USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку створюють «вуличну галерею» під відкритим небом

20 Лютого 2017 18:00
«Вулична галерея» під назвою 4/8 Gallery з’явиться у Луцьку на території СітіПарку. Галерея спрямована на просування сучасного мистецтва, а саме – стріт арту, постграфіті і паблік арту.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини повідомили організатори.

Відкриття галереї заплановане на весну. Точну дату буде повідомлено згодом на сторінках в соцмережах.

Так, лучан запрошують долучитися до сторінок в соцмережах, щоб стежити за майбутніми подіями стосовно проекту.

Аналогів 4/8 Gallery немає, оскільки вона є незалежним архітектурним об'єктом, при розробці якого враховувались ключові засади споруд виставкового типу. Незалежно від експозиції, яка буде на стінах галереї, даний об'єкт являється об'ємно-просторовою композицією, самодостатнім архітектурним ансамблем, який вже сам по собі несе естетичну функцію, та контекстуально доповнює сформоване середовище.

Весь проект заснований на принципі ефемерності, як фундаментальної характеристики вуличного мистецтва, в якому художник замінює художника. Об'ємно-просторова структура “4/8 Gallery” має чітку геометрію та була утворена за допомогою розкриття простору типової галереї із чотирьох стін, стираючи, таким чином, границі між внутрішнім та зовнішнім, що відкриває вільний доступ до виставкового простору.

Галерея розташовується на перетині пішоходних шляхів у зоні рекреації, автоматично залучаючи людей до спостереження мистецтва. Експозиційним простором слугують 4 стіни розміром 3 х 3 м. Зміна експозицій буде проводитися кожних 2-3 місяці, а нові проекти виникатимуть поверх старих, знову і знову.

Художня мова вираження є вільною і різною: розпис, колаж, інсталяція, втручання живого виконання.

На фото: 4/8 Gallery – в процесі будівництва



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus