USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

Лучани розкуповують авто, як в магазині, «ділки» наживаються

30 Серпня 2013 11:19
Першого вересня автовласники чекають з острахом. Бо ж з цього числа в дію начебто входить закон про утилізайний збір. Хоча його, як вже інформували Волинські Новини, обіцяли переглянути.
Машини подорожчають, як припускають автомобілісти, мінімум на тисячу доларів. Тож на Луцькому авторинку волиняни скупляють чи не всю техніку та поспішають чимшвидше її зареєструвати, - повідомляє ТРК «Аверс».

Президент України підписав закон «Про утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів» та «Про внесення змін до податкового кодексу». Ці законопроекти передбачають сплату екологічного податку за утилізацію транспортних засобів підприємствами та фізичними особами, які здійснюють ввезення автівок на територію України. Про нововведення, волиняни, які займаються продажем автівок, чули вже багато, проте, ніхто з них не може сказати точно скільки будуть сплачувати, а також, коли та куди підуть ці кошти.

Продавець Ігор зазначив: «Знаю, що дуже великі збори, першочергова ставка 5,5 тисячі гривень… Ну, це зовсім неадекватне рішення нашого уряду і президента, бо як кажуть: ліва рука не думає, що робить права, бо іншого поняття немає. Бо від 5,5 до 35 тисяч гривень. За що?!».

Продавець Леонід теж висловився з цього приводу: «Але ажіотаж зробили. І люди кинулись купляти машини. Розбирають, як в супермаркеті, все що бачать, все беруть, бо бояться, що буде дорожче. Воно то буде дорожче, але ніхто не знає, за що будуть платити і куди. Конкретики ніякої немає».

Як роз’яснюється на одному із сайтів для автовласників, сума утилізаційного збору залежатиме від об’єму двигуна. Не сплачувати новий податок зможуть тільки ті учасники авторинку, які виробляють автівки в Україні за повним циклом. Таким чином держава хоче обмежити імпорт автівок та пересадити українців на транспорт вітчизняного виробництва. Ажіотаж на оформлення автівок відчули і працівники Луцького центру по наданню адміністративних послуг із використання транспортних засобів колишнього МРЕВ. Проте, відповісти, під час яких операцій людям доведеться сплачувати утилізаційний збір, і вони не можуть. Бо ж заводів, які б займалися утилізацією машин в Україні, немає. То ж поки чекають першого вересня.

Між тим, на ощадливості людей, які хочуть оформити авто до першого вересня, наживаються спритники. За словами власників автомобілів, просто-таки під приміщенням Луцького центру з надання адміністративних послуг по використанню транспортних засобів, колишнього МРЕВ, своїх клієнтів шукають ділки, які за кругленьку суму допомагають швидше оформити необхідні папери.

Щоб дізнатися, правда це, чи ні, журналісти телеканалу «Аверс» вирушили до Луцького ЦНАП по використанню автотранспортних засобів. Перед установою - автівок в два ряди. Люди пояснюють, що тут стоять автомобілі, які має оглянути експерт. Щоправда, стрілка годинника майже добігла до полудня, а експерта ніхто й не бачив.

Щоправда, побачивши знімальну групу під стінами МРЕВ, експерт все ж з’являється та починає оглядати транспорт.

Між тим, в приміщенні відбувається найцікавіше. Знайти чоловіка, який би швидше вирішив узаконення автомобіля, не складно. Він майже відразу заявляє, що попередньо має подивитися документи, а тоді вже зможе назвати ціну.

Тим, хто не зміг, або не захотів вирішити питання оформлення авто за кругленьку суму, в черзі доводиться стояти ледь не тижнями. Проте, керівництво все заперечує.

Заступник начальника центру надання послуг, пов’язаних з використанням АТЗ УМВС України Луцького центру з надання адміністративних послуг із використання транспортних засобів Михайло Шевченко каже, що чекати на оформлення документів потрібно біля трьох годин.

Між тим, з появою ЗМІ всі «ділки» порозбігалися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
111 Показати IP 30 Серпня 2013 11:36
не машина, а автомобіль!
Просто Я Показати IP 30 Серпня 2013 11:42
а як в МРЕВ наживаються. Пробував поставити авто на облік, мурижать як можуть, а потім відправляють до "РЄШАЛ" а ті беруть за послуги від 300 до 500 доларів. і саме головне шо і прокуратура і СБУ про те знає і нічого не робить, а тупо чекають конвертаз подякою
еге ж Показати IP 30 Серпня 2013 11:57
Ну да, МРЕВ це окрема історія, дуже корумпована і темна. Стикався з ними на здачі екзамену на водійські права - лупили по 700 грн з людини за здачу і це все було 3 роки тому.
Ділова людина Показати IP 30 Серпня 2013 14:22
1. Я не ділок, а ділова людина. 2. Я збираю гроші для Президента, так що можна сказати що я представник Президента в МРЕВ. 3. Найшли за що машину купити то не жміться, поділіться. 4. Це прокуратура корумпована, а ми так, копійки збираємо.
Василь до Ділова людина Показати IP 31 Серпня 2013 03:23
Що ж ти тут пишеш? На камеру би це все розказав, коли "Аверс" до вас приїжджав. Чи о+++о рип-рип тоді було?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus