USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Хто «поклав око» на луцьке «Диво»?

7 Квітня 2011 09:40
Депутатський корпус Луцької міськради ніяк не може визначитись що ж робити з приміщенням, у якому впродовж останніх 14 років займаються вихованці центру дитячої та молодіжної творчості «Диво»: депутати переймаються, щоб будівлю не приватизував «хтось зацікавлений», а вихованці центру просять не викидати їх на вулицю та дозволити займатись у «рідному» приміщенні.

Лист від батьків

На електронну адресу редакції інтернет-видання «Волинські новини» днями надійшов лист від батьків дітей, котрі відвідують центр «Диво». Вони обурені небажанням більшості депутатів Луцькради продовжувати термін дії договору пільгової оренди строком на десять років на приміщення колишнього кінотеатру «Зміна» в центрі Луцька, у якому розташований центр дитячої та молодіжної творчості «Диво».

У листі, зокрема, пишуть:

«Коли питання про продовження оренди приміщення Центром дитячої та молодіжної творчості «Диво» було винесене на сесію Луцької міськради, ніякої тривоги у нас, батьків та дирекції Центру, це не викликало. Адже організація всім відома, виховує дітей в дусі християнської моралі, навчає основ танцювального, драматичного та хорового мистецтва…

Комісія міськвиконкому вирішила питання оренди позитивно. Та справжнім шоком для нас стала атмосфера і прийняте рішення на сесії міської ради. Депутати від фракції «Свобода» залізобетонним муром виступили проти оренди. Причина – центр не в змозі відремонтувати приміщення.

На аргументи «Дива», що, зважаючи на високий авторитет організації, вже знайдено спонсорів і наших, і зарубіжних, депутати були непохитні. Було прийнято рішення перенести дане питання на доопрацювання.

Але шила в мішку не втаїш. Причина позиції депутатів від фракції «Свобода» стала відома, і вона напрочуд банальна.

Як і в інших, так і в партії «Свобода» її членами є і багатії, які надають фінансову допомогу чи то грішми, чи то офісами. Але безплатний сир – тільки у мишолапці. Тому і стають такі «спонсори» депутатами, де й стараються відшкодувати свої витрати.

Чого вже не вислухала делегація від центру «Диво» на слідуючій сесії, що відбулася 23 березня. І що їх фінансує масонська ложа (депутат Калахан), і що вони хочуть приватизувати дане приміщення (депутат Чернецький) та ще багато інших «теплих» слів.

Все це робилося на фоні заяв про безмежну любов до дітей і нашої неньки-батьківщини. Правда, на цей раз поменшала кількість прихильників виселити двісті дітей танцювати на вулицю, але питання знову перенесено на наступну сесію.

Депутати від «Свободи» надіються позбутися дітей іншим способом.

Приміщення колишнього кінотеатру «Зміна», яке орендує «Центр», справді знаходиться в аварійному стані. За рік, два в ньому вже займатися ніхто не буде. Тоді можна і продати. Кому – здогадайтесь.

І не біда, що сотні дітей не будуть опановувати християнську мораль нести її серед своїх однолітків. Діти розійдуться по шкільних гуртках, а хто до гурту малолітніх курців, а хтось попробує і наркотики.

Але то вже не справа депутатів. Їх «святий» обов’язок – вести агітацію на мітингах, в пресі, на сесіях, рвати на собі вишиті сорочки і змагатися між собою хто із них більше любить неньку-Україну.
"

З чого все починалося

Нагадаємо, питання про продовження терміну дії договору оренди на це приміщення луцькі депутати вперше розглянули на сесії 23 лютого. Тоді обранці прийняли рішення відправити питання на доопрацювання.

Така ж сама ситуація виникла і на наступній сесії міськради 23 березня – депутати більшістю голосів знову відклали питання через недовіру до орендарів.

Згідно з проектом рішення, центр протягом трьох років повинен був зробити ремонт у приміщені. За попередніми оцінками, це вартувало б близько двох мільйонів гривень. Депутати здивувались, де центр знайде таку велику суму коштів.

Натомість керівник центру «Диво» Іванна Горбачук запевнила, що умови договору вона виконає, мовляв з будівельними роботами допоможуть друзі та меценати, яких у центру не бракує. Підтвердила свої наміри гарантійними листами підприємців, які зголосились допомогти.

Проте частина депутатів поставила під сумнів аргументи Іванни Горбачук та натякнули, що за нею стоїть «хтось зацікавлений», який за два мільйони гривень просто викупить це привабливе приміщення.

Проти «Дива» повстали усі депутати фракції ВО «Свобода» та більшість представників «Батьківщини».

Що ж за «Диво»?

У 1991 році зразковий ансамбль «Дивоцвіт», у якому займалось близько чотирьохсот дітей, опиняється на вулиці. З Будинку вчителя колектив попросили піти, оскільки приміщення почали здавати в оренду. Але керівник ансамблю Іванна Горбачук не бажала розлучатись зі своїми вихованцями і стала міркувати, як зберегти колектив.

Педагогу порадили звернутися у міську раду і зареєструватись юридичною особою, аби можна було офіційно працювати у сфері позашкільного виховання дітей та молоді. Бо до ансамблю, який не мав документів, ніхто не ставився всерйоз і не хотів сприяти.

«І я пішла у відділ підприємництва у 1991 році. І зареєстрували мене як мале підприємство Центр дитячої і молодіжної творчості «Диво», – пригадує жінка.

Горбачук каже, що на той момент вона не знала, як іще можна «узаконити» колектив, тому й зареєструвала підприємство, хоча комерцією займатись не планувала і, переконує, донині й не займалась. Реєструвати громадську організацію тоді вона не стала, хоча це було б закономірніше для творчого колективу.

З жовтня 1996 року центр «Диво» оселився у приміщенні колишнього кінотеатру «Зміна» на вулиці Богдана Хмельницького, 40.

Впродовж двадцяти років існування через центр пройшли сотні дітей. Тут навчають акторської майстерності, хореографії, співів. Діють при центрі і спортивні гуртки. Завдяки співпраці з різними світовими організаціями та фондами вихованці центру щороку мають можливість їздити за кордон.

Зараз у центрі займається близько 200 вихованців – сюди ходять діти від чотирьох років і молодь за двадцять.

Заняття у центрі не безкоштовні. За один гурток кожна дитина сплачує щомісяця 20 гривень. Керівництво центру запевняє, що зароблені гроші йдуть на оплату комунальних послуг та зарплату педагогам, які працюють з дітьми.

«Основна мета центру – позашкільне виховання дітей. Не дресирування, а виховання. Заложити основи кожного жанру, дух. Щоб кожна дитина сама розкрилася, а далі продовжувала сама працювати», – пояснює Іванна Горбачук.

Робота з дітьми та молоддю тут поєднується з вихованням християнської моралі. Керівник центру та батьки дітей, що тут займаються, переконують – «Диво» став для вихованців центру «другим домом».

Іванна Горбачук обурюється, що депутат Артур Василевський дорікає «Диву», що в їхньому приміщенні займаються «якісь сектанти».

«В нас щонеділі займається релігійна громадська організація «Добра новина». Проводять тут 2-3 години. Збираються тут безкоштовно, лише платять за світло», – запевняє жінка.

До слова, сам центр «Диво» входить в мережу однієї з найчисельніших міжконфесійних молодіжних організацій у світі YMCА, створеної ще у 1844 році. До неї входить близько 45 мільйонів людей зі 130 країн світу.

«Якщо нас виженуть, центр помре»

Іванна Горбачук розповідає, що навіть не підозрювала, що депутати висловлюватимуть до неї якісь претензії. Тепер вона не знає що робити, а її діти «в шоці».

«Проблема виникла ще тоді, коли я подала документи на продовження оренди у 2006 році. Бо в нас був договір з 1996 року по 2006-й. Але чомусь довгий час не було відповіді з міськради. Все відкладали і відкладали. Казали, що треба якісь нові методики розрахунку оренди. А як тільки все буде вирішено, нас буде повідомлено. І до цього часу не повідомляли», – пояснила вона.

«Нас ніхто не виганяв, ми займались, оплачували комунальні послуги. Мене, правда, тільки діставали з «Волиньобгенерго». Бо ж ми сплачували за комуналку, але на основі старого договору. Власне, і до цього часу платимо», – додала вона.

Тому жінка знову звернулась в міськраду, аби продовжити термін оренди. Питання про надання пільгової оренди вирішуються на сесії.

«Я пройшла всі депутатські комісії, всі рекомендували, щоб продовжити термін оренди. А на сесії раптом несподівано для всіх нам відмовляють», – дивується вона.

«Чому ми хочемо займатись у цьому приміщенні? По-перше, воно багатофункціональне для роботи. Тут є кінозал, сцена, фойє, кілька кімнаток, коридор, зал. Воно обжите нами, рідне», – пояснює керівник центру.

«Я можу з впевненістю сказати – якщо нас звідси виселять, то «Диво» загине, тому що в місті нема приміщень з умовами», – заявляє жінка.

«Дайте нам шанс, і ми все зробимо»

Перспективу переселитись у інше місце скептично сприймає не лише Іванна Горбачук, а й діти та їхні батьки.

«Не треба нам приміщень, ми самі собі зробимо умови, в нас знайдуться гроші. Є прості люди, підприємці, які дітей своїх до нас водили і водять. Вони рукава засукають і допоможуть: і матеріалами, і всім», – висловлюється Горбачук.

«Я не розумію, чому депутати не вірять, що ми це зробимо. Хоча ми 14 років тут, і ми втримали це приміщення для дітей і молоді без жодної фінансової допомоги з державного чи міського бюджету», – додає вона.

А зробити ремонт у колишньому приміщенні кінотеатру таки дійсно треба. Тут зараз протікає частина даху, в самій будівлі холодно та сиро, а стіни починає «з’їдати» грибок.

Саме тому останніми роками в холодну пору року вихованці центру займаються не у своєму приміщенні, а у сусідніх школах: то в школі №8, то №3.

Розпочати ремонт у приміщенні прямо зараз батьки не наважуються, каже Горбачук. Переживають, що даремно витратять гроші, оскільки депутати гальмують питання з продовженням оренди. Тому у батьків виникла підозра – хтось на їхнє приміщення «поклав око».

«Ми стільки вклали сюди і вони хочуть його забрати?», – каже бабуся одного з вихованців центру.

Депутати непохитні – «щось там нечисто»

Представники найбільшої фракції у Луцькраді від партії «Батьківщина» нині активно працюють над визначенням подальшої долі приміщення центру «Диво».

Так, на думку депутата Артура Василевського, хтось дійсно «прикривається дітьми». Проте називати цього «хтось» він відмовляється.

«Якщо йшлося б дійсно про інтереси дітей, то можна було б зустрітися і обговорити, яке їх приміщення влаштує. І дати дітям належні умови. А вони хочуть саме це приміщення, і більше їх нічого не цікавить. А чому вони не хочуть підібрати таке приміщення, щоб було зручно для дітей? Щоб воно було більш сучасне, світле, просторе, сухе?», - міркує він.

Більше того, Василевський каже, що Іванна Горбачук не вклала «жодної копійки в ремонт цього приміщення», тому сьогодні «там неможливо займатися з дітьми».

До того ж, він стверджує, що навіть договір оренди, який діяв з 1996 по 2006 роки, вона підробила.

«Договору оренди не існувало, заднім числом оформлений договір оренди був на бланку 2000 року», – переконує обранець.

«А не краще ті два мільйони витратити на те, щоб діли поїхали за кордон, показали свої таланти?», заявляє Василевський, можливо, не знаючи, що вихованці центру щороку подорожують завдяки допомозі закордонних колег.

Одностайні з більшістю «білосердечних» і представники фракції ВО «Свобода». І під час сесії 23 лютого, і під час наступної сесії 23 березня вони були категорично проти того, щоб продовжити договір оренди «Диву». До того ж, «свободівці» наголошували – що приміщенням «хтось зацікавився». Говорили, що дітей виселяти не хочуть, але не дозволять, аби це приміщення дісталось не в ті руки.

А в ході засідання постійної депутатської комісії з питань бюджету 21 березня, у якій головує «свободівець» Олег Чернецький, обранці вирішили рекомендувати сесії підшукати центру «Диво» нове приміщення, а сам двоповерховий будинок продати з аукціону. Проте на самій сесії така пропозиція «не пройшла».

«Стоїть два питання: за які кошти центр ремонтуватиме приміщення і де нам взяти кошти, аби зробити ремонт в центрі, бо він, явно, їх не знайде, а там навчаються діти. Це все-таки їх безпека», – зазначив на комісії Чернецький.

«Скільки років центр орендував приміщення і взагалі нічого не платив? Хтось прикривається «Дивом»… Як це дві комісії вже прийняли відповідне рішення? А вони подивилися на папери і вирішили, що на два мільйони все буде профінансовано? Ви розумієте, мені здається, що існує якась схема, яку ми поки що повністю не розуміємо, що об’єкт, який вартує мільйони, буде віддано за 1 гривню?», – висловив позицію своєї партії Чернецький.

Відтак тема перебуває на доопрацюванні. Депутати повернуться до нього вже на наступній сесії, яка відбудеться у квітні.

Ірина КАЧАН
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 44
Моссад Показати IP 7 Квітня 2011 10:07
Це Кравчук!!!!!!!!!!!!
батьки Показати IP 7 Квітня 2011 10:07
...залишити приміщення українським дітям - це вам не про бандеру репетувати...
абабагаламага Показати IP 7 Квітня 2011 10:26
А чому не можна луцьке "Диво" перенести на пр. Відродження, 22 (у Центр дозвілля молоді «Естет»? а тут зробити або місце для збору громадських організацій міста (тих же інвалідів, сліпих, культури, спорту та інш.), або, наприклад асоціацію луцьких ОСББ? принаймі, не баруху...
Анатолій Котлюк до абабагаламага Показати IP 7 Квітня 2011 12:51
Хм... Можливо тому що Естет в такому ж стані як і Зміна? Ви з'їздіть подивіться. А чого Чернецький не хоче собі Естет забрати? бо він не в центрі? І по моєму краще хай в центрі буде приміщення для громадських організацій ніж офісні приміщення чи бар чи ще щось...
Анатолій Котлюк Показати IP 7 Квітня 2011 10:47
Бля ці депутати вони якісь погані люди. Вони бкраще дали грошей Іванні Григорівні на ремонт. Або компроміс. Віддати Чернецькому кафе МАНДРИ. хай собі відкриває там якийсь бізнес який хотів а натомість хай відремонтує приміщення повністю. там є ще на другому поверсі кімнати... зробить там собі якийсь кабак і офісні приміщення в оренду буде здавати а Горбачук і далі буде займатися з дітьми. Чи він хоче собі все заграбастати?
Масон Показати IP 7 Квітня 2011 10:47
Хахаха
Анатолій Котлюк Показати IP 7 Квітня 2011 10:49
мене ще дивує як Свобода відкрито захищає своїх олігархів (поки що Чернецького). Черрі, тепер Диво і чим вони від інших партій відрізняються?
анонім Анатолію Показати IP 7 Квітня 2011 11:21
у свободи і її члєнів такі ж інтереси як у інших партій: влада і бабкі, краще багато бабок. члени партії такі ж ... як і інші. а Бандера, національні ідеї, мова все для лохів які вірять в чесних і порядних націоналістів які щось будуть робити для людей. Думаю членами Свободи за часів Бандери займалася б СБ ОУН
А я цього не заперечую колего... Ви цілком праві при тому це ВСІ партії що є на Волині.
Хабарник Показати IP 7 Квітня 2011 11:59
Дивлячись на цього Василевського складається таке враження,що він чекає коли до нього прийдуть ці батьки та запропонують хабаря. Тоді в нього відразу поміняється риторика і вні буде за дітей. Отака ця Батьківщина...
Порядний Показати IP 7 Квітня 2011 12:05
Василевський це не "Батьківщина" це Нова Волинь. Такі люди заслані владою до опозиції для її дескредетації. Порада Пустовіту гнати запроданців!!!! А то згниєте з середини ....
Хабарник Показати IP 7 Квітня 2011 12:14
Василевський це заступник голови Луцької міської партійної організації ВО "Батьківщина" Пустовіта Г.О. Можливо Василевський діє по вказівці свого шефа. Хабарник хабарника криє. Ганьба! Пошкодуйте дітей , а хабарі беріть з підприємців а не з дітей.
Причетний Показати IP 7 Квітня 2011 13:32
Чернецький круто працює. Сам мовчить на засіданнях, щоб менше до себе уваги приверати, а його партійні колеги доводять дітей з "Дива" до сліз.
Антон Показати IP 8 Квітня 2011 10:31
Дивіться глибше! Ще тоді, коли Кравчук під час свого першого "приходу" в мерію, пролобіював, щоб приміщення "Зміни" передали не Центру громадських організацій "Наша справа", а приватній структурі "Диво". Правильно "Свобода" ставить питання: треба спершу розібратися, ЧОМУ ПРИВАТНІЙ структурі? Та, зрештою, хто за нею стоїть?
Алена Показати IP 8 Квітня 2011 11:01
Диво віддайте дітям. Артур Гріша і ти маленький Олежик ШКОДНІКИ ви.
Козачок Показати IP 8 Квітня 2011 11:44
Не Чернецький зі Свободи поклав око на це приміщення а трохи хлопець помоложе, теж їхній, теж тихо сидить щоб про нього ніхто й не подумав.
Anti-Mafia Показати IP 8 Квітня 2011 14:08
Центр, а точніше приватне підприємство "Диво" дійсно працює під прикриттям дітей. Дане приміщення використовується рілігійною громадою, яка через молодь проводить конфірмацію своїх членів. Ремонтом даного приміщення за ці 14 років так ніхто серйозно і не займався. Кошти на ремонт, пані Іванною, до речі, кумою пана Кравчука, просто шантажом "збивались" з підприємця, який орендував кафе "мандри", як умова його перебування на цій території. На скільки відомо він зараз судиться по цьому питанню. Прикро мабуть читати представникам релігійного харизматичного напрямку відверту брехню жінки, яка стверджує, що релігійна громада збирається "... тут безкоштовно, лише платять за світло", адже хто, як не вони знають реальні розцінки цієї благодійності... Об'єк є дійсно ласим шматком і для луцького "БЮТа", який намагався його прибрати до рук в минулій каденції міської ради (питання двічі виносилось на сесію) і пана Шиби - товариша пана Гузя, який намагався орендувати частину цього приміщення, але не знайшов спонсорів на приватизацію, і пана Чернецького, адже саме такі приміщення є в його полі інтересів. Головне для нас, як громадян Луцька, зберегти цей об'єкт, як комунальний дитячий кінотеатр, а значить такий, що належить нам - комуні міста і його майбутньому - дітям. Місто розікрали... І тільки грамотна, дієва позиція справажніх ЛУЧАН, втілена в конкретну дію, здатна зупинити це мародерство, що відбувається під різними "моральними" і політичними ширмами.
Mirna до Anti-Mafia Показати IP 8 Квітня 2011 19:47
ви тут пишете про релігійну громаду? то, може, конкретніше? бо серед більше десятка моїх знайомих, які там займаються, штунд немає... і я не можу зрозуміти про що мова? про яку таку релігійність? старші вихованці центру є членами всесвітньої громадської організації YMCA - міжконфесійної! гуглом, думаю, всі вміють користуватись! ;)
Anti-Mafia до Mirna Показати IP 9 Квітня 2011 11:51
Дуже дякую за посилання до Гугла. Перш чим когось "посилати" будьте самі уважнішою. На ваше прохання цитую - YMCA (Young Men’s Christian Association — Христианская Ассоциация Молодых Людей) — одна из крупнейших молодёжных РЕЛИГИОЗНЫХ организаций в мире... Ви можете звинуватити мене у всьому, крім некомпетентності. Дякую.
Anti-Mafia до Mirna Показати IP 9 Квітня 2011 12:09
Християнські Асоціації Молодих Людей (The Young Men’s Christian Associations) намагаються об’єднати всіх молодих людей, які вважають Ісуса Христа своїм Богом та Спасителем, як написано в Священному Писанні, бажають бути Його учнями у своїй вірі і у своєму житті, і об’єднати свої зусилля для того, щоб поширити Царство Його серед молоді - це з офіційного сайту організації. Можливо це теж свідчення нерелігійності?
Mirna до Anti-Mafia Показати IP 10 Квітня 2011 00:21
та не штунди вони ніякі. для них ця YMCA як організація, яка обєднує не навколо релігії, а навколо творчості, молодіжних субкультур, тусовок (в гарному розумінні цього слова), поїздок і так далі. кажу, в мене серед тих, хто там займається багато знайомих і друзів. і всі вони доброзичливі, навіть в церкву рідко ходять. та я ні з ким з них про релігію ніколи й не говорила! ви перегинаєте з цим моментом! про інше я не говорю! але ніякої там нема пропаганди! а те що по неділях у тому приміщенні збираються якась протестантська організація - то зовсім інше.
Виборець Показати IP 8 Квітня 2011 20:43
А мені подобається позиція "Свободи". Розкривають оборудки, створені попередніми каденціями. А Чернецький, точно знаю, на те приміщення не претендує. Він якщо щось хоче собі купити, то відкрито купує на аукціоні, що недавно й продемонстрував. То тільки бютівці звикли дерибанити тишком-нишком, та ще й, як правило, на підставних осіб
Mirna до Виборець Показати IP 10 Квітня 2011 00:22
класичний коментар якогось "бійця" з ВО "Свобода" :)
марта гурецька Показати IP 8 Квітня 2011 21:37
не хочу нічого нікому доводити. сперечатись чи звинувачувати. просто скажу так: я займаюсь в приміщенні центру Диво з 2003 року. діти в цьому центрі мають унікальну можливість отримати цілий комплекс занять - танці, співи, акторська майстерність, християнська етика, англійська мова. молодь в цьому приміщенні проводить акції для дітей та молоді "за здоровий спосіб життя" (проти куріння, наркоманії, вживання алкоголю), концерти (розважальні та нвчально-профілактичні (профілактика ВІЛ/СНІД), кіно-вечори etc. вихованці центру Диво та YMCA виступають для дітей-сиріт, учнів реабілітаційного центру та школи-інтернату, членів неблагополучних сімей з концертами до дня святого Миколая, Нового року, Різдва, до міжнародного дня захисту дітей... нас виховують для того, щоб ми вміли ділитись своїми вміннями з іншими. ми також пропонуємо молоді заняття з флорболу, тенсінгу (співи, танці, театр), уроки англійської мови, участь у літніх таборах, тренінгах, семінарах. все це безкоштовно. наші лідери - активна молодь, яка ділиться своїм часом і вміннями. в приміщенні центру Диво проходить вся наша діяльність. тут ми проводимо репетиції, готуємось до проведення літніх таборів, обговорюємо питання щодо організації роботи центру. тут збираються наші батьки, і на концерти, і на зустрічі. саме завдяки наявності приміщення ми маємо нагоду проводити роботу постійно та систематично. центр Диво та YMCA наразі є невіддільним від приміщення. тут мови і бути не може про релігійність. ми є міжконфесійною організацією, яка приймає всіх. нас і справді виховують в дусі християнських цінностей - любові, поваги, чесності, відповідальності та турботи. але не нав*язують абсолютно нічого. виховують нас так, щоб ми змогли самі зробити правильний вибір. що є Диво і YMCA для мене? це моя сім*я. місце, де я вчусь, реалізую себе, ділюсь з іншими, спілкуюсь і усвідомлюю, що є ще люди, які готові жити не лише заради себе. дякую.
Оля Показати IP 8 Квітня 2011 21:46
Щодо "Дива". Шановні депутати, а чому ви не ставите питання, що приміщення, де знаходяться дитячий центр ваші "шановні" попердники розмістили, так зване, кахве? Чому досі проблеми з "Естетом"? Чому люди, які для 200 дітей дають мождивість не опинитися на дні, а показують альтернативу у цьому житті, залишаються сам на сам зі своїми проблемами? Чи, Ви, які фактично легким натиском на кнопочку, позбаляєте дітей певної самореалізації, не підніметесь, аби хоча б раз подивитися, що ж роблять ці діти, чи що роблять громадські організації і такі центри у нашому місті? Якби у "Диві" була б хоча б одна дитина крутого бізнесмена чи крутого депутата, ця ситуація не зайшла б у такий кут. Однак, це ж для таких крутеликів - занизько віддати дитину на гурток за 20 грн у місяць. Та роззуйте очі: поруч з вами живуть діти, батьки яких ледве зводять кінці з кінцями, і для таких дітей "Диво" - це, чи не єдиний час відчути свою потрібність у цьому світі. Щодо "Доброї новини". Благодійний фонд, який працює з дітьми-сиротами, дітьми, які перебувають під опікою, займається безкоштовно з дітьми, дуже часто, теж з далеко не заможних сімей. Ви, шановна воно, Anti-Mafia хоч щось знаєте про "Добру новину"? Про результати їхньої роботи? Про діток, з якими працює фонд? Мені гидко. Гидко, що сьогодні дешевий популізм, лобіювання бізнесових інтересів переважають над правами тих, кого зобов'язалася захищати держава, бо вони себе захистити ще не навчилися. Гидко, що 200 дітей просто викидають на вулицю. Гидко. p.s. Давайте закриэмо "Диво" відкриємо ще кылька нычних клубів, де нарешті узаконимо там куріння травички, безкоштовний стриптиз та секс у туалетах. А ще краще: давайте будемо популяризувати культуру, яка є у цих закладах: поставимо камери і зовнішні екрани. Можливо, тоді батькам-депутатам чи батькам-бізнесменам, прийде у голову хоча б на мить світла думка: а там може бути моя донь чи син, а, можливо, і дитина, у якої Я ЗАБРАВ "ДИВО"!!!!................
Anti-Mafia до Оля Показати IP 9 Квітня 2011 12:41
З глибокою повагою відношусь до роботи з дітьми та з великою обережністю, якщо цим займаються релігійні організації. Вважаю що місто, замість масового дерибану майна, зобовязане забезпечити дієві громадські організації нормальними приміщеннями і всіляко підтримувати їх. Проте, лучани мають право мати хоча б один дитячий кінотеатр (КОМУНАЛЬНИЙ)і без жодних релігійних чи політичних ознак протекторату. Не здатність влади знайти кошти на його створення це констатація факту власної бездарності. Уважніше, будь-ласка, читайте коментарі і не допускайте образ, - це поганий приклад.
no mane Показати IP 8 Квітня 2011 22:33
Усі, хто займається у "Зміні", в тому числі і члени YMCA можливо таки і не знають на яких правах і документації тримається все це "Диво". Але соціальну роботу з молоддю та дітьми проводити в нашому суспільстві потрібно. Самі ж депутами не хочуть бачити своїх дітей культурно нерозвиненими, і щоб вони вештались десь, і вчились законам "вулиці". Хіба нікому не цікаво можливо просто викупити це приміщення саме для реалізації центру роботи з дітьми і проводити там всі заняття на розумній платній основі? це хороший бізнес. За кордоном такі центри просто процвітають. Але це українці. кожен гребе в своє корито. і доречі. про YMCA. за кордоном це просто поєднання як і бізнесу , так і благодійної діяльності. це дитячі табори, спортивно-оздоровчі цетри і ні які вам не СЕКТИ. це для "темних".
Наминайко Показати IP 8 Квітня 2011 22:53
Це все перетворюється на концерт, а тим часом людей висиляють справжніх.
О, Диво Показати IP 9 Квітня 2011 12:18
Членом этой организации являлся Марк Чепмен (убийца Джона Леннона).-Випекедия
яворська до О, Диво Показати IP 10 Квітня 2011 00:47
A PRIZE FOR HUMANITARIAN EFFORTS The Nobel Peace Prize was jointly awarded in 1946 to John R. Mott, a leader of the YMCA movement in America, and to Emily Greene Balch. Mott's award was in recognition for the role the YMCA had played in increasing global understanding and for its humanitarian efforts. In 1993, the Jerusalem International YMCA was nominated for the Nobel Peace Prize for its work for promoting peace in the Middle East. (http://www.rowanymca.com/YMCAFACTS.aspx)
яворська до О, Диво Показати IP 10 Квітня 2011 01:52
прочитайте щось важливіше і справді цінне про організацію, а не паскудьте тут нікому непотрібною вікіпедією. а як не розумієте англійської, то зайдіть в зміну, вам перекладуть (навіть безкоштовно;).
Голіков Показати IP 9 Квітня 2011 13:00
так дивно і бридко, коли про таке рідне мені місце чую такі речі.. а пліткує хто? той, кому це вигідно, той, хто ніразу не чув не бачив і не відчув тої атмосфери, яка присутня в Диві 6 років мого життя тісно пов"язані з цим приміщенням і як після цього можна уявити себе десь ще? шановні депутати (сподіваюсь, що хоча б один з них це читатиме)! просто подумайте про молодь та дітей так, як би ви думали за своїх рідних.. Гугл річ корисна, проте це лише слова і не більше.
Настя Показати IP 9 Квітня 2011 13:30
Копіювати інфу з вікіпедії і шукати щось в гуглі про YMCA - це звичайно круто - Anti-Mafia це я про тебе. Більше ні на що ти не здатен? А чи не краще було б прийти якось на репетицію, концерт чи просто зустріч з Тенсінгом та колективом "Диво" і з'ясувати, що ж насправді Тенсінг та YMCA і чим ми займаємось? Ми не секта, ми нікого не заманюємо - все добровільно, але кожного року багато людей виявляє бажання до нас ходити і їм це подобається. Тенсінг - це сім'я, побудована на доброзичливих відносинах, це танці, співи, сценки та просто гарне проведення часу. Якби мені погано не було (я про поганий настрій, який інколи буває), але на тенсінгу у мене покращується настрій і я відчуваю, що мене люблять, поважають, цінують... Я, до речі, займають там ще з першого класу, а це вже 13-тий рік...Ніколи не шкодувала, що хожу туди, адже там я танцюю, співаю, подорожую і маю найкращих друзів...Питання щодо приміщення безглузде, адже я впевнена, що кращого не знайдеться, а от для своїх потреб депутати можуть знайти і інше місце! Чому б не поступитись? Це ж для дітей, для нації. Чи всім вже давно всеодно щодо потреб людей, особливо дітей? "Це ж майбутнє нації" - як ви любите завжди казати у своїх передвиборних обіцянках... Чи Ви вже давно забули про нижчі прошарки населення за Вас??? Звичайно ж Ваші діти мають більше можливостей ніж ми, але вони можуть бути в 100 раз нещаснішими в тому оточенні, де займаються... Я впевнена, що якби Ваші дітки прийшли до нас, то їм би сподобалось! Так чому все руйнувати, закривати, продавати...? Подумайте хоча б зараз про потреби дітей, а не лише про свої... дякую.
Ольга Показати IP 9 Квітня 2011 17:39
я відвідую цю молодіжну організацію уже 10 років. Що стосується до церкви "Добра новина" то вона до нас ніякого відношення немає. "Диво",тенсінг це для мене реально друга СІМ"Я. Йшла мова про те щоб нам надати інше приміщення, але ми вже так привикли до такого рідного нашого примішення. Дам тішки більше інформації про тенсінг Волинь (грапа склається з близько 40 людей),до листопада 2010 року ми регулярно займалися в приміщені "Диво" проте за проблеми опалення,репетиції проводити там стало нереально, хороші люди надали нам можливісьб займатися в училищі Культури і мистецтва. де ми займаємося щей до цього часу. Не так давно ми виріши провести репетицію в зміні але там ще дійсьно дуже холодно. Скажу чесно, на репетиції які відбуваються в училищі немає такого великого бажання іти як було в зміну, хожу на них тільки задля того щоб побачити друзів. Ми приходимо в училище позаймалися і порозходилися.у нас немає можливості навіть нормально посидіти поспілкуватися. Дуже хотілосяб щоб ті депутати які проти відвідали наш концерт або хочаби репетицію, я 100% впевнена що ті особи які бачили наші виступи то вони "за" щоб нам дали приміщенння!!!!!!!
яворська Показати IP 9 Квітня 2011 18:22
багато чого хочеться додати до коментарів, але навіщо? якщо вам дійсно цікаво знати, що відбувається в "зміні"- двері відчинені кожен день. люди, яких я там зустріла (з різних куточків України і світу), стали для мене рідними. вони надзвичайно оптимістичні, талановиті, цікаві, доброзичливі... таких прикметників дня них ще є багато, але це для читачів лише слова. а критикувати організацію за те, що вона є "релігійною" це взагалі абсурд! я знаю, що мені дуже пощастило там займатися. прикро навіть і думати, що в майбутньому у дітей та підлітків Луцька такої можливості може не бути, адже нашому місту дуже необхідні такі організації як "диво" (навіть якщо вони християнські, буддистські, єврейські чи ісламські- вас туди ніхто не заставляє ходити, яка вам різниця?).
Оля - Anti-Mafiі Показати IP 9 Квітня 2011 18:48
Шановне, підшкукайте підходяще приміщення для 200 дітей і запропонуйте міському голові. Упевнена, він не залишить вашу конструктивну та реальну пропозицію поза увагою. А писати гидоту такого типу, як робите ви, усі мастаки, а, особливо ті, хто ні що більше, як займатися базіканням, не уміє.
Марина Показати IP 9 Квітня 2011 20:22
Це просто жах читати таке про те місце яке для тебе стало найріднішим!!!!Особисто я в шоці коли про наш тансінг і YMCA говорять як про якусь секту яку потрібно просто викорінити з терен Луцька!!!Та таке просто неприпустимо читати а ще гірше уявити!!!!Особисто я в цьому колективі вже близько 13 років.Спочатку ми займались народними танцями і повірте ніякого релігійного підтексту в наших заннятях не було і не буде.Коли ми виросли Івана Григорівна створила в Луцьку організацію YMCA, яка до речі за кордоном користується шаленою популярністю.І зараз коли маленькі дітки займаються народними танцями,а молодь яка сюди приходить по-справжньому тут розкривається,наші "шановні" депутати хочуть відібрати це приміщення і використати його в своїх цілях!!!!Прикро усвідомлювати що такі доволі популярні партії на теренах Волинської області як Батьківщина і Свобода зараз саме на цьому прикладі показують своє істинне обличчя на якому так і написано:"Забрати в дітей і молоді це приміщення і використати його в своїх цілях"!!! Та повірте що просто якщо у нас це приміщення відберуть іншого ідентичного навіть банально по розмірах нам у Луцьку не знайдуть тому що ті що були вільні тепер перетворились на бари і клуби.Ось тут зі Зміни хочуть зробити те саме а молодь і дітей хочуть вигнати на вулицю...Звичайно нашій державі талановита молодь просто непотрібна краще виховати деградуюче суспільство що ніколи не зможе перечити якійсь новій владі а тим паче махінаціям депутатів!!!Тому я більше нічого не буду пояснювати хто хочаб раз приходив на репетицію до нас той знає що ми ніяка не секта а просто організація,що виховує талановитих дітей і молодь!!! Звичайно корені всього цього варто шукати в нашій новій владі тому що повірте за кордоном,на мою думку,такого ніколи б не сталось,тим більше з такою організацією як YMCA!!!! Я дуже надіюсь що мою думку прочитає хтось із депутатів не байдужих до долі нашої організації і на наступній сесії міської ради врахує її коли буде приймати рішення на голосуванні!!!!
Світлана Полтарак Показати IP 9 Квітня 2011 20:25
Я займаюсь в центрі "Диво" з 2 класу, а зараз уже вчусь в університеті і продовжую туди ходити. Я просто хочу, щоб ви знали, що для мене значить це місце. Тут можна потанцювати, поспівати, відчути себе актором) або врешті-решт просто поспілкуватись. Я особисто не хочу перебільшувати, але навіть коли хворієш або за якимись іншими причинами не можеш прийти на репетицію, то вже сумно, що не побачила друзів. Я вважаю, що це просто унікальне місце. Звісно і я, і багато інших можуть говорити годинами про нашу рідну Зніну. А тим, хто сумнівається або має якісь інші погляди, я просто раджу прийти і побачити зовсім іншу сторону, іншу атмосферу, класно потанцювати, вийти на сцену, відчути себе "у центрі уваги". До речі, "Зміна"-це зміна на краще). Дякую
аааа Показати IP 9 Квітня 2011 20:26
мда....видно ласий шматок ця Зміна раз так її хочуть собі прихвастати народні депутати!!!!!
Анатолій Котлюк Показати IP 9 Квітня 2011 20:54
О!!! Да це Гузь це все Гузь!! нарешті викрили найбільший обман Гузь з Шибою хотіли забрати це приміщення. Гузь всюдисущий! :)))))))) А на рахунок релігійних громад, то хай собі займаються... аби без агітації...
Mirna до Анатолій Котлюк Показати IP 10 Квітня 2011 01:01
Толік, а ти хіба не памятаєш, шо таке дійсно було? Гузь хотів це приміщення? Думав, де знайти гроші на ремонт... Було таке.
оля Показати IP 9 Квітня 2011 22:13
звичайно у кожного своя думка,тому дозвольте сьогодні викласти свою.я,це та людина,котра "диву" присвятила близько 9 років,для мене це місце по-особливому визначне.саме тут мене навчили висловлювати свою думку,мислити здоровим глуздом та й взагалі допомогли "із сіренької мишки" стати повноцінною та, без ніяких перебільшень,відкритою людиною..так,справді,зміна це мій другий дім,де по-справжньому ти забуваєш про всі речі на землі,і присвячуєш себе мистецтву.дім у якому панує щира та світла атмосфера дружби,адже саме тут ти знаходиш все нових та нових друзів..можу навести навіть яскравий приклад із життя.на думку моїх рідних та й взагалі оточуючих я виросла чемною та вихованою людиною,здатною самостійно вирішувати будь-які рішення,і водночас взяти мою подругу із якою ми разом починали "ходити на горщик".на даний момент вона не цікавиься навчанням,часто прогулює школу,та й взагалі почала захоплюватись шкідливими звичками.ось вам і життєвий приклад того,що може статися саме з вашою дитиною,або подругою(другом),якщо ми і надалі будемо продовжувати заважати розвиватися молоді.дякую..
Михайло Шелеп Показати IP 12 Квітня 2011 18:30
пропоную усім вихованцям Центру "Диво" та батькам цих дітей в день проведення чергової сесії міськради зібратися біля приміщення ради та сказати своє гучне слово - може тоді окремі депутати просняться і побачать хто стоїть за "Дивом"...
Віта Показати IP 17 Квітня 2011 19:11
3 роки свого життя я присвятила цій організації, і за цей час я стала зовсім іншою людиною. Я знайшла багато друзів з різних куточків світу і України. Там я відкрила себе, побачила, що я можу, познайомилась з багатьма талановитими людьми, відкрила для себе зовсім інший світ, а не той , що ми бачимо щодня на вулицях. Того, що вчать у цій організації, не вчать у жодній школі, чи іншому навчальному закладі. Тут навчають доброти, щирості, ввічливості, взаємоповаги та любові один до одного. Кожного року ми їздимо у табори. Пробувши кілька днів у такій атмосфері, ти починаєш по-іншому дивитись на світ. Ти заряджаєшся тим колективним духом ,що панує в цій організації. Я відчуваю, що мене завжди зрозуміють і підтримають. Вчителі, що там працюють, стали для нас більше ніж просто вчителями, за роки спілкування вони стали для нас друзями, з якими можна говорити нарівні. Наш директор,Іванна Григорівна, стала другою мамою для всіх своїх вихованців. У цьому колективі не буває недомовок, інтриг чи конфліктів, тут завжди панує дружня атмосфера. Людину, яка приходить сюди вперше,відразу приймають за свою. Тут кожен може бути таким, яким він є насправді, не потрібні маски, які ми зазвичай одягаємо у повсякденному житті. На даний момент, я не знаю більше таких організацій, де не тільки розвивають певні навички, як-от танці, вокал, акторська гра, а й виховують у людях щирість і любов до людей.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus