USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Колишній партизан розповів про власне життя. ФОТО

20 Вересня 2013 08:00
«Я був партизаном, і під виглядом пастушка чи жебрака в торбині розносив листівки з проханнями не коритись фашистам» - про власну нелегку дорогу у воєнні часи розповів голова Волинської обласної спілки ветеранів партизанського руху Іван Глущук.

Так, тематичний вечір, приурочений до Дня партизанської слави, відбувся учора, 19 вересня, у конференц-залі Волинського краєзнавчого музею.

«Ми тут зібралися, і ми повинні знати, що знаходимось під охороною держави – нас охороняє міліція, а по периметру – прикордонні війська. Приємно, що ми є самостійною державою, у якої є власна культура, звичаї та мова. І ми повинні пишатися тим, що відвоювали свою землю. Бо багатьом людям, які уже пішли в небуття, доводилось у ті часи дуже важко», - з сумом в очах сказав ветеран.



Зі слів колишнього партизана, Волинські землі із сприятливим кліматом та працьовитою молоддю були «ласим шматочком» для загарбників. Сам же Іван Глущук розносив агітаційні листівки під виглядом пастуха або жебрака.

Також, «головний партизан Волині» зазначив, що його, як підпільника, не визнавали протягом тривалого часу – визнання він отримав лише 1996 року.

Після виступу ветерана, спогадами про воєнне минуле власного чоловіка поділилась вдова Галина Морохова.



Поміж іншим, на музейний захід запросили ветеранський ансамбль педагогічної праці «Вишенька», який ознайомив усіх присутніх із піснями воєнних літ.



Також на заході презентували виставку «Партизанський рух Волині на поштівках, конвертах та листівках» з приватної колеції Ігоря Гнатюка та фондів музею.

До слова, під час німецької окупації Волині на її території діяло 32 партизанських загонів та 71 підпільна група. На сьогодні у Луцьку живими залишилось лише 18 «партизанів».


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus