USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У передчутті Різдвяних свят: Зимовий салон у Галереї мистецтв

24 Грудня 2016 19:00
Напередодні Різдвяних свят волинські мистці презентували своєрідний творчий підсумок року на відкритті Зимового салону у Галереї мистецтв НСХУ.

На традиційному вернісажі представлено більше 60 робіт від 33 художників, серед яких і визнані майстри, й початківці.



«До експозиції надійшли дуже різнопланові роботи, - розповів на відкритті Володимир Марчук, голова Волинської організації Національної спілки художників України. – Відбір творчих робіт свідомо не обмежувався ані «зимовою темою», ні жанрово-стилістичними ознаками. Та все ж, до такої групової експозиції відібрані саме ті, які при різноманітті авторських бачень створюють певний загальний настрій».

Своїх колег-художників, шанувальників прекрасного, гостей Зимового салону привітали члени Спілки художників Світлана Костукевич і Тетяна Мялковська. Художниці

поділилися роздумами про місію мистецтва нести світу гармонію і красу, про необхідність зберігати народні традиції не лише у форматі живописних презентацій, а й у живій практиці українських обрядів.



Зал Галереї мистецтв прикрасила оригінальна ялинка у

стилі мінімал – тим не менш дуже яскрава і фантазійна. Від перших робіт експозиції зимова тема, краса волинської природи і різдвяний настрій, відображені у пейзажах, тематично-жанрових роботах, налаштовують глядачів на особливий позитивний лад. Наше рідне місто у передчутті свят на художніх світлинах спонукає уважніше придивитись до знайомих міських вулиць, а фантазійні витинанки у залах створюють ефект засніженого лісу.



Та зимова тема ніяким чином не обмежила художників у презентації свого мистецтва: експозиція насичена і яскравістю візуалізацій, і творчим епатажем, і експериментами у техніках, котрі знаходять емоційний відгук у свого глядача.



Запрошуємо лучан та гостей нашого міста відвідати Зимовий салон у ці святкові Різдвяні та Новорічні дні, насолодитися цікавими і приємними враженнями, поспілкуватися про роботи улюблених художників, познайомитися з

творчістю молоді. Зимовий вернісаж триватиме до 19 січня, а глядачам вхід до Галереї мистецтв НСХУ вільний завжди.



Список учасників, фото робіт – на сайті Галереї мистецтв НСХУ.

Автор: Марія Пилипчук

Фото Віктора Чухрая, Марії Пилипчук
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Сергій Показати IP 24 Грудня 2016 21:16
Є настрій, і ялинка супер, найкраща на Волині !!!
Лучанка Показати IP 24 Грудня 2016 22:47
Гарний дарунок художників до Різдвяних свят.
Марія Показати IP 25 Грудня 2016 01:21
Вітання художникам з Різдвяними святами! Здоров"я, натхнення, визнання!
Лучанка Показати IP 25 Грудня 2016 10:49
Це вітання і подарунок художників з Різдвяними святами волинянам, а не ля, ля, ля від політиків і депутатів з двох рядочків слів та свого піар-фото морди. Мисте́цтво ві́чне, життя ́коро́тке.
Волинянин Показати IP 26 Грудня 2016 00:59
Це єдиний обєктивний сайт волинський який щось пише про культуру а не про патрульниих поліції
Дредік Показати IP 30 Грудня 2016 15:53
Приємно, коли люди створюють, підтримують дух свята, бо ж кожен - по-своєму творець! І нового року без нас би не було,тому задавайте настрій для себе і всіх, замість нудьгувати і нити)) Зі святом! Всім чудес чудових :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus