USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Вийшов трейлер першого українського бойовика, який знімали на Волині. Відео

24 Лютого 2017 12:11
У мережі з'явився трейлер першого українського бойовика «Червоний» режисера Зази Буадзе. У стрічці, що вийде у прокат на Покрову 2017 року, йдеться про долю волинянина, командира УПА Данила Червоного.

Над сценарієм до фільму працював Андрій Кокотюха. Зйомки відбувалися на Волині, в Кривому Розі та Одесі. Головну роль у картині виконує львівський актор Микола Береза, відомий за фільмом "Брати. Остання сповідь". Усього в роботі над стрічкою залучили близько 40 акторів. Бюджет становить 20 млн грн. Половину коштів йому забезпечує Держкіно, інформує Gazeta.ua.



Фільм знятий за мотивами однойменного роману Андрія Кокотюхи, творчість якого тісно пов’язана з Волинню. Адже дія роману розгортається саме у тутешніх лісах та звільненому від фашистів Луцьку, де продовжують воювати з «совєтами» українські повстанці на чолі з Данилом Червоним.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, у березні 2016 року знімальна група фільму «Червоний» відвідала Володимир-Волинський, Турійськ і Луцьк, щоб знайти локації для фіільму, зокрема підходяще приміщення для зображення тюрми й підвалів НКВС, старі будинки та бруківку, предмети побуту.

«Судячи з гарного настрою продюсера, певні епізоди ми такі зніматимемо у Володимирі-Волинському, тут ще збереглись якісь залишки будинків, побудованих «за Польщі». У Луцьку ми нічого підходящого не знайшли», – ділився тоді враженнями Андрій Кокотюха.

Додамо, консультантом Кокотюхи щодо оперативних розробок НКВС став уроженець села Селець Володимир-Волинського району, генерал-майор СБУ Олександр Булавін.

Фільм «Червоний» - це історія українських політв'язнів у радянському концтаборі. Сюжет стрічки розповідає про двох українців, які одночасно воювали за різні ідеали. Тепер вони на каторзі: колишній командир УПА Данило Червоний і радянський льотчик Віктор Гуров. Червоний - із Західної України, Гуров - зі Східної. Чоловіки домовилися між собою протистояти репресіям начальника табору майора Абрамова. Зробили відчайдушну спробу вирватися на волю, піднявши повстання в таборі.

"У Росії щорічно виходить по кілька фільмів, які показують Сталіна і сприяють його культу. Український фільм "Червоний" покаже сталінську епоху так, щоб розвінчати цей диявольський міф про щасливе життя за диктатури цього кривавого тирана. Фільм варто подивитися всім, чий мозок досі покритий червоною пліснявою радянського світогляду", - каже кінокритик Антон Філатов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Імпортозаміщення Показати IP 24 Лютого 2017 13:52
Радянську міфологію замінюєм на міфологію ОУН-УПА, Леніна замінюєм на Бандеру
Євген до Імпортозаміщення Показати IP 24 Лютого 2017 14:52
Ні, "шановний", це ми відкриваємо справжню історію України і Совка, про котру нам, з скупою сльозою, небагатослівно мовчали наші діди/прадіди, про яку боячись, пошепки розповідали наші бабці/прабабці і про яку ніколи вже не розкажуть закатовані, розстріляні, заморені...
Анонім Показати IP 24 Лютого 2017 13:55
коментар було видалено
До Євгена Показати IP 24 Лютого 2017 22:18
Нажаль вам не довелось поговорити з людьми 1920-х років народження. Уявлення було б інше про той період.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus