USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Депутат Луцької міськради звинуватив свого колегу в корупції

23 Липня 2013 22:05
Депутат Луцької міської ради Андрій Осіпов оприлюднив своє звернення, адресоване УБОЗ УМВС України у Волинській області. У ньому розповів про відомі йому обставини щодо протиправної, на його думку, діяльності іншого депутата Луцької міської ради – Євгенія Ткачука. Зокрема Андрій Осіпов звинувачує Євгенія Ткачука у корупційних правопорушеннях, а саме порушенні двох статей (4, 14) Закону України «Про засади запобігання та протидії корупції».


Євген Ткачук сприяв виділенню луцької землі своєму сину, і не тільки…

Ткачук Є.Є. є членом постійної комісії міської ради з питань земельних відносин та земельного кадастру. В силу свого становища Ткачук Є.Є. наділений правом внесення на розгляд постійної комісії питань, що входять в компетенцію комісії. Так, на засідання постійної комісії, яке відбулось на 35-ій сесії Луцької міської ради Ткачуком Є.Є. в інтересах свого сина Ткачука О.Є. було обговорено ряд проектів рішень (які в подальшому було на пленарному засіданні 18.12.2012р. внесено на розгляд ради «від імені постійної комісії») – «Про надання підприємцям Ткачуку О.Є., Линнику Б.М. дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вул. Ветеранів», «Про надання підприємцю Ткачуку О.Є. на умовах оренди земельної ділянки на бульв. Дружби Народів, 2г», «Про надання підприємцям Ткачуку О.Є., Линнику Б.М. дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вул. Львівській», «Про надання підприємцю Ткачуку О.Є. дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на бульв. Дружби Народів, 2».
Насправді дані питання було внесено на розгляд Луцької міської ради із порушенням термінів, визначених Законом України «Про доступ до публічної інформації» та Регламенту Луцької міської ради. Також не було достатніх правових підстав. Земельні ділянки, щодо яких було внесено проекти рішень, повинні передаватись у користування або власність третіх осіб на конкурентних засадах, оскільки ці земельні ділянки є вільними від будь-якого нерухомого майна. Члени постійної комісії, які повинні були перевірити чи наявне на цих земельних ділянках нерухоме майно, не зробили цього.
Під час пленарного засідання Луцької міської ради, яке відбулось 18.12.2012 р. Ткачук Є.Є. сам доповідав із даних питань порядку денного, що, на думку Андрія Осіпова, виглядало особливо зухвало в очах громадськості.

У Луцькій раді голосують чужими картками і міський голова цьому сприяє?

Рішення з питань надання підприємцям Ткачуку О.Є., Линнику Б.М. дозволів щодо відведення земельних ділянок було ухвалено на неправочинному пленарному засіданні, оскільки на час голосування в залі перебував лише 21 депутат. Це випливає з офіційного відеозапису пленарного засідання, що має у своєму розпорядженні депутат Андрій Осіпов. Нагадаємо, що для правочинності пленарного засідання необхідна присутність в залі не менше 26 депутатів. Виняток становить лише ситуація, коли проголосує 25 депутатів і до них долучиться голос Луцького міського голови. Насправді ж система електронного голосування «Віче» зафіксувала, що участь в голосуванні з питань порядку денного №№68-73 взяло 27 депутатів та Луцький міський голова, з яких «за» проголосувало 26 депутатів і Луцький міський голова. Таким чином, цілком очевидно, що голосування було сфальшоване, оскільки було використано шість карток для голосування відсутніх депутатів, частина з присутніх депутатів голосувало більш як один раз.
Дивує в цьому також і позиція головуючого на пленарному засіданні Луцького міського голови Романюка М.Я., який не міг не бачити відсутність кворуму та факти «кнопкодавства». Більш того, одразу після пленарного засідання до Романюка М.Я. звернувся журналіст видання «ZIK» Мирослав Ватащук, який вказав на факти «кнопкодавства». При цьому Романюк М.Я. повідомив, що перевірить обставини і у випадку підтвердження фактів, рішення «заветує».
Постійною комісією міської ради з питань законності було внесено обов’язкову до розгляду рекомендацію, яка спрямована на адресу Луцького міського голови. В цій рекомендації комісія вказувала на факти фальшування голосування та просила зупинити ухвалені рішення.
Однак не дивлячись на цілу низку обставин, Луцький міський голова Романюк М.Я. не зупинив явно незаконного голосування, сам голосував «за», невідкладно підписав і оприлюднив рішення, надавши їм законної сили.

Як Євгеній Ткачук сам собі землю виділяв

Під час 42 сесії Луцької міської ради розглядалось питання «Про надання гр. Ткачуку Є.Є. дозволу на розроблення проекту землевідведення щодо земельної ділянки по вул. Боженка, 49а.
Під час засідання постійної комісії міської ради з питань земельних відносин та земельного кадастру Ткачук Є.Є. голосував «за» виділення собі ж земельної ділянки. Залишається дивним, чому члени постійної комісії, покриваючи явне незаконне рішення, голосували за внесення цього питання на розгляд ради.
Правомірність такого рішення викликає обґрунтовані підозри. Земельна ділянка є великою і розташова в інвестиційно привабливому місці, фактично на ній можна побудувати супермаркет або інший великий об’єкт. Вона справді є суміжною земельною ділянкою із ділянкою, на який розміщено СТО, до якої має відношення Ткачук Є.Є. Але на цій земельній ділянці відсутнє будь-яке нерухоме майно, а відтак ця ділянка повинна передаватись іншим особам виключно на конкурентних засадах. Про ці обставини знав Ткачук Є.Є., а також усі присутні, оскільки про це було заявлено на пленарному засіданні Луцької міської ради.
В цих питаннях, як і у попередніх питаннях, що стосувались сім’ї Ткачуків, Микола Романюк сам голосував «за» і невідкладно підписав ці рішення, надавши їм чинності, хоча знав про наявні заперечення та сумніви у законності і мав усі можливості перед підписанням рішення на користь Ткачука Є.Є. перевірити його підставність і законність.
На 42 сесії Луцької міської ради також розглядалося питання «Про надання підприємцям Ткачуку О.Є., Линнику Б.М. дозволу на розроблення проекту землеустрою на земельну ділянку по пр. Грушевського.
Під час засідання постійної комісії міської ради з питань земельних відносин та земельного кадастру Ткачук Є.Є. голосував «за» виділення земельної ділянки своєму сину. В цій ситуації члени постійної земельної комісії так само не звернули увагу на незаконність цього проекту.
Питання вносилось на розгляд сесії «від імені постійної комісії» із порушенням строків та регламенту ради.
Виділення цієї земельної ділянки підприємцям Линнику Б.В. та Ткачуку О.Є. є неправомірним, оскільки на цій земельній ділянці відсутнє будь-яке законно зведене нерухоме майно, а отже, земельна ділянка є вільною і може надаватись іншим особам виключно на конкурентних умовах. Про ці обставини знав Ткачук Є.Є., а також про це було заявлено на пленарному засіданні Луцької міської ради.

Використання службового становища – порушення Закону

Ткачук Є.Є. з 2012 року входить до складу Робочої групи з погодження місця розташування та функціонування тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території м. Луцька. Даний орган створено виконавчим комітетом Луцької міської ради. Робоча група має на меті попередній розгляд та підготовку питань щодо тимчасових споруд на розгляд виконавчого комітету Луцької міської ради. Фактично питання щодо тимчасових споруд не може розглядатися на засіданні виконавчого комітету, якщо воно попередньо не було розглянуто на засіданні Робочої групи.
Депутат Андрій Осіпов заявив у своєму зверненні, що в даний момент він не має повної інформації. Наскільки йому відомо, член робочої групи депутат Ткачук Є.Є. сам є власником декількох тимчасових споруд, а також тимчасовими спорудами володіють Ткачук О.Є., Линник Б.В. Будучи членом робочої групи, Ткачук Є.Є. міг брати участь у розгляді та голосуванні щодо погодження розміщення тимчасових споруд на свою користь та користь пов’язаних осіб та членів сім’ї.
У відповідності із ст.ст. 2, 4, 6, 14 Закону України «Про засади запобігання та протидії корупції» депутатам місцевих рад забороняється використовувати свої службові повноваження та пов'язані з цим можливості з метою одержання неправомірної вигоди або у зв'язку з прийняттям обіцянки/пропозиції такої вигоди для себе чи інших осіб, у тому числі неправомірно сприяти фізичним або юридичним особам у здійсненні ними господарської діяльності, одержанні субсидій, субвенцій, дотацій, кредитів, пільг, укладанні контрактів (у тому числі на закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти), неправомірно надавати перевагу фізичним або юридичним особам у зв'язку з підготовкою проектів, виданням нормативно-правових актів та прийняттям рішень, затвердженням (погодженням) висновків. Депутати місцевих рад зобов'язані вжити заходи щодо недопущення будь-якої можливості виникнення конфлікту інтересів.
На думку, депутата Осіпова А.О., частина із перерахованих вище дій була вчинена за сприяння службовців Луцької міської ради, депутатів, Луцького міського голови. Депутат Луцької міської ради Ткачук Є.Є. є головою депутатської групи «Рідне місто». Робота даної групи координується Луцьким міським головою Романюком М.Я. Систематично і обов’язково перед кожною сесією депутатська група «Рідне місто» збирається для нарад в кабінеті міського голови (в цьому можна переконатись дослідивши офіційні відеозаписи камер спостереження, встановлених в раді). Андрій Осіпов припускає, що подібна ситуація із винесенням «корисливих рішень рад» могла бути і по відношенню до інших депутатів, які входять до депутатської групи «Рідне місто».

Чи відреагують правоохоронці на порушення Закону України?

Депутат Андрій Осіпов, керуючись ст. 15 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» просить правоохоронців невідкладно провести повну і об’єктивну перевірку викладених вище обставин; вирішити питання про притягнення до відповідальності винних осіб; вжити заходів до унеможливлення протиправного відчуження майна та майнових прав територіальної громади та припинення зловживань владою і службовим становищем.

Депутатський запит Андрія Осіпова було скеровано до УБОЗ УМВС України у Волинській області 11 липня.
«Волинські новини» стежитимуть за розвитком подій і реагуванням правоохоронців на звернення.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 35
Я Показати IP 23 Липня 2013 22:27
Видно тут йому щось не увірвалося от і скаржиться. У самого рильце то в пушку.
Степан Показати IP 23 Липня 2013 22:37
Це дуже смілива позиція. Молодець. Аби таких заяв було б більше, то менше б депутати і чиновники крали. Нажаль така заява як у Осіпова це виняток з правил. Та і напевне Женік Ткачук поїде і усе порішає з прокурорами, поремонтує безкоштовно чиюсь тачку
Лучанин Показати IP 23 Липня 2013 22:38
Прошу оголосити весь список! Усіх депутатів, які підозрюються в дерибані земельки. Громаді це цікаво! І минулої каденції теж, в т.ч. БЮТівців.
димон до Лучанин Показати IP 23 Липня 2013 23:18
то правильно цей лысый уже за......бал ему нада всю землю Волынской обл,а Романюк доволен заробыв и нормально
Валік Бачив Показати IP 23 Липня 2013 22:41
Правильно. Треба знати таких депутатів. Тих, які дуже борзі. завжди чомусь робить зауваження Осіпову. Кожен має право висловлювати свою думку, а Ткачук чомусь переходить на особисті відносини. Неравнодушний до Андрія Осіпова
Оля до Валік Бачив Показати IP 23 Липня 2013 23:26
Ткачук минулого року чеплявся до Сосновського і цікавився де той подів 2 тис грн, що було зібрано на допомогу потерпілим від аварії на фукусімі. Навіть засудили Сосновського бо той не вчасно дав відповідь на лист Ткачука. А тут виявляється, що сам Ткачук краще луцьку землю гектарами і не соромиться. Сам готує сам голосує сам має. Бо його мер кришує
корупції-СТОП Показати IP 23 Липня 2013 22:56
А коли депутат Бас відкритол лобіює питання своєї паркувальної контори, очолюваної сухопутним морячком,- це хіба не корупція. Романюк М.Я. відкрито покриває корупціонерів. Видно, сам В ТЄМЄ і В ДОЛЄ?)))
юрист до корупції-СТОП Показати IP 23 Липня 2013 23:57
То депутат Бас лобіює інтереси комунального підприємства яке належить лучанам, це правильно. А Ткачук дбає лише про власну кишеню і обкрадає лучан. А потім дасть пару копійк перед виборами і знову стане депутатом щоб землю дерибанити
корупції-СТОП до юрист Показати IP 24 Липня 2013 10:36
А ЩО лучани мають з цого КП окрім збитків? НЕ ТРЕБА, ПАНОВЕ, ЛЯ-ЛЯ)))
Василь Показати IP 23 Липня 2013 23:11
Це усім відомий Євген Ткачук який збирає перед сесією з підприємців по 500 доларів під кожного члена групи Романюка. Або їздить по людях які подали заяви на приватизацію своїх ділянок і намагається їх загрузити аби ті бідаки сплатити йому хабар. Там є такий його друг Яручик який перший зрадив партію Свободу, то він взагалі єдиний хто продає комп'ютери міській раді і усім школам. Ото розвелось кубло негідників під прикриттям Романюка
Да хоть лопніть до Василь Показати IP 24 Липня 2013 12:04
Ми будемо підтримувати тільки цих двох, реальні господарі Коля і Женік.
))) до Да хоть лопніть Показати IP 26 Липня 2013 23:09
))) реальне палєво)))
Ананій Палібійович Показати IP 23 Липня 2013 23:59
Цікаво скільки депутатів пишуть під цими ніками)))Пишуть непрофесійно, з конкретним палевом)))Слава двом рицарям!Взагалі основна робота луцького депутата створювати проблеми з повітря для підприємців, а потім їх вирішувати. В кожному з них помирає Мігель Сервантес))
дідо Показати IP 24 Липня 2013 07:21
Коли перевірять депутата Гриба.який отримав аж ТРИ ділянки під забудову
гіпотеза Показати IP 24 Липня 2013 08:48
11 липня не відбувалось пленарного засідання міськради, а тому не міг мати місце факт депутатського запиту, мабуть мова йде про депзвернення, на яке відповідь надається протягом 10 днів, тобто Осіпов вже повинен мати результати - поінформуйте нас!
Баран А.В. Показати IP 24 Липня 2013 10:06
що лисий женік зажрався це однозначно, треба його рильце начистити. хоча осіпова особливо не шаную, але тут він молодець!!! так тримати! пора романюковську п......до братію разом з ним на нари спрямувати!!!
Баннед Показати IP 24 Липня 2013 10:16
Осипов тоже тот еще фрукт, но Женик лысый вообще опупел. В тюрьму его!
Вася Показати IP 24 Липня 2013 10:36
В тюрьму вас дегенараты... Просто Женик заехал на земельную комиссию. А Андрюха нервно курит в стороне. Вот весь сказ........ И рома Бондарук кентафурик Осипова не могет помочь. Касса мимо просто вот и все........ Жалобы, борьба за правду.......Андрюха а как Промбуд 6 там.?? Денег не дали..? Ром. А как там типография ? Ушатал наконец то....... Маладцы...... И еще к Женику имете претензии. Он пахал всю дорогу. А прав, не прав.. Это его личное.......
Папік до Вася Показати IP 24 Липня 2013 13:19
Ніх...на собі. Дерибан міської земля це лічне діло Ткачука? Не. Це не лічное дело,це кримінал і грабіж лучан. Як ще язик повертається виправдовуати цю гидоту
Лучанин до Папік Показати IP 24 Липня 2013 14:46
Просто не поділились з Осіповим, от він правду і "шукає". Нехай краще шукає правду про Бондаруків, Синюків і іже с німі.
недепутат до Лучанин Показати IP 25 Липня 2013 13:24
"вор" і учасник рейдерських захватів Осіпов кричить "держи вора" - забавно однако!
ого до Вася Показати IP 24 Липня 2013 17:34
Шо ти плетеш - та того Женіка давно треба гнати - тільки балабаси з людей качає. А сам - 0*0.
в тему до Вася Показати IP 25 Липня 2013 13:24
Вася -прямо в точку,а ті точно тіпа за "правду"
в тему до в тему Показати IP 25 Липня 2013 13:33
осіпов,бондарук,синюк - от чию діяльність краще досліджували
Любі свині Показати IP 24 Липня 2013 10:42
Ото нєфіг нам - виборцям - за цих дятлів голосувать...
туман Показати IP 24 Липня 2013 10:46
Ткачук це явний хабарник та корупціонер Куди дивляться правоохоронні органи Аби вони щось робили він давно вже сидівби
Факт Показати IP 24 Липня 2013 10:53
Думаю, цю тему варто роздути на всю Україну щоб Борисці дали по шапці, бо така вакханалія не повинна робитись висуванцями "Сильної України" бувший керівник якої розжалуваний Яником в статус кнопкодава. На явні порушення щодо Закону зобов`язана відреагувати Прокуратура та СБУ. Громадські організації та політ. партії теж мають щось робити у міжвиборчий період. Я розумію, що місцеву банду ставити на місце це не комcомольців по площі ганяти, та люди обирали не одного Осіпова, а й інших достойників.
Олена до Факт Показати IP 24 Липня 2013 13:15
А інші депутати де? Вони що сліпі? Чи може в долі у Ткачука чи може на зарплаті? Агов за кого ми голосували???
я Показати IP 24 Липня 2013 20:32
молодець Осіпов Прокурори і Сбу а вам там непочатий край роботи
Вічний Жид до я Показати IP 24 Липня 2013 21:41
Прокурори і сбу отримують свій прОцент.
Прокурор вічному жиду Показати IP 24 Липня 2013 23:34
Приходь і отримаєш свій процент.
Вічний Жид до Прокурор вічному жиду Показати IP 25 Липня 2013 07:55
Прийде час отримаєте й ви. Думаєш, що сильно замаскували своє накрадене майно? Хто не вспіє здриснути буде знову виставляти скромненькі помаранчеві прапорчики у вікнах прукурватури, але це вже не допоможе.
Волинськім новинам Показати IP 25 Липня 2013 14:56
Шановні чому не звернулись до ткачука щоб він дав на це все пояснення як зробили під прицілом і волиньпост оська з рейдерами нормально заплатив а кажети що ви не залежні!!!!!!!!!
Ятакдумаю до Волинськім новинам Показати IP 25 Липня 2013 19:06
Згідний

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus