USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

В Україні стартували навчання резервістів

17 Січня 2017 10:48
І кварталі 2017 року розпочинається підготовка резервістів.

Про це йдеться на офіційному сайті Збройних Сил України. Зокрема, із 17 січня до травня на базі п’яти військових частин відбудуться навчальні збори резервістів першої черги. Кожен з етапів навчань триватиме 30 діб

На одному з полігонів у Харківській області сьогодні, 17 січня, розпочалися навчальні збори з резервістами оперативного резерву.



Протягом 30 діб резервісти мають удосконалити навички з тактичної, медичної, інженерної та вогневої підготовки, а також виконати програму фахової підготовки, бойового злагодження у складі рот, батальйонів та бригади в ході відповідних навчань та тренувань.



До проведення зборів залучаються понад 1000 резервістів оперативного резерву з усіх регіонів України.



Враховуючи вже набутий досвід для прийому резервістів оперативного резерву заздалегідь підготовлено польовий табір, обладнаний для комфортного проживання особового складу — розгорнуто польові їдальні, лазні, заготовлено запас вугілля, дров тощо.



До слова, торік такий вишкіл волиняни-резервісти здобули у навчальних центрах Рівненської та Львівської областей. Тому цього року не залучатимуть тих, хто пройшов збори торік.



Резервісту на час проведення зборів гарантується збереження робочого місця, державне страхування, харчування, безплатне медичне забезпечення. Йому компенсують середньомісячну зарплату на підприємстві, виплачуючи від 4 800 до 6 400 гривень, добові за кожен день перебування в частині. Ті, хто не працює, отримає мінімальну зарплату – 3 200 гривень. Після завершення зборів резервістам виплачуватимуть від 5 до 7 тисяч гривень залежно від військового звання.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Степан Т. Показати IP 17 Січня 2017 11:18
Підготовлено польовий табір, обладнаний для "комфортного" проживання особового складу — розгорнуто польові їдальні, лазні, заготовлено запас вугілля, дров тощо. Не жизнь , а маліна ...мажори і любителі гострих відчуттів - вперед ...
Юрко Показати IP 17 Січня 2017 11:26
В порівнянні з 2014 роком маліна.... правда тільки на фото))
Цікаво Показати IP 17 Січня 2017 12:03
Коли закінчаться советські запаси,палатки радянські (УСТ-56,УСБ-56 зразка 1956 року) буржуйки радянські ПОВ-57 зразка 1957 року,труба на буржуйці виготовлена з гильзи 100мм протитанкової гармати МТ-12.А як там декомунізація ,дерусифікація Ау..ау.....ау.....і т.д. Мабуть в генштабовських мудреців тоже ще радянський союз з фронтами і передками та котлами.
Прохожий до Цікаво Показати IP 17 Січня 2017 14:38
Ну добре... а які от Ваші пропозиції, щодо того, що робити із "радянськими" запасами, які залишилися? Викинути? Списати? Прихватизувати?.... Перш ніж писати всяку "ахінею" подумайте про альтернативу...
Хрен собачий Показати IP 17 Січня 2017 13:10
Головне горілочки..,горілочки побільше взяти на туристичний збір бойскаутів, щоб не замерзнути в люті морози. А якщо без жартів, одне слово:" ДОЖИЛИСЯ" до війни...І це дуже сумно. :(

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus