USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У луцькій гімназії показали майстер-клас із поводження зі зброєю

24 Лютого 2017 16:36
Днями у Луцькій гімназії №4 імені Модеста Левицького побували представники громадського формування «Варта порядку» Володимир Коробко та Олександр Луцака, прихопивши із собою все необхідне, аби урок із Захисту Вітчизни став надзвичайно цікавим, повідомили у прес-службі ГФ.

Серед пріоритетних напрямків роботи громадського формування «Варта порядку» військово-патріотичне виховання молоді. Сьогодні, коли країна знаходиться в умовах війни, молоде покоління повинно бути не тільки патріотично налаштоване, але й мати основні навики володіння зброєю, адже, на жаль, це реалії сьогодення.

Варто зауважити, що Володимир Коробко і Олександр Луцака, справжні бойові офіцери, яким свого часу довелося «понюхати пороху» в Афганістані, тому про війну та зброю вони знають не з чуток.

Під час заняття діти із захопленням слухали розповідь вартівців про ведення бойових дій, навики самозахисту, надання першої медичної допомоги при пораненнях.

«Війна – це саме брудне діло, яким тільки можна займатися. Бажаю кожному з вас, щоб зброю в руки ви брали тільки для селфі», – такими словами розпочає заняття Олександр Луцака.

Ще більше захоплення у дітей викликала практична частина занятття. Школярі із захопленням приміряли на себе бронежилети, каски, змогли потримати в руках автомат чи гвинтівку. Представники громадського формування «Варта порядку» провели справжній майстер-клас зі збору та розбору автомата, розповіли про правила поводження зі зброєю та основне правило в умовах бойових дій: «Тримай порох сухим, а зброю чистою».

«Дуже добре, що в нас в Луцьку є такі громадські формування, які приділяють особливу увагу військово-патріотичному вихованню молоді. Під час сьогоднішнього заняття діти дізнались про те, про що не пишуть ні в одному підручнику», – поділилась враженнями організатор дійства, вчитель гімназії Ірина Царук.

На завершення домовились про ще одну зустріч, яка матиме більш практичний характер. Під час наступного заняття гімназисти зможуть побачити тактику ведення бою, евакуацію поранених та багато іншого, що повинен знати майбутній український офіцер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Войтюк Наталія Показати IP 24 Лютого 2017 17:10
Ірина Анатоліївна - найкраща!!!
Юрій Показати IP 24 Лютого 2017 20:51
Нічого собі, Іра як Ксена - принцеса-воїн)
51 омбр(розформ) Показати IP 24 Лютого 2017 22:12
А майстер клас на мінометах чи артсистемах показати СЛАБО.
анатолій Показати IP 28 Лютого 2017 02:07
а чого молодь невчать як укриватись від ядерноі зброі?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus