USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.98

На Волині активно готуються до оздоровчої кампанії дітей

14 Травня 2013 12:07
Понад 68 тисяч волинських дітей планують оздоровити цього року у дитячих відпочинкових закладах, таборах денного перебування при навчальних закладах та у санаторіях на березі моря.

Переважно це буде відпочинок, лише 11% дітей зможуть справді оздоровитися, найчастіше це діти з інвалідністю та діти, які потребують медичного лікування та реабілітації.

Про це під час засідання обласної міжвідомчої комісії питань організації і проведення оздоровлення та відпочинку дітей розповіла начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Галина Карнаухова 14 травня.

За її словами, зараз заклади відпочинку проводять активну підготовку до початку сезону, оскільки перші розпочнуть приймати дітей вже з 1-ого червня.

Вона наголосила на тому, що якісний та безпечний відпочинок – два основні пріоритети у підготовці та проведенні літньої оздоровчої кампанії. Посадовець розповіла, що профільні управління проводять підготовку кадрів та створили моніторингову комісію, яка перевіряє заклади відпочинку на дотримання всіх вимог, необхідних для успішного та якісного відпочинку дітей.

За словами заступника голови Волинської обласної державної адміністрації Олександра Курилюка, батьки, діти яких відпочиватимуть за рахунок держави, сплачуватимуть за путівки лише 10% від вартості.

Він розповів,що у порівнянні з минулим роком, на цьогорічну оздоровчу кампанію з місцевих бюджетів виділено на 518, 35 тисяч гривень більше. Із обласного бюджету виділена субвенція міським та районним радам на закупівлю путівок у розмірі 2936,9 тисяч гривень, що значно більше, ніж у минулому році.

Галина Карнаухова зазначила, що оздоровчий сезон управління розпочало ще у лютому, тому вже оздоровили 92 дитини, які відпочивали у Міжнародному дитячому центрі «Артек» та дитячому центрі «Молода гвардія».

Головний державний санітарний лікар Волинської області Наталія Янко, своєю чергою, наголосила, що у зв’язку з реорганізацією служби, цього року відповідальність за організацію оздоровчого процесу та харчування дітей більше ляже на керівників закладів, медичний персонал та постачальників.

За її словами, у цьому році вони чітко контролюватимуть всіх постачальників продуктів харчування на наявність відповідних документів та дозволів, лабораторних досліджень та умов транспортування продукції, бо минулого року таких зловживань було дуже багато.

Разом із тим, вона наголосила, що розпочинати сезон відпочинковим закладам без погодження та документальних підтверджень про готовність до прийому відпочивальників, суворо заборонено.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus