USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Як волинські автодорівці в снігу з мітлою ремонтують дорогу. Відео

17 Лютого 2017 17:32
Підприємець і громадський активіст з Володимира-Волинського Андрій Кандиба зняв на відео, як волинські облавтодорівці вийшли ремонтувати дорогу із лопатами та мітлою ще коли не зійшов сніг.

Про це повідомляє «Четверта влада».

Із вже класичним українським «чайничком» автодорівці почали проводити ямковий ремонт дороги Н-22 при виїзді з Володимира-Волинського. Відео зняте сьогодні, 17 лютого, Андрій Кандиба оприлюднив у соцмережі «Фейсбук».

– Автодор. 2017 рік. Сезон відкрито, – зазначив активіст у коментарі до відео.



Під час візиту активіста працівники автодору призупинили роботу, почали ховати техніку. На відео Андрій Кандиба поспілкувався із ними. З його слів, торік у квітні вони вже ремонтували цю ділянку дороги.

– Фінансування немає, зарплату працівникам дали за листопад місяць минулого тижня, немає зарплати по сьогодні. До уваги депутатів і контролюючих органів, – написав в коментарі під відео громадський активіст. – Територія асфальтування – в підпорядкуванні міської ради. Заступник мера Ярослав Матвійчук з гарною дівчиною проїхав повз.



Інструменти автодорівців

Андрій Кандиба закликав депутатів та чиновників відреагувати на таку ілюзію роботи автодору, бо інакше в Україні ніколи не буде нормальних доріг.

– Прибули два представники комісії по нагляду з району, після мого дзвінка голові райради, – зазначив активіст.



Відремонтована ділянка дороги



Районний чиновник перевіряє ремонт. Фото Андрія Кандиби

Начальник Володимир-Волинської дорожньо-експлуатаційної дільниці Микола Хільчук у коментарі «Четвертій владі» зазначив, що ремонтні роботи проводили його підопічні.

– Це проводиться аварійний ямковий ремонт і це проводилося холодною органо-мінеральною сумішшю, а не асфальтобетоном, бо асфальтобетонні заводи ще не запущені. Цей ремонт може і місяць вистояти, – зазначає Микола Хільчук. – Це аварійний ремонт, бо дорога розлетілася, капітальний ремонт її проводився більше 30 років тому. Це не ми плануємо, ми є підрядна організація.

– А чому в таку погоду вийшли? – цікавляться журналісти.

– В яку погоду? Там було все: і повітродувка, і бітум змазати, і пересувний котел, в якому підігрівалася суміш. Ми виїхали о 8-й ранку, дорога була повністю суха, очистили і залатали, – розповідає посадовець. – Закінчилася суміш і ми поїхали грузитися. Це не тільки відкрився сезон, ми ще місяць тому частину іншої дороги пройшли. Коли будуть асфальтобетонні суміші, то будемо фрезою вирізати і латати.

– Минулого року цю ділянку теж ремонтували?

– І позаминулого. Чи то саме ця ямка чи не ця, я не готовий сказати, – відповідає Микола Хільчук. – На всіх дорогах проводилися і кожного року проводяться. Якщо покриття зношене і потребує капітального ремонту, то ніякий ямковий ремонт не врятує.

Микола Хільчук бідкається, що автодорівці не мають сучасних інструментів для роботи? та й зарплату не отримали ще за грудень минулого року.

– Була претензія чому ми з чайника поливаємо. А з чого поливати? Що маємо, те маємо. Поки що за такою технологією робилося 30 років. З чайника обливалося, а яка різниця з чого воно польється? Обробляється край в`яжучим, – пояснює чоловік. – Інший бік питання: людина поб`є колесо, звертається в поліцію, а вона приходить і штрафує чому ми не латаємо ямки. І накладається 1000 гривень штрафу і судовий збір. Люди звільняються, в нас вакансій: головного інженера, начальника дільниці, трьох майстрів, і робітники, і водії, і грейдеристи... Кожного дня хтось звільняється.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Друг Мирки Показати IP 17 Лютого 2017 20:17
Зверніть увагу на цепочку на шиі дорожного робочого який не отримуе зарплати!!!!
ввв Показати IP 17 Лютого 2017 20:20
ото дожилися..." це треба так красти голові що ноги всихають... носити не будуть..."
Ас Показати IP 17 Лютого 2017 21:50
Та це взагалі якийсь капець. Що це за робота??? Тож зроби раз добре і потім легше буде. Бояться що без роботи залишаться... Ганьба владі!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus