USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Чи було отруєння у луцькому дитсадку. ФОТО

8 Травня 2013 19:00
Нещодавно місцеві ЗМІ сколихнула новина, що у луцькому дитсадку №33 виявили кишкову інфекцію, і тому ДНЗ закрили на кілька днів. Кореспонденти вирішили розібратись, спалах якої інфекції все ж виявили і чим, власне, він був спричинений, - інформує Під прицілом.

Відтак, завідувач дитсадку №33 Тетяна Никитюк, розповіла, що у понеділок 29 квітня надійшов сигнал від батьків дитини, що у вихідні дні через біль у животі та підвищення температури вони відвели дитину на огляд до лікаря, звідти малечу направили до інфекційної лікарні з підозрою на кишкову інфекцію. Там же у неї взяли аналізи. Однак, не дочекавшись їх результатів, батьки у понеділок відвели дитину до садку.
Ця родина виховує двох дітей. Та на щастя, в жодної із них інфекції не виявили. Однак ситуація стала поштовхом для працівників дошкільного закладу, аби провести повну перевірку стосовно стану здоров’я інших дітей, а також щодо санітарного стану самого закладу. Перевірка виявилась доречною, оскільки таким чином виявили ще кількох дітей із підозрами на інфекційне захворювання.
Того ж дня, 29 квітня, до лікаря звернулись батьки ще двох діток з кишковими розладами. Уже наступного дня, до садочку надійшло ще 3 звернення від батьків про інфекційне захворювання їхніх дітей. Власне, після цього, у дитсадку були задіяні усі відповідні служби з перевірки.
У ДНЗ №33 провели повне обстеження усіх працівників, перевірили харчоблок та взяли харчові проби і аналізи.
Тетяна Никитюк наголошує, що усі ті діти, які захворіли, в садку були присутні у різні дні, тому ймовірність харчового отруєння в дошкільному закладі мала. До того ж, після обстеження працівників дитсадку виявилось, що усі вони здорові, а в харчоблоці та продуктах не було виявлено ніяких порушень.
Однак, варто зауважити, що в період з 2 по 4 травня, з симптомами інфекційних захворювань до лікарів звернулось ще 5 дітей. Варто зауважити, що у цих діток все ж виявили сальмонельоз і їх було госпіталізовано.
Після цього, відповідним розпорядженням першого заступника міського голови Святослава Кравчука було вирішено тимчасово припинити роботу дитсадка. Таким чином, ДНЗ №33 закрили на 7 та 8 травня. За цей час у закладі проходить повне санітарне прибирання та дезінфекція приміщень і речей.
Цікаво, що батьки тих діток, які навчаються у цьому садочку, зреагували на нетипову ситуацію досить спокійно. Багато з них не скаржиться на дошкільний заклад, оскільки діти почали хворіти під час свят, тому підчепити інфекцію могли і за межами садку.
Уже в понеділок, 13 травня, ДНЗ знову запрацює. Однак, приймати діток на заняття будуть виключно із довідками від лікарів.
«У нас ніяких порушень виявлено не було. Де взялась інфекція – невідомо. Залишається лише чекати заключення відповідних служб», - додала завідувач ДНЗ №33, Тетяна Никитюк.









Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus