USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку ініціюють звернення до МЗС щодо призначення Генконсула Польщі

21 Жовтня 2016 11:51
Звернення до Міністерства закордонних справ України щодо ймовірного призначення Вєслава Мазура Генеральним консулом Республіки Польща у Луцьку депутати міської ради розглядатимуть найближчої сесії.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту сьогодні, 21 жовтня.

Так, депутати розглянули проект звернення, в якому висловлена незгода з ймовірним призначення Вєслава Мазура Генеральним консулом Республіки Польща у Луцьку.

Як розповів представник «Народного контролю» Михайло Шелеп, призначення на цю посаду особи, яка відверто і публічно висловлює зневагу до українців, не сприятиме налагодженню міжнародних зв’язків: «Адже дипломат має демонструвати повагу до країни, в яку їде працювати, а не робити гострі заяви про те, що «українці не обізнані в історії».

А 21 вересня цього року під час засідання Комісії в справах зв’язків з поляками за кордоном Сейму Республіки Польща, польські депутати розглядали та погодили кандидатуру В. Мазура на посаду Генерального консула Республіки Польща у Луцьку. Тоді В. Мазур заявив наступне: «Відповідаючи на питання, що стосується Волині, скажу так, що до справи Волині, УПА і Бандери від самого початку маю однозначну думку... Коли президент Ющенко перед завершенням своєї каденції визнав героєм Бандеру і УПА, то на запитання журналіста, що я про це думаю, відповів прямо – як може бандит бути героєм. Таким чином, ці речі повинні бути названі своїми іменами, не маємо ховати голови в пісок. Вважаю, що українці ще мало обізнані з історією і їм треба показувати власне ті всі злочини, які зробили ці люди. Мені здається, що розмова, співпраця і наша відкритість призведе до того, що вони все-таки визнають і зрозуміють, що це зробили. Я також переконаний, що ми будемо продовжувати цю політику. Незалежно від різних стратегій, потрібно речі називати своїми іменами – геноцид є геноцидом».

Власне, відповідне звернення адресоване МЗС, яке має певні важелі впливу на призначення посади Генконсула. Тож в Луцьку сподіваються, що до їх думки дослухаються.

Зрештою, члени комісії одноголосно підтримали проект рішення і рекомендували його винести на розгляд сесії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Олег Показати IP 21 Жовтня 2016 12:24
З якого бункера воно вилізло?
Маша Показати IP 21 Жовтня 2016 12:33
Ви в своїй державі не можете розібратись, а лізете зі своїми пропозицями до сусідньої країни....
нелучанин до Маша Показати IP 21 Жовтня 2016 16:40
та ні, це деякі іноземці постійно протягом 500 років лізуть на територію сусідньої держави. і це не з парашії
шелеп як . Показати IP 21 Жовтня 2016 15:17
постолом у кашу або як Пилип з конопель! І консульство перенести до Рівного!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus