USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

Яким може бути пам’ятник загиблим волинянам в АТО. ВАРІАНТИ

27 Травня 2016 19:00
У Луцьку представили 10 проектних пропозицій, які надійшли на конкурс проектів пам’ятника загиблим в АТО волинянам.

Про це інформують на сайті Луцької міської ради. Так, 6 квітня виконавчий комітет Луцької міської ради прийняв рішення про оголошення замовленого конкурсу на кращу проектну пропозицію спорудження на меморіальному комплексі «Вічна Слава» у Луцьку пам’ятника загиблим волинянам в антитерористичній операції на сході України.

Десять проектних пропозицій надійшли на конкурс, вони розміщені у Галереї мистецтв, де їх можуть переглянути лучани.
Заступник начальника управління містобудування та архітектури Ярослав Матвіїв розповів, що у місячний термін потрібно було зорганізувати кращих митців України, щоб вони протягом Великодніх свят могли зробити пропозицію, яка заслуговувала б на увагу. Пам’ятник встановлять на меморіалі «Вічної Слава» біля пам'ятника Героям Небесної сотні та Герою України Василю Мойсею.

«Представлено десять робіт п’яти скульпторів, тобто кожен подав по дві пропозиції. Це роботи з Києва, Львова, Рівного і Луцька. Вже тиждень роботи експонуються, ще тиждень вони будуть тут перебувати, тож запрошуємо громаду їх переглянути і сказати своє слово у спеціальній книзі пропозицій. Потім відбудеться засідання журі, яке при прийнятті рішення врахує думку громадян. Є багато концепцій, кожна робота по-своєму цікава, тож просимо лучан прийти і переглянути ці пропозиції», - повідомив Ярослав Матвіїв.
Переможця визначить журі, але в міській раді чекають пропозиції від громадськості. Відкрити цей пам’ятник в Луцьку запланували на День Незалежності України.

До слова, згідно з положенням про конкурс всі роботи надсилаються анонімно, а до кожної з них додається закритий конверт, в якому вказане авторство. Крім того, кожен із учасників конкурсу отримає 10 тисяч гривень премії, а переможець – 20 тисяч гривень.
Учасниками конкурсу на кращу проектну пропозицію пам’ятника загиблим волинянам в антитерористичній операції на сході України можуть бути скульптори та дипломовані архітектори, відповідно до запрошень, надісланих у письмовій формі за підписом міського голови.

Конкурсне журі розглядатиме проектні пропозиції за такими критеріями: відповідність проекту умовам конкурсу, естетичність та оригінальність рішень, гармонійність сполучення з ландшафтним дизайном.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Сераховичі Показати IP 27 Травня 2016 19:08
Невже закінчилась війна? Пам"ятник безумовно потрібний! Та чи на часі? і варто мабуть запитати про це у самих бійців .та хоч прислухатись до іхньоі думки!
Анонім до Сераховичі Показати IP 28 Травня 2016 07:01
Розпил грошей без погодження із організаціями.
Олесь Показати IP 27 Травня 2016 19:28
///........Невже закінчилась війна? Пам"ятник безумовно потрібний! Та чи на часі? і варто мабуть запитати про це у самих бійців .та хоч прислухатись до іхньоі думки! ...- правда. ПРАВДА!!!!!!
лучанин до Олесь Показати IP 27 Травня 2016 23:06
Запитати у бійців ? Вони (бійці) загинули. Пам'ятник то загиблим бійцям, тому потрібно запитати, мабуть, у батьків загиблих, чи хочуть вони такий пам'ятник.
Дядько Показати IP 27 Травня 2016 19:46
Ніхто нікого питати не буде, так само, як із переіменуванням назв населених пунктів.
ще не зовсім свідоми Показати IP 27 Травня 2016 21:05
чекаємо проектів нових заводів і фабрик...
ще не зовсім свідоми Показати IP 27 Травня 2016 21:07
чекаємо проектів нових заводів та робочих місць
Валя Показати IP 27 Травня 2016 22:51
Я шоці ! Це- жах! Це-пародія.
збоку Показати IP 28 Травня 2016 05:24
Довершеного проекту тут нема. Може тому, що війна не закінчена і не авдомо, хто ми в ній - жертва чи переможці. а саме з цього має виростати концепція.
Лариса Показати IP 28 Травня 2016 06:39
Конкурс потрібно продовжити. Жоден з десяти пропозицій не заслуговує бути пам'ятником для загиблих в АТО. Шановні лучани, прошу мене підтримати.
Роксолана Показати IP 28 Травня 2016 11:59
Знову совок на наших вулицях? Тільки обговорювали цю проблему на мистецькому форумі з мистецтвознавцями -Луцьк гремить на всю Україну з ганебними скульптурами - ще мало ганьби?
оксана до Роксолана Показати IP 28 Травня 2016 19:43
який форум, який памятник, які митці - кругом одні волинські рагулі
Художник Показати IP 29 Травня 2016 00:07
Мені сподобалася хатка і дерево. Тепло. Жахлива композиція Рижука. Слава Богу, що нема тут Дацюк.
небайдужа Показати IP 29 Травня 2016 09:57
Жоден не зачіпае... не щемить душа. Проектанти згадайте який простий і щемливий памятник небесній сотні відкрили вСША. Подивіться на памятник афганцям---на цю згорену матір.щостоіть на колінах ніколи без сліз не можу дивитись...
ФигВам Показати IP 31 Травня 2016 14:46
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus