USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині будують храм Віри, Надії, Любові та Софії

8 Липня 2013 17:13
Митрополит Луцький і Волинський Михаїл освятив хрест у Володимирі, на місці, де новостворена парафія будуватиме храм Мучениць Віри, Надії, Любові та Софії, що на вулиці Драгоманова, 5, біля історичного музею.
Про це інформують у прес-службі Волинської єпархії УПЦ КП.

Свято розпочалося хресним ходом. Від собору Різдва Христового несли великий різьблений хрест.
За водосвятним молебнем та чином освячення з владикою співслужили: міський декан протоієрей Юрій Пилипець, районний – протоієрей Євген Шевчук, настоятель парафії протоієрей Євген Рябець, духовенство місцеве і з Нововолинського деканату, а також священики з Львівської єпархії, які прибули разом із вірянами-паломниками. У молитві взяли участь священик Римсько-Католицької Церкви, заступник міського голови, секретар міськради Олег Свідерський.

У проповіді високопреосвящений сказав: «Усе, що ми робимо для слави Божої, все, що ми робимо для поклоніння Богові, – все це завжди буде благословенним. І навпаки, справа, задумана від гордості людської ніколи не буде мати успіху».

«Ми встановили хреста, щоб місце, на яке сьогодні прийшли, споглянув з небес Господь. І, споглянувши, благословив наші добрі наміри: збудувати храм, збудувати ще одне місце, присвячене Богові», - додав він.

Скільки потрібно зводити храмів? Поставивши таке запитання, архіпастир дав відповідь: їх число залежить від бажання людської душі. Бо якщо відсутнє таке бажання, то й жодного храму не буде збудовано. Споруджувати церкву – велике духовне задоволення, тож митрополит побажав, аби цей намір ініціаторів і Всевишній благословив, і люди підтримали.

На завершення богослужіння митрополит Михаїл освятив нові вишиті бісером ризи (подарунок для парафії від родини Кравчуків), а настоятель Євген виступив із подячним словом. Також високопреосвященного привітала молодіжна недільна школа парафії.














Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
wert Показати IP 9 Липня 2013 11:38
скоро церкв буде білбше ніж піцерій

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus