USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Тарута домагатиметься відставки Гонтаревої через суд

23 Лютого 2017 17:42
Народний депутат Сергій Тарута подав позов до Вищого адміністративного суду України з вимогою скасувати постанову ВРУ про призначення Валерії Гонтаревої на посаду голови НБУ.

Про це написав редактор програми «Гроші», креативний продюсер департаменту журналістських розслідувань 1+1 Олександр Дубинський на своїй сторінці у Фейсбуці.

Підставою для позову стало те, що Гонтарева не пройшла перевірку на відповідність займаній посаді, чого вимагає ст. 11 Закону України «Про протидію корупції».

«Згідно із законом, цю перевірку проводять відразу кілька відомств: АП, МВС, Мін'юст, Державна фіскальна служба, Міністерство охорони здоров'я і Міністерство освіти», - написав Олександр Дубинський. За його словами, адміністрація президента перевірку не проводила, а Апарат ВРУ дані перевірки надати відмовився, спираючись на конфіденційність даних. Так, Дубинський припустив, що перевірки, швидше за все, не було. Він пояснив, що вона проводиться за письмовою згодою кандидата. Гонтарева дала її 18 червня 2014 року, а вже 19 червня її призначили головою НБУ.

Крім того, нардеп Тарута дізнався, що Гонтареву перевіряли вже через 1,5 місяці після призначення, порушуючи при цьому закон. Як результат, народний обранець, маючи факти про призначення голови НБУ з порушенням Конституції, подав позов до Вищого адміністративного суду України.

Так, Тарута вимагає скасувати постанову ВРУ про призначення Гонтаревої на посаду, адже воно відбулось з порушенням законів «Про протидію корупції», «Про регламент Верховної Ради» та «Про комітети Верховної Ради».



Нагадаємо, як повідомлялося у ЗМІ, Гонтареву можуть скоро звільнити. Серед претендентів на посаду голови Нацбанку називають колишнього прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, екс-керівника Ощадбанку Анатолія Гулея, голову ради НБУ Богдана Данилишина.

Олександр Дубинський публікує ще одне прізвище ймовірного наступника Гонтарєвої: з його слів, найчастіше називають нового голову правління націоналізованого ПриватБанку Олександра Шлапака.

«Позавчора Гонтарева, за чутками, зібрала все правління і оголосила про відставку. Причому, зажадала, щоб «всі члени її команди» також написали заяви про звільнення.

Чим дуже «членів» засмутила. Хто приймач - поки не відомо. Але найчастіше називають прізвище О.Шлапака.

Що означає, що і націоналізований Приватбанк можуть очікувати потрясіння. Такі, як наприклад А. Дубровін на чолі банку», - йдеться у дописі.


Нагадаємо, на початку лютого депутати Волинської обласної ради ухвалили звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України щодо звільнення голови Національного банку України Валерії Гонтарєвої.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus