законність підстав, чому фермер господарює на землі СВК «Тельчі».

«Станом на сьогодні приміщення та землю використовують два «фермери» (так вони себе називають, хоча підтверджуючих документів жоден з них громаді села не надавав), - Новак Володимир Оксентійович та його партнер по бізнесу Зінкевич В'ячеслав Володимирович. Ці особи завезли на територію колишнього колгоспного двору 100 голів великої рогатої худоби та 200 голів овець, самовільно поставили огорожу (електропастухи) та випасають худобу», - йдеться у зверненні громади.

Раніше селяни використовували землі колишнього колгоспу для випасу власної худоби. А відтоді, як фермер зайняв це пасовище, то до іншого – відстань 3 кілометри. Під час конфлікту на місце приїхали бійці ДУКу («Правий Сектор»). А зі слів селян, напередодні вони їм погрожували.

Після конфлікту фермер вивіз худобу, але селяни вважають, що він повернеться. Тож вони хочуть оформити згадані землі, площею 47 гектарів, як громадське пасовище, аби було, де випасати худобу.

Урешті, члени комісії, які вислухали заявників, порадили провести збори селян, на яких вирішити, як краще оформити землю. Варіантів може бути декілька: взяти ці землі під городництво і згодом об’єднати ділянки для пасовища, або ж створити громадську організацію. Ще один варіант – домовитися з іншим фермером-сусідом, який теж займається розведенням худоби, аби той взяв пасовище в оренду і віддав у суборенду громаді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Олег Показати IP 6 Травня 2016 14:43
Село быдне здоровя коняче а життя погане роблять як коны
манька Показати IP 6 Травня 2016 15:50
Ще один варіант – домовитися з іншим фермером-сусідом, який теж займається розведенням худоби, аби той взяв пасовище в оренду і віддав у суборенду громаді. Дурдом, а земля - то чия, хто власник землі?
Манька Показати IP 6 Травня 2016 21:50
Це землі запасу,відносяться до державного резерву
Селянам Показати IP 7 Травня 2016 10:15
ї.аште тих "фронтовиків"... не захтіли гинути на фронті Героями - хай дохнуть ганебною смертю бандюків на ваших вилах.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus