USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

Відновлять залізничне сполучення «Ковель-Холм-Люблін»

16 Лютого 2017 09:58
«Укрзалізниця» планує сформувати ще один прямий маршрут, що з'єднуватиме Польщу з Волинню. Так, українська та польська сторони напрацювали шляхи реалізації проекту залізничного пасажирського сполучення «Ковель-Холм-Люблін».

Про це йшлося під час круглого столу щодо розвитку прикордонної залізничної інфраструктури Волинської області та Люблінського воєводства у Волинській ОДА 15 лютого, повідомили у відділі інформаційної політики Волинської облдержадміністрації.

Нагадаємо, раніше директор з пасажирських перевезень і сервісу «Укрзалізниці» Ігор Романків зазначав, що прямим залізничним маршрутом до Польщі - з Ковеля до польського Холма - буде курсувати «Інтерсіті».

Начальник регіональної філії «Львівська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» Іван Груник підкреслив потребу українців здійснювати поїздки до країн Європейського Союзу, в тому числі й Польщі, з метою вирішення політичних, економічних та соціальних питань. Іван Груник наголосив на досвіді уже реалізованого залізничного проекту в напрямку «Київ-Львів-Перемишль», що розпочав свою роботу 23 грудня 2016 року. За його словами, міжнародний пасажирський маршрут виявився доволі зручним та необхідним, адже квитки розкуповують за лічені дні. Нині, більше 25 тисяч пасажирів скористалися послугами цього маршруту.

Окрім цього, за інформацією Івана Груника, за 2016 рік з метою відвідування Республіки Польща послугами пасажирського поїзда сполученням Київ-Варшава скористалися 2277 пасажирів.

Радник голови правління ПАТ «Укрзалізниця» з питань європейської інтеграції Томаш Майка, який і координує роботу з інвестицій європейських коштів зазначив, що робота залізничного сполучення «Ковель-Холм-Люблін» стане потужним каталізатором для подальшої реалізації подібних проектів.

Окрім того, вдалося обговорити й особливості проходження митних процедур задля збереження особистої безпеки громадян, якіі подорожуватимуть міжнародним маршрутом.

За підсумками інтенсивних обговорень, таки вдалося напрацювати шляхи реалізації залізничного сполучення на широкій колії «Ковель-Холм-Люблін», що буде здійснюватися українською стороною в особі «Укрзалізниці».

«Наш обов’язок – досягнення домовленостей із прикордонними та митними службами, які проводитимуть контроль під час поїздки», – підсумував Павел Наконечни та пообіцяв покращення прикордонної інфраструктури до Хелма.

За результатами круглого столу сформують робочу групу із представників обох сторін для детального аналізу та втілення транскордонного проекту. Також важливим питанням залишається узгодження тарифної політики, адже ціна квитка має бути доступна усім верствам населення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Гройсман Показати IP 16 Лютого 2017 11:26
гарна новина дякую
Анонім Показати IP 16 Лютого 2017 13:30
а чому не Луцьк - Ковель- Холм-Люблін ?
Анонім до Анонім Показати IP 16 Лютого 2017 14:48
через ківерці?(((
Анонім до Анонім Показати IP 16 Лютого 2017 18:28
а є інша дорога ?
я Показати IP 17 Лютого 2017 08:29
"Інтерсіті Ковель-Хелм"-доставим "файки" ще швидше)) хах

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus