USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Благодійники подарували нове життя луцькій спортивній школі. ФОТО

22 Листопада 2013 20:41
Понад два мільйони гривень витратив благодійний фонд «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» на капітальний ремонт басейну у КЗ «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа №1», що у мікрорайоні Вересневе у Луцьку.

Святкове відкриття басейну після капітального ремонту відбулося 22 листопада. У заході взяли участь народний депутат України Ігор Палиця, голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук та Луцький міський голова Микола Романюк.





Як розповіла директор Комплексної дитячо-юнацької спортивної школи №1 Руслана Оксентюк, басейн здали в експлуатацію у 1985 році. З кожним роком приміщення та техніка зношувались. Директори разом з колективом підтримували належний стан для того, щоб басейн працював, але цього було замало, адже вся матеріально-технічна база потребувала капітального ремонту. Зима 2013 року завдала приміщенню великої шкоди – просів фундамент під стінами душових, потік дах.



«Ми звернулися за допомогою до Ігоря Палиці. Коли Ігор Петрович особисто побачив приміщення, він сказав, що діти в таких умовах не повинні плавати, пообіцявши виділити кошти на капітальний ремонт. І сьогодні ми вдячні за затишні, комфортні умови. Сьогодні ми маємо новий дах, гарний фасад, витяжну вентиляцію, нові батареї системи опалення, гідролізну установку для очистки та дезінфекції води. Всі приміщення закладу ожили і прийняли європейський вигляд. З маленького спортивного залу ми отримали комфортний тренажерний зал. Друге життя басейну коштувало 2 мільйони 300 тисяч гривень. Це велике капіталовкладення, але це вкладення в дітей, а значить – у наше здорове майбутнє. Я особисто, наші викладачі, діти давно мріяли про такі умови та такий басейн. Ми сьогодні з впевненістю можемо сказати, що мрії збуваються, і збуваються вони завдяки добрим людям», - зазначила Руслана Оксентюк.

«Інколи, коли вкладаєш гроші та приїжджаєш на об’єкт, не отримуєш задоволення від того, що бачиш. Сьогодні я особисто отримую задоволення від якості того, що зроблено. Я сподіваюся, що директор цього басейну буде не тільки додавати здоров’я мешканцям цього мікрорайону, а звідси будуть виходити чемпіони, які приноситимуть медалі і вашому мікрорайону, і цій школі, і нашому місту. Тому я хочу вам побажати швидкої води, гарного настрою, міцного здоров’я», - звернувся до присутніх Ігор Палиця.



Першим випробував легку воду нової чаші басейну майстер спорту України, член збірної України з плавання, стипендіат благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» Віталій Алпатов. Він зазначив, що немає нічого неможливого, аби була нагода, впевненість і сили.




Після цього виступили юні гімнасти спортивної школи «Спартак».




За співпрацю у зміцненні матеріально-технічної бази навчальних закладів, вагомий внесок у справу розвитку державної політики розвитку фізичної культури та спорту від управління освіти Ігореві Палиці вручили подяку.

У показових естафетах взяли участь наймолодші плавці школи, вихованці середньої та старшої вікової груп. Усі юні плавці отримали подарунки від благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк».









Як зазначила заступник голови правління благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» Ірина Констанкевич, захват дітей та дорослих, які працюють у спортивній школі тренерами, якнайкраще передають увесь спектр емоцій, який викликав оновлений басейн. З її слів, це саме те місце для Вересневого, де діти можуть і відпочивати, і вибудовувати своє життя.



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЯКИМ БУВ ЛУЦЬКИЙ БАСЕЙН ДО РЕМОНТУ. ФОТО

Довідка: басейн Комплексної дитячо-юнацької спортивної школи №1 перебував в аварійному стані. Капітального ремонту тут не робили майже 30 років. Усього в басейні 4 доріжки по 25 метрів кожна. Відділення з плавання дитячо-юнацької спортивної школи охоплює навчально-тренувальні та оздоровчі групи дітей. Зі слів директора басейну, охочих займатися налічується уже приблизно 300 дітей. Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа №1 – єдина спортивна школа мікрорайону Вересневе, де мешкає приблизно 4000 лучан. Ремонт басейну благодійний фонд «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» здійснив у рамках реалізації програми «Луцьку – спорт високих досягнень», адже відновлення спортивно-оздоровчих об’єктів міста – одне із пріоритетних завдань фонду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Оля Показати IP 22 Листопада 2013 21:29
Це просто супер! Плавання - це здоров'я. Ігор Палиця - класний дядько. Дай Боже йому здоров'ячка.
ИТАЛИЯ НЕАПОЛЬ ЛУЦЬК Показати IP 23 Листопада 2013 01:06
А ЧОМУ ВИН НЕ ЛЮДИНА РОКУ НА ВОЛИНИ ЦЕ ЗОЛОТА ЛЮДИНА
Валя до ИТАЛИЯ НЕАПОЛЬ ЛУЦЬК Показати IP 23 Листопада 2013 10:30
Бо скажуть, що "купив"!:)
ві тя Показати IP 23 Листопада 2013 11:28
А як записатися в цей басейн? скільки це коштуватиме...Хтось знає???
=))) до ві тя Показати IP 1 Вересня 2014 09:50
весною 14 року коштував 120 грн на місяць (12 занять) і там справді дуже класно=)))
Житель Вересневого Показати IP 23 Листопада 2013 11:39
вітя!!!! м. Луцьк, вул. Корольова, 7а, тел.: (03322) 6-91-39
Сергій Осійчук Показати IP 23 Листопада 2013 17:32
класний басейн. молодець Палиця. і гроші не малі витрачено.
Павло Показати IP 25 Листопада 2013 11:19
Знайти би тих засранців, що знищили "Колос" біля 22-ї школи і урочисто зачепити на стовбі перед входом, для наочності...
Павло Показати IP 25 Листопада 2013 11:25
І це питання, в першу чергу, до прокуратури, яка мала би притягнути до відповідальності "керівників" міста, в чию каденцію відбувся цей злочин...
Діма Показати IP 24 Жовтня 2014 18:22
там був дуже хороший вчитель педагог Олег Іванович лукашевський

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus