USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинським радам 10 років боргують банки-банкрути

23 Січня 2017 14:14
Три місцеві ради, однієї з яких вже немає як органу місцевого самоврядування, поклали гроші у банки, і не забрали їх до того, як установи стали неплатоспроможними.

Про це йшлося під час оперативної наради в ОДА, 23 січня.

Начальник Головного управління Державної казначейської служби України у Волинській області Михайло-Мирослав Леміщак повідомив, що у 2016 році місцеві ради поклали на депозитні рахунки більше 700 мільйонів гривень. Всі вони повернулися на рахунки органів місцевого самоврядування.

Так, станом на 1 січня цього року залишаються не повернутими 1,5 мільйона гривень коштів, покладених місцевими радами ще у 2007-2008 роках. Зокрема, з рахунків ПАТ «Укрпромбанк» не повернуті 0,9 мільйона гривень Устилузької міськради Володимир-Волинського району (нині цієї міськради не існує, адже на Волині сформована Устилузька міська об’єднана територіальна громада) та Миляновичівської сільської ради Турійського району. Також 0,6 мільйона гривень не повернула Боратинська сільська рада з Західінкомбанку.

Михайло-Мирослав Леміщак порадив місцевим радам звернутися з цього приводу у фонд гарантування вкладів, якщо вони це ще не зробили і не минути своєї черги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Наталія Показати IP 23 Січня 2017 15:09
А він, як досвідчений фінансист, хіба не розуміє, що фонд зветься "фондом гарантування вкладів фізичних осіб".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus