USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На території волинського музею реставрують унікальний експонат.ФОТО

12 Жовтня 2013 15:21
На березі Рокинівського ставка, що в Луцькому районі, в експозиції просто неба «Козацький зимівник» Музею історії сільського господарства Волині – скансен знову запрацювали будівельники. Тривають реставраційні роботи з установки та спорудження унікальної пам'ятки народної архітектури — стародавньої хати, перевезеної у минулому році із села Острів'я Шацького району, - іфнормує Волинь-нова.

Про це розповів Олександр Середюк, директор Музею-скансену, член Національної спілки краєзнавців України.

З його слів, такого експоната не має жоден український музей просто неба. Адже будівлі - понад 200 років! Можливо, в ній ночували наполеонівські солдати чи гусари Тадеуша Костюшка. У стародавній оселі буде створений музей гончарства. Тут кожен відвідувач власноруч зможе виготовити мисочку чи кружку, макітру або глечик.

Дирекція музею запрошує всіх, хто цікавиться старожитностями, долучитись до порятунку пам'яток народної архітектури. Допомога може бути як фінансово-матеріальна, так і волонтерська та інформаційна.

ФОТО - з сайту ВолиньPOST.






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ВолиньPost Показати IP 12 Жовтня 2013 15:43
Прошу вказати у тексті джерело, звідки взяли фото. дякую
miassol до ВолиньPost Показати IP 12 Жовтня 2013 15:51
На фото - вказано =) але для вас.. так і бить - зробимо )

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus