USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Бібліотека для юнацтва поповнилася подарунками. ФОТО

23 Березня 2013 17:05
30 комплектів книг «Бронебійна публіцистика» газети «День» для 26-ти шкільних бібліотек Волині та сканер для обласної бібліотеки для юнацтва подарував благодійний фонд «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» в рамках програми «Культура і духовність».

Вручення подарунків та презентація програми відбулися у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва 22 березня.






Серію книг «Бронебійна публіцистика» благодійний фонд придбав у бібліотеці гезети «День». Крім того, сучасний сканер «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» прибав у відповідь на звернення директора Волинської обласної бібліотеки для юнацтва Марії Мах.

З її слів, фонд проводить безліч благодійних акцій, реагуючи на нагальні потреби міста та здійснюючи допомогу освітянам, медикам, діячам культури й мистецтв, окремим людям тощо.



«Не дивлячись на те, що Ігор Петрович (засновник фонду Ігор Палиця - «ВН») обраний народним депутатом, цей стиль життя, який він обрав, продовжується й надалі. Наші бібліотеки також отримали від нього допомогу, однак це, на мою думку, ще не кінець» − зауважила директор Волинської обласної бібліотеки для юнацтва.

Заступник голови правління БФ «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк», проректор із навчально-виховної роботи СНУ імені Лесі Українки Ірина Констанкевич повідомила, що комплект книг сучасного видання придбаний у межах співпраці з газетою «День».



«Ці книги цінні тим, що упродовж 19-20-ого століть світлі й розумні люди, починаючи від Пантелеймона Куліша, Франка, Драгоманова і завершуючи Стусом, Григоренком, сформували такі важливі питання про те, де ми є у світовій системі координат, як позбутися комплексу малоросійства. Питання, які були так гостро поставлені в 20-му столітті, не втратили своєї цінності й тепер» − розповіла Ірина Констанкевич.

За її словами, благодійний фонд «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» працює над цілою низкою культурно-мистецьких напрямків, які варто розвивати.

«Мені здається, що в наших бібліотеках збираються люди, які вміють читати та хочуть в текстах відкривати для себе нове. Луцькі бібліотеки потрібно підтримати передплатою тих видань, яких вони потребують. Тому в грудні місяці благодійний фонд Ігоря Петровича здійснив передплату майже на 300 тисяч гривень» − додала Ірина Констанкевич.

Крім того, вона зазначила, що БФ «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» розробив спеціальну програму для працівників бібліотечних установ, де цьогоріч вони матимуть можливість відпочити на гірськолижному курорті у Буковелі задля «морального заохочення та з вдячністю за роботу».




Зазначимо, що в межах програми «Культура і духовність», метою якої є забезпечення бібліотек міста сучасними виданнями та комп’ютерною технікою, уже неодноразово відбувалися зустрічі предствників благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» з працівниками культури й мистецтв.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus