USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

«Халявний» пісок – тільки у військових

8 Серпня 2013 15:59
На військовому полігоні, що поблизу Володимира-Волинського влаштували понад 100 кар’єрів. Тут місцеві добувають пісок для власних потреб.
Проблему такої безгосподарності знову обговорили 8 серпня, під час розширеного засіданні колегії Головного управління Держземагенства в області.
59 мільйонів гривень втратив бюджет цього року через неправомірне видобування піску на полігоні поблизу Володимира-Волинського. Таку цифру озвучив заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк. «Місцеві землевпорядники не володіють інформацією про проблему. Там 6,5 тисяч гектарів. Ви знаєте скільки це збитків?», - звернувся Віталій Карпюк до заступника начальника управління Держземагенства у Володимир-Волинському районі Оксани Гжиб.
«Не знаєте – 59 мільйонів гривень. Скільки на території полігону було самовільних кар’єрів? Знову не знаєте?», - допитувався чиновник.
«Два було. Але вони зараз не працюють», - відповіла пані Оксана.
«Не два, а 100! 100 самовільних кар’єрів. А ви не знаєте… Ви знаєте скільки вибрано піску? – мільйон кубічних метрів», - обурився Карпюк.
Оголосити догану Володимир-Волинським землевпорядникам пообіцяв Віталій Карпюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Сергій Показати IP 8 Серпня 2013 16:04
Бо не в долі, жаба душить.
ЛЕДІ Показати IP 8 Серпня 2013 17:03
Чи Ви пан Карпюк, не знаєте хто може брати цей пісок?!?! Ви вирішили найти крайнього? Тут під рукою опинилась Оксана Гжиб та Володимир-Волинські землевпорядники. Бідні, я їм співчуваю, бо вони будуть відповідати за "волинських королів".
Прапорщик Показати IP 8 Серпня 2013 17:14
Не пяди земли не отдамо. Торгували і будемо торгувати землей. У нас єсть криша.
111 Показати IP 8 Серпня 2013 18:06
запретили урожай собирать, так он крайнего нашел
з Володимира-Волинського Показати IP 8 Серпня 2013 18:07
Товариші військові! Був Союз, був полігон, використовувся за своїм прямим призначенням! але в останні роки ці землі, (багато-багато землі) стали місцем незаконного збагачення "піщаних" королів та величезним смітником! Але ж це не дикі землі, і ми з Вами - не дикі люди! Не будьте ворогами своєї землі, ворогами Украіни, віддайте ці землі сільському господарству, і тоді наші землі сьануть нивою, а не смітяркою та незаконним кар"ером!
Слава Показати IP 8 Серпня 2013 18:08
Що, сказати? Однозначно, землі, які належали військовим частинам, що припинили своє існування за роки незалежності, потрібно передавати територіальним громадам, адже юридично відповідають за господарювання на цих землях військові, але на цих землях кіт не валявся. Тільки процвітає безззаконня на цих територіях. Питання - хто, кому і скільки, повинні задавати правоохоронні органи до тих військових чинів які причетні до цієї проблеми. Краще передати землі громадам, які можуть господарювати на цій землі, а не красти і знищувати надбання майбутніх поколінь.
Вася Показати IP 8 Серпня 2013 18:16
Землю - селянам! коли це востаннє хто на Волині бачив "військові навчання"?!
небайдужий Показати IP 8 Серпня 2013 18:20
Правильно! та й прокурорам вже пора по цим "полігонам" проїхатися!
з древнього міста Володимира Показати IP 8 Серпня 2013 18:22
Без подиху і слова вічного Саганюка в межах Володимира нічого не робиться.А тут не виняток.На пісочку не погано можна заробити!
володимир-волинським "землевпорядникам"! Показати IP 8 Серпня 2013 18:31
хватить наживатися на рідній землі! подумайте, що все з собою не заберете! а на цій землі ще вашим онукам жити!
волинянка Показати IP 8 Серпня 2013 18:33
шановні військові "ГОСПОДАРІ"! Про які бойові завдвння і навчання ви говорите?! Ваш полігон - це показник безладу, безгосподарності. Не вмієте господарювати - віддайте, а то ви як собака на сіні: "і сам негам і нікому недам". На цю землю Господар завжди найдеться
небайдужа Показати IP 8 Серпня 2013 18:56
Журналісти! Відслідкуйте реакцію правоохоронних структур! Проведіть власне розслідування! Отут місце своїми талантами "блиснути"!
Георгій Коваль Показати IP 8 Серпня 2013 22:30
А де ж військова прокуратура, міліціянти,екологія... Пан Карпюк знайшов крайніх - землевпорядників. А це входить до їх повноважень? Та їх навіть через КПП не пропустять,пане Карпюк,Ви про це не знаєте?
Диалог у ВР Показати IP 8 Серпня 2013 22:32
- Землю - рабочим, фабрики - крестьянам! - А может наоборот? - Наоборот уже пробывали, полная фигня получается.
Пісочник Показати IP 8 Серпня 2013 22:40
""Скільки на території полігону було самовільних кар’єрів? Знову не знаєте?», - допитувався чиновник. «Два було. Але вони зараз не працюють», - відповіла пані Оксана. «Не два, а 100! 100 самовільних кар’єрів. А ви не знаєте… Ви знаєте скільки вибрано піску? – мільйон. Скільки на території полігону було самовільних кар’єрів? Знову не знаєте?», - допитувався чиновник. «Два було. Але вони зараз не працюють», - відповіла пані Оксана. «Не два, а 100! 100 самовільних кар’єрів. А ви не знаєте… Ви знаєте скільки вибрано піску? – мільйон кубічних метрів», - обурився Карпюк."" Де він їх стільки нарахував? Два великих точно є, а звідки -100?! Напевно порахували кожну ямку,де коли небудь була встромлена лопата (чи армійська лопатка?) та "доложили" Карпюку!
Ковальчук Показати IP 9 Серпня 2013 08:19
А ще пане Карпюк дайте догани "Шацьким землевпорядникам"- за Світязь та Гряду,"Камінь-Каширським"- за вирубування лісів,"Маневицьким" - за видобування торфу,"Любомльським"- за сміття на Ягодині тощо. "Землевпорядники" -єднайтесь!
Василина Показати IP 9 Серпня 2013 11:57
Є під Володимиром-Волинським військовий полігон, зрештою, таким він був колись, тепер же там бур"яни і суцільні можливості для зловживань. З часу розформування танкового полку пройшло багато років. Неодноразово ставилось питання про передачу цих земель в народне господарство. Проте це питання до цього часу не вирішене. Стан земельної ділянки незадовільний, на території створені стихійні сміттєзвалища, кар"єри. Шановні військові!!! Віддайте ці землі територіальній громаді, які можуть господарювати на цій землі, а не красти і знищувати надбання майбутніх поколінь. Та й за використання земель буде наповнюватись бюджет. Припиніть нарешті цей безлад!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus